Snak

Mere indhold efter annoncen

Rente-analyse

Skrevet af SotD
man 17. maj 2010
Jeg er igang med min hovedopgave i øjeblikket, og skal have et punkt der hedder renteanalyse på.

Jeg tænkte om i kunne give mig nogle stikord til:

- Hvad og hvem ændrer renten (Og hvordan) - Her har jeg en smule omkring Nationalbanken og deres øgede pengebeholdning, men hvad kan ellers være medvirkende?
- EU´s indvirkning på renten - Har kort nævnt vores fastkursaftale, men hvad betyder den helt konkret for renten?
- ECB, hvad gør den?
- Øvrige faktorer, der har indflydelse på renten - Her har jeg nævnt lidt omkring inflation, men hvilke andre elementer har indflydelse den?

- Renten nu og i fremtiden - Kan se at der skrives, at den korte rente fortsat vil være lav frem til 2011, hvorfor det? Vil den lange rente falde yderligere?

Derudover:

Når renten stiger, falder kursen og omvendt. Hvorfor det? Hvorfor er der større udsving ved fast rente lån end variabelt?
Skrevet af Emilfu
bold.dovenskab for gud ved hvilken gang.
Skrevet af Cabra
Hvorfor ikke bare holde det i en tråd? Ellers dukker der jo en ny op, hver gang du har en opgave eller en eksamen.
Skrevet af SotD
Eftersom det er min hovedopgave er der jo næppe alverden derefter...

EDIT:

Og det har intet, whatsoever, med den anden eksamen at gøre, så synes det ville være malplaceret at sætte det ind der.
Silkeborg IF
Skrevet af Æsel3000
Du skal have kildehenvisninger på alt og jeg tror ikke helt det er godt nok at spille bold.dk som kilde...
http://files.zite3.com/data/images/118/349/0/aesel-1.jpg
Skrevet af Halil
Kilde: Halil


- ville dog sikre ham minimum et 7 tal.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Bong
En rente analyse er altid et hit i den slags opgaver. Dog må du selv google dig frem til nogle fifs. Alternativt, åbne en bog ;-)

Hvad er dit overordnede emne?

Scorede selv et fint 12tal, dengang jeg skrev hovedopgave på finansøkonom studiet. Mit emne var værdiansættelse af den virksomhed, hvori jeg havde været i praktik.
AaB: 100 % BRAVEHEART!
Skrevet af Farfán
Hvorfor bruger du både Sotd123 og Sotd?
96 kg og 198 cm
Skrevet af Misfits
Det var da helvedes med alle de burgereksamenstråde. Har man helt opgivet google?


FYP
--
Skrevet af SotD
Jeg fandt kodeordet til SotD i går aftes, så siden da har jeg brugt den her, inden da brugte jeg den anden.

Jeg skriver om lånetyper. Dertil har jeg skrevet en kort "Markedet lige nu", som handler om den amerikanske økonomi, og dens betydning på verdensøkonomien. Dernæst lidt omkring fastkursaftalen med EU, og lidt omkring hvilke lovgivninger der kan have betydning for vores lån (Lov omkring større sikkerhed ved flexlån osv.)

Så har jeg lavet en analyse af hvilke faktorer der har betydning for vores lands økonomi, vha. en PEST model. Dernæst skal jeg lave den her renteanalyse. Jeg har masser af kilder og har skrevet 3 sider til det, men har de her spørgsmål, som jeg håber en eller anden kan svare på. Ikke specifikt for at skrive det ned, men til mig selv så jeg har en vinkel på det til mundtlig eksamen.

Når jeg har analyseret på renten, hvad der influerer den og hvordan den "formentlig" kommer til at bevæge sig, så kommer jeg ind på noget realkredit og dernæst nogle forskellige låneformer og lidt rådgivning.
Silkeborg IF
Skrevet af Nubian
SotD, du har noget arbejde foran dig.

For det første er der masser af renter. Du synes fokuseret på nationalbankernes diskontorente (ECB = Europæisk Central Bank). Google hvem der kan låne til de renter.

Noget andet er LIBOR renter, renter som banker låner til og fra hinanden af.

Så er der længere renter, som afhænger af prisen på finansielle instrumenter. Det kan være obligationer og swaps f.eks.

Den første styrer centralbanker, den anden afgøres af bankerne, og den tredje af investorer. Du skal nok være skarp på hvilke af disse du taler om.

Renter og valutakurser "hænger sammen" via nogle pariteter som er ældre end min bedstefar. Prøv wikipedia "interest rate parity".

Inflation påvirker renten da realrenten er mere stabil end nominelle renter. Økonomisk vækst er en anden grundlæggende påvirkning. Monetær politik er en tredje (tæt forbundet med inflation). Osv.

At den korte rente forventes lav i lang tid skyldes forventning til to ting. Centralbankers ageren og generel træghed med økonomisk opsving.

Prisen falder når renten stiger: Hvis du betaler 100 dask for 104 om præcist et år er renten 4%. Skal du kun betale 99 (og stadig modtager 104) er din forrentning højere.

Et lån på f.eks. 30 år kan være variabel (f.eks. flekslån) eller fast. Prisudsving er lavest på den første fordi dens rente tilpasses årligt således at prisen er i nærheden af 100. Prisen på en obligation med fast kupon kan derimod svinge temmelig meget afhængig af markedsrenterne og den betydning det har for obligationens pris.

Hvad læser du, og hvad hulen er PEST ?
See it's a positive force which guides my course It ain't Little Bo Peep, who's sheep Little lost It's the Tribe, the God Tribe of Shabazz First on the planet Earth, but definite to be the last
Skrevet af SCHAAP
hvad hulen er PEST ?

