Snak

Mere indhold efter annoncen
Det er fint nok skrevet, men intet nyt for folk der følger lidt med, og der er nogle perspektiver og forklaringer der er forvrængede. Feks "Volodymyr Zelenskyj har søgt en øget uafhængighed af den store nabo, dels ved ikke at følge op på Minsk II-aftalen og i stedet fastholde NATO-løftet i den ukrainske forfatning". Det er en noget farvet og også kontrafaktisk beskrivelse. Dels er Minsk-aftalernes manglende succes og implementering ikke kun Ukraines skyld, de aftaler kunne være lavet langt mere spiselige og uden en pistol for panden, jeg forstår godt at man ikke permanent vil lukke formel russisk indflydelse på interne ukrainske anliggender ind. Og dels er den sidste formulering noget vrøvl. Zelensky kan ikke fastholde noget i forfatningen eller fjerne det igen selv, det er jo netop ikke et diktatur som Rusland. Det er den anden vej rundt: eftersom et muligt fremtidigt NATO-medlemsskab er indskrevet i forfatningen har Zelensky pligt til at arbejde med det.

I forhold til hvem en NATO-udvidelse er tænkt imod, som Putin spørger, så er svaret jo åbenlyst, især nu. Og flere lande er fornuftigt nok på vej med nu. Det er en bagvendt logik at sige at fordi nabolaget har rustet op på fælles vagtværn, så kan du nok se at de kriminelle er nødt til at svare med flere indbrud. Den bedste måde Putin kunne vise på at NATO og udvidelser af samme ikke var nødvendig var ved ikke at opføre sig som en trussel. Det ulogiske argument om at han selv har følt sig truet er ikke rationelt, både fordi der ikke er eksempler på at nogen har stræbt Rusland efter livet og dels fordi udkommet er det modsatte: Ruslands sikkerhed er nu svækket, fuldstændig på eget initiativ. Der forelå ingen trussel mod Rusland, og da slet ikke en som angreb på Ukraine ville hjælpe på.

At USA, Tyrkiet, Israel og alle mulige andre også er nogle forbrydere er kendt viden, men jeg forstår ikke hvad den viden skal bruges til hver gang der så sker en ny forbrydelse, som nu. Og debatindlægget er da heller ikke konkret i forhold til hvad den pointe skal bruges til.
TW,

1. Russerne har forlængst indtaget Kherson og har dermed stort set kontrol over oblast´en. Jeg kan ikke se anderledes end at russerne selv synes de har brug for byen for at sikre passagen til Krim. Så jeg tænker ikke russerne ville kunne opgive den i en forhandling.

2. Det er muligt at det er holdningen pt. i Washington. Men jeg tror ikke tyskerne og franskmændene og EU for den sags skyld i den lange længde kommer til at acceptere fortsatte krigshandlinger hvis russerne har trukket en streg i sandet. Men det kan da være vi skal et godt stykke ind i sommeren før det sker.

3. Zelenski skal jo også overveje om ikke den bedste strategi nu er at strække våben, med eller uden en fredsaftale. Han vil have vesten fulde opbakning fremover til næsten hvad som helst i de næste mange år og få økonomisk hjælp til genopbygningen. Han holder selvfølgelig nok bedst pres på russerne ved ikke at indgå i en fredsaftale, men jeg tror det kan være svært for ham at lade være, ligesom fristelsen til at hælde lidt benzin på bålet nu og da fremover med anklager om dit og dat er stor og vesten nok vil gøre hvad man kan for en eller anden art fredsaftale.

Alt sammen blot IMO. Ingen italesætter det jo rigtigt.


“Der var andre der trak mer' end jeg”
Vedr. generaler i Ruslands hær.

Her er forklaringen vedr. 1 stor stjerne, og ikke 4 som vi feks ser i Vesten : https://wblog.wiki/da/Army_general_%28Russia%29

Men så tvivler jeg nu meget på det er så mange "rigtige" generaler som det påstås de har mistet i Ukraine. Så er det nok nærmere Oberster i deres nye rangordning de har mistet. Det der før svarede til General.Ang. 1) så synes jeg det er ret væsentligt at russerne allerede har en passage til Krim.

Der MÅ altså ligge noget andet til grund. Om det så er små gas/olie områder, adgang til en bedre havn, smadre Ukraines jern/stål produktion, besværlig gøre deres eksport af korn, afskære Ukraine helt fra vandet osv. ved jeg ikke. Formentlig en kombi, sammen med afnazifisering og hjemstavnsfortællinger...
Mik,

Jeg tror svaret er geografi og byens strategiske betydning.

Med så stor en by i nærheden, tilgængelighed via motorvejsnettet E97 og lidt over hundrede kilometer fra overkørslen til Krim via Armiansk ville ukrainerne med Kherson nok kunne gøre livet surt for russerne, hvis grænsen blev draget tæt herpå.
“Der var andre der trak mer' end jeg”
Jeg synes han roder lidt rundt i den artikel på Information, men Information gør sådan set bare, hvad de skal gøre, ligesom deres tidligere debatindlæg om Enhedslisten af Hasse et-eller-andet.
Daisy - "Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt!"
Altså, at Rusland kommer til at være presset fremover, som supermagt eller ej, er indiskutabelt. Det var det også inden 24. februar. Krigen har ikke gjort andet end at fremskynde den proces. Det er ikke NATOs skyld eller USAs skyld. Det er Ruslands egen skyld. Hvis de ville kunne de have et GDP per capita i top 30 eller whatever. Men de (få i toppen) vil hellere have diktatur og nepotisme og ulighed.
Tenver, mon ikke man skal tilbage til 2014. Omvæltningen af præsidenten, Krim og alt hvad der fulgte. Donbass. Der blev for mange bataljer og stridigheder og krigslignende handlinger. Putin troede måske han kunne skabe renere linjer, set fra hans side.
“Der var andre der trak mer' end jeg”
Per Nyholm, JP skriver idag:

Påskens budskab fra Ukraine:

"Tilgiv dem (russerne) ikke, thi de ved hvad de gør". Noget anderledes end der står i bibelen (Lukas 23:34)

//hjst
... and now for something completely different:

https://www.raeson.dk/2022/anders-fogh-rasmussen-den-eneste-garanti-ukraine-kan-faa-for-deres-sikkerhed-er-at-vaere-medlem-af-nato/

Nu har jeg bestemt ikke abonnement hos RÆSON (så klog er jeg ikke ...). Men hvis Anders Foghs udtalelse i overskriften står til troende, hvilket er meget sandsynligt, da det jo netop er den holdning, han har generelt, så viser det jo lige netop, hvordan man vil forstyrre verdensordenen og presse NATO´s territorie ud, hvor det egentligt ikke hører hjemme på nuværende tidspunkt.

NATO vil have lov til at udvide mod øst, det kan ikke kun være en "sikkerhedsanordning". Det er også en de facto udvidelse af Vestens territorie, det er fuldstændig ligesom når Nazi-tyskland eller Soviet ville ekspandere. Man udvider sit territorie. Uanset om man påstår at det kun er en forsvarspagt/-alliance.

Man kan ikke blive ved med at klemme og klemme modparten under påskud at man blot sætter sikkerhedsværker op for at evt. kunne forsvare sig selv mod et evt. angreb.


Så, det overrasker mig ikke, hvis det er den holdning Anders Fogh står for, men det er min optik fuldstændig lige så gal, som den modsatte holdning (som de mest inkarnerede kommunister i Enhedslisten måske kunne stå for).
Daisy - "Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt!"
annonce