Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg må undre mig en smule, at man på en eller anden måde prøver at retfærdiggøre de krigsforbrydelser der bliver lavet. Også selvom det går ud over Rusland.


"man", "på en eller anden måde", "prøver" og "retfærdigøre". Det var alligevel upræcist.

Jeg må undre mig en smule, at man på eller anden måde prøver at skrive noget.
Så tror jeg også mange herinde ville skide højt og helligt på krigens love og nakke tilfangetagende svenskere


Det er klart at krigsforbrydelser på et eller andet plan er mere forståelige når det er David der gør det mod Goliath


så er det nok sandsynligt at der også ender med at være en kæmpe forskel i proportioner, at Rusland kommer til at have begået 10, 100, 1000 gange så meget lort som Ukraine


Jeg undre mig over at det Ukrainske flag vender på hovedet på uniformen. Det betyder selvfølgelig ikke, at det ikke kan være en ukrainer, men det undrer mig.


Altså dette her, er sådan en "Det er selvfølgelig ikke iorden, MEN..."

Er det ikke bare at tage afstand, uden at have behov for det? Eller eksisterer dette her bare, så man kan skrive som LOPPOL?

Beklager det dårlige danske sprog iøvrigt. Er matematiker, så kan ikke være en konge på Internettet, på samme måde som humaniora kan.
Sønderjyske & Hansa Rostock.
Det virker også fjollet at gribe efter ethvert tænkeligt halmstrå i bestræbelserne på at "nuancere" billedet. Det udvikler sig til helt utilstedelig relativering, hvor konklusionen på mystisk vis bliver, at Ukraine selv er skyld i landets skæbne - og nå ja, at det grundlæggende er Vestens skyld. I går forsøgte en sig guddødemig med EUs forbud mod de to russiske statskanaler!

Men krig brutaliserer; og det gælder også for ukrainere. Der blev også begået uomtvistelige krigsforbrydelser af amerikanere og briter under 2. verdenskrig. Bombardementet af Dresden i 1945 var vel nærmest statsterror.

Det skjuler så ingenlunde, at Nazi-Tyskland ikke bare var den aggressive og angribende part, men også den part med suverænt flest og suverænt størst antal krigsforbrydelser under hele krigen. Og her var den legitimeret på statsplan - nøjagtig som nutidens Rusland.
Rimeligvis kommer der også hist og pist nogle forbløffende russiske udmeldinger - som denne her for en lille times tid siden:

https://politiken.dk/udland/art8629712/Kreml-indr%C3%B8mmer-betydelige-russiske-tab-i-Ukraine

Hvorfor kommer pludselig sådan en indrømmelse? I samme åndedrag kan nævnes, at russerne ikke opfatter et eventuelt svensk og finsk NATO-medlemsskab som en eksistentiel trussel.

Jeg undrer mig også stadig over det gådefulde ukrainske luftangreb på russisk territorium i fredags. Min undren består i, at det er Rusland, der melder ud, at Ukraine har gennemført et succesfuldt angreb på et militært mål uden hverken civile eller militære ofre.

Altså, jeg ville da forestille mig, at russerne ville gøre hvad som helst for at holde noget sådant SKJULT. Det undrer mig ligesåmeget, at ukrainerne ikke med største iver har påtaget sig æren for omtalte angreb, da det må give et kæmpe boost at være i stand til at foretage en militær operation (og altså ikke et eller andet afmægtigt terrorangreb ved en selvmordsbomber eller lignende) på russisk grund.
@GammelBitterMand

https://www.billboard.com/wp-content/uploads/2022/04/Pink-Floyd-Hey-Hey-Rise-Up-billboard-1240.jpg

(fra https://www.billboard.com/music/rock/pink-floyd-hey-hey-rise-up-support-ukraine-1235056522/


Der er allerede andre der har været ude med et mix af sangen som er blevet lidt af et viralt hit. Den første var The Kiffness - alle afspilninger fra sangen går til Ukraine: https://www.youtube.com/watch?v=lu8m5FA2nL8&list=RDlu8m5FA2nL8&index=1
FCN
Bosse, varetægtsfængslinger besluttes jo af en habil domstol i et retssamfund, ikke af den anklagende part (som i dette tilfælde er bl.a. de politiske ledelser i Ukraine/Vesten).