P: Political
E: Economical
S: Social Economical
T: Technology

Bruges når man skal "undersøge" et lands makroøkonomiske forhold...
Skrevet af Nubian
Ok. Taler vi handelsskole her ? No frontin´
See it's a positive force which guides my course It ain't Little Bo Peep, who's sheep Little lost It's the Tribe, the God Tribe of Shabazz First on the planet Earth, but definite to be the last
Skrevet af SCHAAP
Det ved jeg ikke, det er ikke mig der har stillet spørgsmålet. Men jeg må nok indrømme at det her grænser til det useriøse - nok ikke lige her hvor jeg ville søge informationer, men okay...
Skrevet af SotD
Det er finansøkonom uddannelsen. Tja fik 10 for min specialeeksamen for en uge siden. Der spurgte jeg også til råds herinde.

Synes i vægter det rimelig højt at jeg stiller nogle få spørgsmål herinde. Jeg skal trods alt skrive 50 sider, så det er jo nok begrænset hvor stor vægtning lige de her spørgsmål får i den. Det handler, SOM SAGT, om at få lidt mere personlig viden, som jeg måske kan bruge til noget rent mundtligt.

Det handler primært om realkreditrenten. Altså hvilke ting der påvirker den. Har ikke plads nok til at se på CIBOR og ECB. De skal benævnes ganske kort, men det er ikke de renter, som jeg skal se på primært.
Silkeborg IF
Skrevet af Cabra
Men jeg må nok indrømme at det her grænser til det useriøse - nok ikke lige her hvor jeg ville søge informationer, men okay...

Det findes helt givet mange mennesker herinde som ville kunne svare meget uddybende og kompetent på disse spørgsmål. Jeg tror bare ikke at folk har den store lyst til det mere, efter de første to tråde.

Alternativt findes der jo studieportalen, det håber jeg da Sot er klar over, der er som regel gode folk derinde. Ellers er han det nu.
Skrevet af Nubian
@SotD

Realkreditrenter er mange ting. Det kan være på konverterbare, floatere og fleksere. For de to sidstnævnte har CIBOR indflydelse, direkte og indirekte. Blot til info. For den første giver renten alene ofte begrænset mening pga. optionselementet i konverteringsrettten. Således giver en effektiv rente på f.eks. en 6% konverterbar realkreditobligation absolut ingen mening.

Er det mere prisdannelsen på de forskellige realkreditobligationer du er ude i ?
See it's a positive force which guides my course It ain't Little Bo Peep, who's sheep Little lost It's the Tribe, the God Tribe of Shabazz First on the planet Earth, but definite to be the last
Skrevet af SotD
Selvfølgelig er jeg klar over det, men de gange jeg har spurgt herinde har jeg (Foruden de, som sviner mig til over useriøsitet (Sjovt nok de samme som ikke vil/kan svare, men kun kan svine min fremgangsmåde og uddannelsesniveau til)) fået nogle rigtigt gode svar, som jeg har kunne tage med i min overvejelse og læse mere op på.

Nogle herinde synes at se det, som om jeg bare laver copy paste og så håber på det bedste. Når jeg spørger herinde er det for at få nogle idéer til hvad jeg skal have fokus på, og hvad jeg måske har glemt. Allerede her kan jeg se at jeg skal læse mere op på bl.a. pariteter.

Der findes mange, som tydeligvis mener at min fremgangsmetode er forkert, og at mit uddannelsesniveau er latterligt lavt. Til dem kan jeg da kun sige tillykke med at i har valgt en på et højere niveau. Jeg glæder mig over at min uddannelse er på et niveau hvor jeg kan score 10 og 12 taller, og samtidig koncentrere mig om at arbejde.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Er det mere prisdannelsen på de forskellige realkreditobligationer du er ude i ?


Jeps. Lige præcis...

Det er "simple" spørgsmål, som hvorfor vores faste rente pt. er 4%, hvad der har betydning for den, hvad man kan forvente sig og hvorfor og hvorfor den variable er så lav, foruden det faktum at vores nationalbank er tvunget til at følge Euro´en.

Det lyder til du er meget inde i det. Super du gider komme med noget konstruktivt.
Silkeborg IF
Skrevet af Cabra
@Sot

Jeg forstår fint, hvad du mener. Det ikke en kritik. Men derimod en konstatering.

Du er ude efter lidt ekstra, noget som man vende, skulle man føles sig presset til den mundtlige eksamen, hvor det gælder om at vise overskud.
Skrevet af SotD
@Sot

Jeg forstår fint, hvad du mener. Det ikke en kritik. Men derimod en konstatering.

Du er ude efter lidt ekstra, noget som man vende, skulle man føles sig presset til den mundtlige eksamen, hvor det gælder om at vise overskud.


Touché. Det var heller ikke myntet på dig, men på de, som altid synes at skulle ophøje sig til at pånævne min uddannelses lave niveau, og min dovenskab, som folk jo tydeligvis ikke kender det store til.

Det betyder jo ikke at man ikke læser op eller tager sin uddannelse seriøst at man spørger ind til noget, som man ikke kommer så meget ind på skriftligt. Jeg ved godt at det her ikke er mit stærkeste felt, og derfor ville det jo være hul i hovedet at skrive en hel opgave om det. Synes dog det er nødvendigt for at komme hen til det, som jeg rent faktisk ved meget om. Nemlig de forskellige lån, hvordan de er skruet sammen, og hvem der bør vælge hvad i forhold til rådgivning, etik og lign.
Silkeborg IF
annonce
0