Snak

Mere indhold efter annoncen

Rente-analyse

man 17. maj 2010
Jeg er igang med min hovedopgave i øjeblikket, og skal have et punkt der hedder renteanalyse på.

Jeg tænkte om i kunne give mig nogle stikord til:

- Hvad og hvem ændrer renten (Og hvordan) - Her har jeg en smule omkring Nationalbanken og deres øgede pengebeholdning, men hvad kan ellers være medvirkende?
- EU´s indvirkning på renten - Har kort nævnt vores fastkursaftale, men hvad betyder den helt konkret for renten?
- ECB, hvad gør den?
- Øvrige faktorer, der har indflydelse på renten - Her har jeg nævnt lidt omkring inflation, men hvilke andre elementer har indflydelse den?

- Renten nu og i fremtiden - Kan se at der skrives, at den korte rente fortsat vil være lav frem til 2011, hvorfor det? Vil den lange rente falde yderligere?

Derudover:

Når renten stiger, falder kursen og omvendt. Hvorfor det? Hvorfor er der større udsving ved fast rente lån end variabelt?
bold.dovenskab for gud ved hvilken gang.
Hvorfor ikke bare holde det i en tråd? Ellers dukker der jo en ny op, hver gang du har en opgave eller en eksamen.
Eftersom det er min hovedopgave er der jo næppe alverden derefter...

EDIT:

Og det har intet, whatsoever, med den anden eksamen at gøre, så synes det ville være malplaceret at sætte det ind der.
Silkeborg IF
Du skal have kildehenvisninger på alt og jeg tror ikke helt det er godt nok at spille bold.dk som kilde...
http://files.zite3.com/data/images/118/349/0/aesel-1.jpg
Kilde: Halil


- ville dog sikre ham minimum et 7 tal.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
En rente analyse er altid et hit i den slags opgaver. Dog må du selv google dig frem til nogle fifs. Alternativt, åbne en bog ;-)

Hvad er dit overordnede emne?

Scorede selv et fint 12tal, dengang jeg skrev hovedopgave på finansøkonom studiet. Mit emne var værdiansættelse af den virksomhed, hvori jeg havde været i praktik.
AaB: 100 % BRAVEHEART!
Hvorfor bruger du både Sotd123 og Sotd?
96 kg og 198 cm
Det var da helvedes med alle de burgereksamenstråde. Har man helt opgivet google?


FYP
--
Jeg fandt kodeordet til SotD i går aftes, så siden da har jeg brugt den her, inden da brugte jeg den anden.

Jeg skriver om lånetyper. Dertil har jeg skrevet en kort "Markedet lige nu", som handler om den amerikanske økonomi, og dens betydning på verdensøkonomien. Dernæst lidt omkring fastkursaftalen med EU, og lidt omkring hvilke lovgivninger der kan have betydning for vores lån (Lov omkring større sikkerhed ved flexlån osv.)

Så har jeg lavet en analyse af hvilke faktorer der har betydning for vores lands økonomi, vha. en PEST model. Dernæst skal jeg lave den her renteanalyse. Jeg har masser af kilder og har skrevet 3 sider til det, men har de her spørgsmål, som jeg håber en eller anden kan svare på. Ikke specifikt for at skrive det ned, men til mig selv så jeg har en vinkel på det til mundtlig eksamen.

Når jeg har analyseret på renten, hvad der influerer den og hvordan den "formentlig" kommer til at bevæge sig, så kommer jeg ind på noget realkredit og dernæst nogle forskellige låneformer og lidt rådgivning.
Silkeborg IF
SotD, du har noget arbejde foran dig.

For det første er der masser af renter. Du synes fokuseret på nationalbankernes diskontorente (ECB = Europæisk Central Bank). Google hvem der kan låne til de renter.

Noget andet er LIBOR renter, renter som banker låner til og fra hinanden af.

Så er der længere renter, som afhænger af prisen på finansielle instrumenter. Det kan være obligationer og swaps f.eks.

Den første styrer centralbanker, den anden afgøres af bankerne, og den tredje af investorer. Du skal nok være skarp på hvilke af disse du taler om.

Renter og valutakurser "hænger sammen" via nogle pariteter som er ældre end min bedstefar. Prøv wikipedia "interest rate parity".

Inflation påvirker renten da realrenten er mere stabil end nominelle renter. Økonomisk vækst er en anden grundlæggende påvirkning. Monetær politik er en tredje (tæt forbundet med inflation). Osv.

At den korte rente forventes lav i lang tid skyldes forventning til to ting. Centralbankers ageren og generel træghed med økonomisk opsving.

Prisen falder når renten stiger: Hvis du betaler 100 dask for 104 om præcist et år er renten 4%. Skal du kun betale 99 (og stadig modtager 104) er din forrentning højere.

Et lån på f.eks. 30 år kan være variabel (f.eks. flekslån) eller fast. Prisudsving er lavest på den første fordi dens rente tilpasses årligt således at prisen er i nærheden af 100. Prisen på en obligation med fast kupon kan derimod svinge temmelig meget afhængig af markedsrenterne og den betydning det har for obligationens pris.

Hvad læser du, og hvad hulen er PEST ?
See it's a positive force which guides my course It ain't Little Bo Peep, who's sheep Little lost It's the Tribe, the God Tribe of Shabazz First on the planet Earth, but definite to be the last
annonce