Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Tom Wanks
"Hvad ville en potentiel fuldbyrdelse af Minskprotokollen have medført? Og hvorfor blev den i så fald ikke iimplementeret?"
Big Ben, jeg har skrevet om dette herinde flere gange før, på forespørgsler bl.a. - så jeg gider ikke at gentage, men det fremgår af selve protokollen som er offentlig tilgængelig - og du kan finde mange udlægninger af hvorfor den ikke blev implementeret. Som det fremgår af bl.a. min kommentar ovenfor mener jeg at det havde meget stor betydning at Zelensky-regeringen i 2019 fraveg sin erklærede politik og valgløfter, da han besluttede at frafalde processen.

I øvrigt en spraglet kommentar, som rummer mange nødvendige nuancer og informationer om hvad dine synspunkter er rundet af. Personligt kan jeg sagtens følge at både germansk og russisk kultur har meget at byde på - ligesom jeg synes at amerikansk og britisk har (jeg har familie i det angloamerikanske). I det hele taget er både kultur og politik i verden sammensatte fænomener, som det ofte kræver nærmere indlevelse at få forståelse af.

NB: Jeg tror i øvrigt ikke at du skal forklejne eller undervurdere hårdheden og vantheden med usle kår blandt en del amerikanere, men jeg er enig i at fattigdommen i flere udstrakte slaviske områder givetvis gør hårdfør. Ligeså klimaet.
Arsenal FC, Real Madrid, FC København, wonderbars: https://www.youtube.com/watch?v=HavKbRPC9Z8
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Azov er ret uinteressant. Om det er 5.000 eller 10.000 mand er vel ret beset ligegyldigt i en nation med over 40 mio. indbyggere. Der er højreradikale i alle lande. Når Putin er færdig med Ukraine, kan han jo befri Italien.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Nancy
tw bliver ved og ved og ved med sit dkp-vrøvl, og det må efterhånden være temmelig indlysende, at han bare synes, at putin er en guttermand, som han kan følge med stolthed og strækmarch. Giver afsky et nyt navn...
Skrevet af Xenophon_
Det er også blevet forklaret for dig, ad flere omgange, at der er sket en del ændringer i Azov og der ikke er grobund for at antage at de 10.000 skulle være nazister eller højrenationalister.
Der føres herinde en debat om størrelsen af Azov, hvor jeg anslår at der kan være flere tusinde - og at antallet af ultranationalistiske/højreradikale i den ukrainske hær kan være op mod 5-10%.

Der er næppe nogen tvivl om at du kan anslå rigtige høje tale i din beskrivelse af Ukrainere som nazister osv. Den del står lysende klart for alle.

Opblomstringen i de partier skete især efter angrebet på Ukraine i 2014 og Putins tilstedeværelse i Donbas, hvilket vel ikke er så mærkeligt.
Det er også blevet gennemgået for dig ad flere omgange, at den politiske ekstreme højrefløj har fået ret få stemmer.
De fleste i dag er klar til at forsvare deres land mod invaderende Putin, men det gør ikke folk til højrenationalister.

Vedr. Bucha, så var der også satellitbilleder, der var ret informative, men som du jo sikkert stadig har svært ved at tage til dig. Selv FN rapporten kan man jo have sin tvivl om, at du kan acceptere.

Dit forsøg på at fortolke at andre skulle æde alt hvad vestlige medier skriver, lige så råt som du indtager Putins propaganda er endnu et billede på, hvor følelsesmæssigt drevet du er.
Måse du skulle tage en pause, for det er næppe sundt at køre på så høje tangenter rent følelsesmæssigt, over så lang en periode, som du har gjort. Du sender jo et hav af fordrejede og følelsesbetonede indlæg af sted om dagen.
Det er kun ment som et venligt råd.
Skrevet af Xenophon_
Poor Scouser Tommy

Putin skulle nok snarere være startet i Rusland, hvis det er.
Skrevet af Vincent Gigante
På danske reddit fora synes konsensus at være, at russerne har sprængt (Gazproms) ledninger, fordi det er en af de få måder at lukke helt for gassen til Europa - uden at begå kontraktbrud.

Det virker i min optik som en tåbelig teori. Russerne vil da heller begå kontraktbrud en risikere end direkte konfrontation med NATO lande. Det er alt for high risk, low reward.

En anden teori er for at forskrække europæerne og sende et signal om, at man kan gøre det samme med Baltic Pipe samt den nye norske ledning til Europa. Det er plausibelt - men signalet kunne også sendes uden at sprænge egne aktiver.

Jeg tror ikke, at det er ukrainerne, da det simpelthen vil forpurre forholdet til de europæiske allierede.

