Snak

Mere indhold efter annoncen
@ Xeno

Her er en oversættelse af, hvad den hviderussiske mustache guy siger:

https://youtu.be/1keDjTCtnJs
Edge lord
Ja, det passer ret godt med de transcripts jeg også fandt.
Videoen er dog længere, hvor han også skulle have sagt de andre ting og hvor han svarer på hvad han vil sige til evt. belarusiske(Læs: Lukashenko soldater), hvis de skulle møde dem på slagmarken.
Tak for korrekt link og rettelse! Det gik lige lidt for hurtigt.

Det moustache er jo ren Hollywood.
"Som jeg efterhånden har skrevet mange gange, er der her tale om en defensiv krig i den forstand at den ikke handler om at erobre territorier."
Opdatering om Kyivfronten

Et hurtigt resume, og kort om weekendens kommende blodbad

Den russiske offensiv mod Kyiv var kort sagt en logistisk katastrofe, som betød at først gik russernes offensiv totalt i stå, så forsøgte de at grave sig ned, og så løb de tør for forsyninger.

Derefter gik ukrainerne til modangreb.

Da det omtrent 3 uger for sent, endelig gik op den russiske kommando at deres hær var på hælene, blev de russiske styrker beordret på retræte tirsdag nat. En forhastet retræte har aldrig været en del af planen. Udover at have lidt store tab under offensiven, og i de to uger der var linjemæssig stilstand, så har de ikke hvad der skal til, for at komme derfra i nogenlunde fornuftig orden. Især ikke, når fjenden virkelig lugter blod.

Det er beskrevet for lang tid siden, hvordan offensiven mod Kyiv ville udvikle sig til en katastrofe for den russiske hær. Denne her retræte bliver langt værre, og vil helt sikkert gå over i historien som et af de største enkeltstående clusterfucks i nyere tid.

For at kende baggrunden for det, der kommer til at ske i denne weekend, skal man kende historien: https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Ilovaisk

tl;dr: I 2014 slagter russiske og paramilitære enheder ubevæbnede ukrainske soldater og civile under en aftalt korridor.

I denne her weekend, der bliver ikke delt fripas ud til flygtende, russiske enheder.
Nordøst for Kyiv, sydvest om Chernihiv, er det kl. 0205 ukrainsk tid, lykkedes ukrainske styrker at afskære store russiske kontingenter deres mulighed for retræte, og de to store veje som russerne skal benytte nordpå, er dybt infiltreret af mobile ukrainske enheder med moderne ATGM-systemer.

Øst for Kyiv, hvor russerne forsøger blandt andet at flygte østpå mod Sumy, hvor de stadig har tropper, fik ukrainske enheder tidligere fredag bremset flugten både ved Nova Basan og lidt syd for Chernihiv . Her er lidt derfra: https://imgur.com/a/MoGJfET

Det er russiske enheder fra 30th Motor Rifle Brigade og 21st Separate Guards Motorized Rifle Brigade som bliver fuldstændigt slagtet her. I nogle af de tilfælde jeg har rapporteret om i denne og sidste opdatering, mistede Ukraine kun ammunition, mens russerne i flere tilfælde har mistet hele kompagnier.

Det er 2nd Guards Tank Army der modtager dybe stød mod nyrene her. Ivrige læsere vil bemærke, er 1st Guards Tank Army og 2nd Guards Tank Army nu kraftigt decimerede. Det er nogle af deres bedste, mobile enheder.

Generelt er enheder fra 90th Guards Tank Division også i dybe vanskeligheder. Det var dem, som tidligere fik læsterlige klø ved Brovary.

Som jeg vurderer det, kan de nævnte enheder ikke nå ud af Ukraine.


Jeg kan samtidigt bekræfte, at to hele russiske BTGs er blevet omringet og totalt elimineret lige øst for Kharkiv, og at et fremrykkende russisk kompagni ved Izyum blev totalt ryddet i et baghold. Mere om det i morgen. Det er helt vanvittige tab det her. Er det kollapset, vi ser lige nu?
"Som jeg efterhånden har skrevet mange gange, er der her tale om en defensiv krig i den forstand at den ikke handler om at erobre territorier."
Det er i hvert fald grum læsning og ikke for sarte sjæle.
@pukledyret
Hvor er ligheden mellem det der skete i 14´ og det du mener der kommer til at ske i denne weekend? Jeg tænker ikke russerne forsøger at forlade Ukraine ubevæbnet i korridorer... Er det noget der nævnes i de medier du har adgang til? Noget siger mig du kan russisk eller ukrainsk?

Hvor har du din viden fra omkring de russiske enheder, med hvilke numre de forskellige har? Burde sådan noget ikke bare være lidt hemmeligt? :D

Jeg er fan af alt det du skriver, men noget af det lyder næsten for godt til at være sandt. Du nævner at det måske kan være det kollapser. Jeg håber du har ret, men det virker som ønsketænkning. Det bliver nok en langvarig krig det her... Alle de der fjolser, Putin, Lavrov, Peskov og hvad de nu hedder, er dårlige tabere fra USSR

Jeg så et indlæg fra BBC her tidligere, hvor man tydeligt så ´war crimes´. Prøv og hør: Russerne lyver gang på gang, bryder reglerne gang på gang. Dræber civile og truer med atomvåben. De bliver ALDRIG hevet i retten og derfor skal de ukrainske soldater også bare gøre kort proces med de russiske soldater. Det er frækt at de jagter de her russere, så de ikke alle lige pludselig står i Donbass

En sidste ting. Der er hjernedøde mange kampe rundt omkring i Ukraine. Gad vide hvordan fanden de holder overblikket. Sidder der folk i Kiev som er i kontakt med de forskellige steder i Dnipro, Donbass, Mariupol osv.? I forhold til våben og mad der sendes rundt, så er de forskellige byer vel ikke overladt til sig selv?
"Maradona good; Pelé better; George Best."
Pukle

Fortsætter I med at blokere nyhedsfladen med Ukraine indtil parnasset har fået sin ligegyldige folkeafstemning igennem ?
“Der var andre der trak mer' end jeg”
@pukle, tak for updat. Koordinerings spørgsmål fra @ajooba finder jeg også interessant.
I øvrigt en rigtig interessant video her Fra BBC News, som via sociale medier og russiske medier har forsøgt at identificere tabene for et kompagni af elitesoldater, som har kæmpet ved Kiev

BBC har identificeret navnene på 39 soldater, som er bekræftet dræbt, herunder kompagniets øverste kommanderende og næstkommanderende.

Det estimeres at omkring 100 soldater fra kompagniet foreløbigt kan være dræbt. Det vil nogenlunde svare til hvad kompagniet samlet mistede i forbindelse med Afghanistan-krigen.

Samlet tab inklusive sårede og krigsfanger kan være omkring 30%.

https://m.youtube.com/watch?v=chwUmbOTjPU

Jeg hører stadig intet om ukrainske tab, så man må jo formode at der ikke er nogen. Utroligt at krigen ikke for lang tid siden er vundet når den ukrainske hær er så overlegen ift. den russiske amatørhær.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
annonce