Jeg mener, at fyringen er uholdbar.
For det første er det vigtigt at skelne holdninger (selvdefinition) og handlinger (definition af os set af andre).
Det bør være klart, at enhver har ret til sine holdninger, for en holdning alene kan på ingen måde skade andre, kun dem der vælger at handle ud fra denne (og det må til enhver til være den handlendes ansvar).
At ytre disse til dem der gider at høre herpå, det er princippet bag ytringsfriheden, selv givet holdningerne blev udført som handlinger ville resultere i ulovlige handlinger, så er det handlingen vi lovgiver imod, ikke holdningen. Se f.eks. blot de offentlige nazister.
Den almene befolkning tager afstand fra de offentlige nazister. Selv hvis nogen får den ide at fortolke det som, at blot en lille del af et land står for noget, så står hele landet herfor (se blot eksemplet med Muhammedtegningerne, hvor folk i mellemøsten havde tolket, at avisen dækkede hele landets holdning).
Vi skal ikke straffe nogen, for andres fikse ideer og ringe fortolkninger til det værre, vi kan ikke tillade os at kriminalisere tolkningsforbrydelser, eller om man vil psykiske påvirkninger, fordi så længe der ikke er nogen direkte fysisk manifestation, som er klart skadelig, så vil vi aldrig kunne stille alle tilfredse.
Et eksempel herpå, vi straffer ikke folk, fordi andre finder det frastødende, at de ikke spier med kniv og gaffel, selvom disse andre kunne påvise en direkte psykisk overlast.
Derfor er det vi må tage os i agt for handlinger og sørge for at vores rettigheder er bevaret.
Så det første spørgsmål må være, gør hendes forsøg på populistisk vis at tiltrække sig opmærksomhed til sin blog ved at skrive en holdning, man desværre ofte støder på i samfundet, som sin egen holdning, det sandsynligt, at hun reelt set også handler efter denne holdning på arbejde?
Ikke efter min mening, hun har ret til at være "sig selv" når hun ikke er på arbejde, på arbejde repræsentere hun politiets holdning, men når hun er i det civile skal man kunne kommunikere med hende som civil og hun skal også kunne kommunikere som civil.
Hun gjorde det klart, selvom jeg ikke mener det er nødvendigt, at hendes holdning var hendes personlige og ikke politiets og der er intet der tyder på, at hun lader sit arbejde påvirke af hendes holdninger.
Skal hun fyres, må det være op til anklager at påvise en sådan sammenhæng og ikke modsat, at hun skal bevise sin uskyld.
"Pointen er ikke hendes holdning. Pointen er, at hun lufter den offentligt. Dermed er hun med til at sætte politiet i et dårligt lys, og giver dem ikke andet valg end at fyre hende"
Havde hun som tjenestemand i funktion ytret sig, dvs. så det stod klart, at hun talte på politiets vejne, som en autoritet, så havde jeg været enig, men det er jo ikke tilfældet.
Derfor kunne de blot tage afstand fra hendes holdning, men gøre det klart, at alle har ret til deres personlige holdning, men ikke må lade det påvirke arbejdet.
Her er en analogi hertil.
En moderator på et internetforum kan både skrive som bruger og som en autoritet. Givet moderatoren ikke har gjort det klart, at denne skriver som moderator (autoritet), er det klart, at dennes tekst vil blive set, som en bruger der skriver.
En moderator må f.eks. aldrig både optræde som bruger og som moderator under samme indlæg, for så fremstår moderatorens holdning, som den gængse holdning bag siden, hvor vedkommende er moderator, selvom dette sjældent ville være tilfældet.
Analogien er da: Havde en moderator skrevet som bruger, at denne havde en givet holdning, ligesom politibetjenten, så er det ikke noget, som vedkommende ville blive ført videre ansvarlig for på andre former, end hvad denne kunne argumentere for.
Tilgengæld, havde moderatoren gjort opmærksom på, at denne også er moderator, f.eks. true men ban givet folk er uenige, så er det tydeligt, at denne nu præsentere en holdning der ikke kan stilles spørgsmålstegn til ifølge hjemmesiden, men hvis det ikke er den holdning, som ejeren af hjemmesiden ønsker at få frem, så får moderatoren problemer.
Derfor, da dette mere er et tilfælde af en moderator der har skrevet, som en bruger, så kunne ejeren (politiet) blot tage afstand fra udtalelserne og gøre det klart, at man ikke fyres for personlige holdninger, så længe disse ikke påvirker arbejdet, dvs. det er ens reelle arbejde man vurderes på.
Jeg håber, at min tekst om fortolkningsdomme gør det klart, at så er det irrelevant, hvordan folk så må fortolke dette og forholder sig til dette.
"hun er dømt ved både by- og landsret for overtrædelse af straffelovens § 266. "
Rart med lidt at forholde sig til. Via en googlesøgning fik jeg følgende:
"§ 266 b
Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil 2 år."
Jeg vil mene, at det er klart, at hun ikke har truet nogen.
Hvorvidt nogen er blevet forhånet eller nedværdiget er igen en fortolkning og derfor fuldstændig meningsløst at have domme imod, så længe dem der blev "forhånet", eller "nedværdiget" ikke er tvunget til at skulle læse/høre hendes udtalelser.
Endelig er det diskriminerende, at hvis ens argumenter herfor adskiller sig fra race, hudfare, oprindelse, tro eller seksualitet, så er det en anden situation. (Blot et eksempel, udseende med undtagelse af hudfarve).
Så jeg vil mene, at den lov er for ringe. Den kunne jo blive tolket til, at givet man er uenig med nogen, men uden at gøre sin argumentation tilstrækkelig klar (fortolkning), så har man nedværdiget disses tro (enhver holdning er i bund og grund en tro) og derfor skulle man ligeledes straffes, uafhængigt af, at man aldrig tvang nogen til at læse/høre på, hvad man havde at sige.