Men man bør holde alle mulighederne åbne på nuværende tidspunkt af krigen. Mange røde linjer er blevet krydset, og vi har flere gange set det usandsynlige ske. Det er 4D skak.

Kofoed udtaler, at man kommer til at tage fat og snakke med russerne nu.

Så den effekt har sprængingerne haft - at trække et eller flere lande til bordet med Rusland. Kunne nogen have den interesse, Rusland selv måske?
.
Skrevet af Xenophon_
Putin ved nu godt, at det ikke vil involvere NATO, hvis det skulle være ham. Det er så tæt på som muligt, uden at bryde nogen egentlig grænse. Så ser ingen high risk der.

Det er også nævnt at USA kunne have et ønske i at lægge pres på Europa, ved at sprænge den, men her er der i hvert fald tale om high risk low reward. Det ville jo være at smide alt på gulvet, hvis det var dem. Så den har jeg svært ved at se, men de skal jo nævnes, da de også har den fornødne evne til at udføre det i hvert fald.

Sådan set helt enig i, at det er svært at sige noget fornuftigt om hvem der skulle have gjort det, da der er flere interesser på spil.

Det er dog bemærkelsesværdigt at det skete så tæt på Bornholm, af alle de steder man kunne have gjort det, samt at det var uden for det nationale farvand, men stadig indenfor den økonomiske zone. Det virker ret planlagt og der er en del signalværdi at hente, skulle det være Putin. Jeg har svært ved at se nogen signalværdi i de ting for andre.
Det er som sagt det eneste jeg rigtig hæfter mig ved og det skal ikke forstås som et forsøg på at "bevise" noget eller andet i den dur.

Kofoed sagde han ville informere nogen fra Rusland om hvad der var sket og hvad man finder frem til. Der virkede ret tydeligt, at der ikke var tale om nogen dybdegående samtale, nok mere i stil med et notat. Det ville desuden ikke ske før han havde haft et møde med allierede. Har svært ved at se den vinkel, men den er vel tilstede.
Skrevet af Hausser
Selvfølgelig er det da russerne der har saboteret de ledninger. Smid nu lige staniolhatten.

Russiske fartøjer har allerede frekventeret norsk farvande, omkring deres gasledninger, med noget mistænkeligt udstyr ombord. Tilfælde? Nej vel..

Some men just want to watch the world burn.

Putin tror han kan fryse Europa ud af krigen.
Skrevet af Steve Highway-61
Måske det er ved at gå op for folk at Vesten er gået med i en krig.´

Sætter popkorn over mens verden går under.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Jennerdrengen2
@Wanks

Det er direkte citater fra din hånd jeg har sat ind - lige bortset fra det sidste afsnit hvor jeg konkluderer. De citater prøver du nu at forklare, at du i virkeligheden har sagt noget andet. Det holder ikke - det er direkte citater.

Derudover forekommer du mig at være en meningssøgende humanist. Du vil rigtig gerne finde en konsensus løsning der tilgodeser begge parter. Da alle påpeger Ruslands ugerninger, kommer Ukraines ugerninger desværre til at fylde rigeligt meget i dine indlæg og du fremstår til tider rigeligt farvet på den baggrund.

Som sagt jeg har rigtig meget respekt for dit forsøg på at bringe begge siders synspunkter ind i diskussionen. Jeg er personligt blevet klogere af et par af dine indlæg. Du lyder dog til tider som en gammel DKP-mand el. som en artikel i det hedengangne "Nyt om Sovjetunionen". Rusland er desværre bare ikke til at stole på i denne konflikt. Der er vildt meget maskirovka i alt hvad man foretager sig.

Jeg opfatter dig i øvrigt ikke som følelsesmæssigt involveret men derimod som en intellektuel og meningssøgende humanist der søger en konsensusløsning og virkelig gerne vil freden.
FCN
Skrevet af Poor Scouser Tommy
en meningssøgende humanist
Er det en særlig humanistisk disciplin at søge mening? I så fald har vi brug for flere humanister.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Vincent Gigante
Hvad tror du, Xeno - at Ruslands incitament ville være at sprænge huller i ledningerne - hvis det er Rusland selvsagt?

Hvis de ville kvæle Europa for gas - kunne de jo bare opdigte tekniske udfordringer og manglende dele, som de har gjort ad flere omgange. I N2 flød der jo ikke gas - og N1 var på lavt blus.

Nu skriver du godt nok, at der ingen high risk var for Rusland - men længere nede skriver du selv - at det var ret tæt på Bornholm og i økonomisk farevand.

