Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg vil gerne opfordre til det modsatte. Hvis man kun har interesse i at lire en monolog af, så find en mere egnet platform end et debatforum.
Silkeborg IF

@Pukle

Jeg har spurgt en del gange, men uden svar.

Mange her synes du laver fantasiske analyser hver dag, næsten i real-time.

Af ren nysgerrighed;

Hvad er din baggrund for at kunne lave disse analyser på en "objektiv" måde ?

@sotD, jeg tror ikke så meget det er lysten til en monolog, men mere at det er lysten til ikke at stå model til Steve´s (og andres) online tourettes - de har lidt en tendens til at drukne debatten med underlige indslag og deciderede fejlslutninger.

@xeno, er det ikke noget ned at de langtrækkende missiler er markant dyrere? - jeg tænker stadig det lyder underligt.

@pukle, der var for ikke så længe siden tale om overdragelse af nogle MiG jagerfly - er de stadig i spil eller måske allerede overdraget lidt under radaren (hvis det kan lade sig gøre)
Det skal jeg ikke kunne sige. Den ene gang jeg selv har rettet henvendelse var der heller ingen svar. Og jeg synes egentlig at nogle af de spørgsmål og kritikpunkter der er blevet ignoreret har været særdeles berettiget.

Jeg frekventerer dog ikke just tråden dagligt og er ikke fuldt opdateret. Jeg synes dog generelt det er bizart at være på et debatforum, hvis man ikke er specielt interesseret i selve debatten, men bare gerne vil klappes på skulderen for sine holdninger. Og jeg synes lidt det virker til at være en tendens her. Så da der specifikt blev gjort kur til at fortsætte, skrev jeg mit (formentlig uinteressante) bidrag.
Silkeborg IF
Kommer an på hvilket langtrækkende udstyr du bruger, nogle er dyrere end andre, men hvis de stadig er billigere end en konvoj på 60km (og kræver mindre), så er det vel stadig et plus. Jeg ved heller ikke hvad de har skudt med, men russerne er jo trukket tilbage i defensive stillinger, så afstanden fra det de har på jorden ind til Kyiv er jo kun blevet længere, for det meste.
Det var bare en rapport dernede fra, som antyder det. Jeg ved heller ikke hvor ofte de skal skyde sådanne afsted, før det er nok til at det konstant skal tages seriøst eller måske det bare er en påmindelse om, at selv om de (måske) trækker nogle tropper ud, så kan de stadig ramme Kyiv. Samtidig er der tidligere meldt om artilleri beskydning fra Ukraine den modsatte vej, så det kan også bare være dem der blev hørt eller et gensvar mod dem fra russisk side.
Kan også bare være midlertidigt brug af langtrækkende, imens de trækker tropper ud og omgrupper i Belarus. Det er bare mine egne bud.

Jeg har ikke hørt meldinger vedr. overdragelse af de fly. Bare det mindste pip ville få taletid, fra den ene eller anden side, så jeg tænker ikke det er sket. Ukraine har jo fået tungere defensive jord til luft materiel i stedet, så vidt jeg har fulgt med.
Sjovt nok lærte Sovjetunionen under Operation Barbarossa meget af slaget om Kiev, hvor de tysk-rumænske omringede dem.


Tak for info. Jeg vidste faktisk ikke, at det var nederlaget i Kiev, der fik sovjetterne til ´at tage skeen i den anden hånd´ og lære af deres fejltagelser.

Tyskerne tog 700.000 krigsfanger (!), da de erobrede Kiev - det er fandme et vildt tal. Det så godt ud på papiret, men det var ikke strategisk særlig vigtig sejr, der ændrede meget for tyskerne - som du også skriver. Det var Hiterls ide at dreje syd på og tage Sovjets brødkurv og andre ressourcer. Halder, Model og Guderian ville køre direkte mod Moskva.


Folk har svært ved at forstå, hvorfor man drager referancer til en krig, der fandt sted for 77 år siden. Men jeg skal love for, at der er mange paralleler - og Putin begår de samme fejl som Hitler: Hybris, i sin undervurdering af fjenden overvurderer man sig selv, poltiiske mål definerer de militære mål osv. osv.
Edge lord
Så er det vel i morgen vi finder ud af hvordan betaling af russisk gas skal fungerer? Putin vil jo have det skal være i rubler fra i morgen af, hvis jeg har forstået det korrekt. Jeg ved ikke hvor ofte de betalinger sker og om den første forfalder i morgen eller om end måned.

Derudover er der forlydender at nogle af Putins rådgivere tilsyneladende blevet sat på is, tilbageholdt eller sat i husarrast. Jeg ved ikke hvor nyligt dette er eller om der er tilføjelser til hvad der skulle være spekuleret i/meldt ud tidligere, men vi så bl.a. Sergei Naryshkin der blev presset på live tv af Putin, lige før krigen. Info kommer fra vesten og er mangelfuld, men interessant at holde øje med.
moderator
"@Pukle

Jeg har spurgt en del gange, men uden svar.

Mange her synes du laver fantasiske analyser hver dag, næsten i real-time.

Af ren nysgerrighed;

Hvad er din baggrund for at kunne lave disse analyser på en "objektiv" måde ?"Jeg er også imponeret. Pukle var en form for øko-grønthandler der solgte fair trade vaniljestænger og andre lækre ting, men nu dominerer han bare med rapporter fra fronten og stor viden om våben og militære operationer. Noget af et karriereskift, men fedt.
Dette er en signatur.
@sir, jeg er glad for at du følger med i så lange tråde. Er der et link til fair trade vanille tråden? ...jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan man sikre sig at pengene ikke ryger i lommen på nogle mellemmænd, istedet for vanille bønderne. Desuden er jeg også interesseret i at vide om man stadig ser på forskellige isotoper når man skal bestemme om vanillen kommer fra naturlige kilder eller om den har oprindelse i en kemisk syntese? Desuden kunne jeg godt tænke mig at høre hvad der er af forskellige holdninger til naturlig vanille fremstillet af genmodificerede mikroorganismer... jeg har dog ikke lige set tråden endnu
Det ser ud til at den sydøstlige del af Ukraine bliver svært at beholde for de Ukrainske styrker - det er trist, men det virker til at de tilbageværende civile bliver evakueret på en nogenlunde human måde da russerne ikke ser ud til at ville stå med den opgave (det har jeg inde fra TV2, tror jeg).

Tror i at der er nogen der betaler for gassen i Rubler, eller bliver det et stop for nu?
annonce