Ja, på bevisets stilling. Her skal man trods alt være pænt Rusland-venlig, hvis man vil køre historien om Azovs feltkøkken.

Og resten af dit indlæg er jo den sldvanlige ligegyldige flom af ord, som du forventer skal fungere som en art røgslør. Og nej, du har ikke forsvaret Rusland, bare undskyldt og bortforklare ved enhver anledning. Typisk med afsæt i Grayzone, et maksimalt underlødig medie, samt Pædo-Ritter, som på alle måder fremstår kompromitteret, men altså er et orakel.

Du svarede ikke på resten af mit indlæg, men jeg tager det som en bekræftelse.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Det er nok meget naturligt, at krige forrår og derfor også lige så naturligt, at der findes regler for, hvem man må slå ihjel i krig.

Hvis man forestillede sig, at de russiske soldater var blevet fanget lige efter de havde myrdet og voldtaget løs i nærmeste landsby, kunne man måske godt finde en eller anden paragraf, der tillod rettergang på stedet.

Men her er der nok væsentlig større chancer for, at det er gået ud over nogle tilfældige unge knægte, der ikke har haft med mere at gøre, end at de er blevet efterladt og omringet på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Og derfor så meget desto mere grund til at fordømme det. Nu. Og ikke efter 2.000 uvildige undersøgelser, eller når ethvert konspiratorisk kældermenneske har ladet sig overbevise om, at fangerne ikke har bagbundet og skudt sig selv.
@taco Mix:

Her er du vist nødt til at forklare, hvad du mener.

At jeg skriver: "Jeg undre mig over at det Ukrainske flag vender på hovedet på uniformen. Det betyder selvfølgelig ikke, at det ikke kan være en ukrainer, men det undrer mig."

Det tolker du simpelthen som om, at jeg synes, at det er i orden, eller på anden vis retfærdiggør handlingen?
Lige før sætningen stod der iøvrigt:

"Det er selvfølgelig noget svineri. Uanset hvem der står bag"


Det jeg skriver er, at jeg undrer mig over HVEM der står bag. Det har INTET at gøre med om handlingen er okay. Det er den SELVFØLGELIG ikke.
Beklager det dårlige danske sprog iøvrigt. Er matematiker, så kan ikke være en konge på Internettet, på samme måde som humaniora kan.


Haha, er det undskyldningen? Det er sguda ligemeget, hvad du er. Du kan da tilsyneladende skrive helt fint dansk. Der er da intet at beklage!

I øvrigt skriver brugeren noget i sit indlæg, som du af en eller anden grund ikke citerer:

Men selvfølgelig er det ikke i orden og alt skal selvfølgelig have passende konsekvenser.

Så brugeren retfærdiggør det netop ikke. Han nuancerer endda yderligere med at tale om proportioner.

Det er, hvad jeg vil kalde en stråmand fra din side (= retorisk greb hvor du skaber (eller kommer til at skabe) et fejlagtigt billede af din modparts synspunkter som du så argumenterer imod). I dette tilfælde er der tale om, at du påstår, at en bruger retfærdiggør ukrainske krigsforbrydelser (hvor vanvittigt det end lyder). Du gør det endda med en vis distance, hvor du skriver "man", "på en eller anden måde" og "prøver", i stedet for blot at skrive direkte til den konkrete bruger og spørge til, om vedkommende mener, at ukrainske krigsforbrydelser kan retfærdiggøres.

At vedkommende nævner proportioner er jo også ret vigtigt. Jeg tror vi alle kan blive enige om, at der forskel på russernes likvidering og Holocoast (dermed retfærdiggør jeg dog hverken de russiske likvideringer eller Holocoast).

annonce