Sverige og et andet land siger, at der er anvendt ret kraftigt materiale til sprængningerne. Og med en vis sandsynlighed er der også været en (eller flere?) u-både. Det lyder sgu som ret risky stuff med en ikke usandsynlig mulighed for konfrontation med et eller NATO-lande.
.
Skrevet af Jennerdrengen2
Er det en særlig humanistisk disciplin at søge mening? I så fald har vi brug for flere humanister.


Du kan vel også være en meningssøgende alt mulig andet. En gang imellem er der bare ikke en fornuftig mening bagved og så er det håbløst at søge den. som jeg opfatter det vil Wanks gerne have, at tingene giver mening ud fra idealistiske humanistiske idealer. Min personlige holdning er, at det kan man ikke med den russiske maskirovka og, at Wanks derfor til tider er på en håbløs mission. Eksempelvis i relativiseringen/benægtelsen af massakren i Bucha som han mente måtte være en ukrainsk false flag operation.
FCN
Skrevet af Biomand
@VG, det er ret lidt at konfrontationen øges for Rusland ved at springe de rør - de er jo allerede ret meget i konfrontation. Til gengæld sender det et kraftigt signal om hvad de er i stand til - skulle det komme til en eskalering
Skrevet af Biomand
Man kan så tænke at hvis det uduelige russiske militær kan gøre dette - hvad kan et vestligt militær så gøre ved det russiske territorier
Skrevet af Vincent Gigante
det er ret lidt at konfrontationen øges for Rusland ved at springe de rør - de er jo allerede ret meget i konfrontation.


Her tænker jeg på fysisk konfrontation med NATO. Det har vi da ikke været så på hidtil. Måske lidt i Ukraine - og så russiske overflyvninger (og sejladser) i Skandinavien og andre regioner. Men vi kommer vel tættere på reelle fysiske konfronationer, hvis russerne sejler rundt med sprængstof i Østersøen?

Til gengæld sender det et kraftigt signal om hvad de er i stand til - skulle det komme til en eskalering


Et signal om, at de er i stand til at sprænge ledninger, som de ejer hovedparten af?

Samtlige lande med kyst i Østersøen er nu i næsthøjeste beredskab og NATO er selvfølgelig også alert.

Skulle Rusland prøve på samme nummer med andre landes lednigner og krydse andre landes farevand - er det jo blevet umådeligt sværere nu efter det seneste stunt - hvis det er Ruslands reelle plan. Og så vil det jo også nærme sig en direkte krigserklæring, hvis Rusland spærnger Baltic Pipe eksempvelvis.

Jeg vil slet ikke afvise, at Rusland kan stå bag - men det er simpelthen svært at se, hvad motivet i givet fald er, hvad de vinder ved det.

Hvis det skal sende et signal, så er det ikke særligt stærkt. Usikkerheden gårsdagens aktioner har skabt på gaspriserne og gasmarkedet vurderer jeg, vil være meget kortvarig. Som andre har skrevet, er EUs forysningssikkerhed p.t. ret ok.
.
Skrevet af Common sense

Som andre nævner giver det på ingen måde mening af russerne sprænger deres egne gasledninger.

Hvis de ville det, kunne de have gjort det i eget farvand og så beskylde Vesten for at stå bag.

Tror heller ikke de har brugt en deres af to ubåde i Østersøen, da jeg formoder de konstant bliver overvåget.

Hvis jeg skulle placere sprængstof på en ledning, ville jeg bruge en trawler udstyret med en ROV (supporteret af dykkere, hvis nødvendigt) og gøre det som en natoperation.
Skrevet af Caroe
Hvis de ville det, kunne de have gjort det i eget farvand og så beskylde Vesten for at stå bag.


Selvom de har gjort det i internationalt farvand, kan de vel stadig beskylde Vesten for at stå bag?
At man vil bruge episoden til at samle befolkningen mod det onde Vesten er imo et ret godt motiv.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Common sense
Selvom de har gjort det i internationalt farvand, kan de vel stadig beskylde Vesten for at stå bag?
At man vil bruge episoden til at samle befolkningen mod det onde Vesten er imo et ret godt motiv.


Så havde det jo netop givet mening, at det skete i deres farvand, så de kunne vise befolkningen, at Vesten er kommet for tæt på.
Skrevet af MUSSEN
Ukraine ser ud til at true Lyman med omringelse, hvis de kan fortsætte sucessen så trækker russerne sig nok snart.

Ved Kherson ser det ud til at gå i stå for pga. russisk forstærkninger og regnsæsonen. Med regnsæson over Ukraine snart bevæger fronten sig nok mindre.

Jeg tror med mobiliseringen og flugten fra Rusland. Med medfølgende menneskelige og økonomiske tab.
At Putin står yderligere svækket politisk, tror han bliver væltet/opgiver snart

annonce
0