Snak

Mere indhold efter annoncen
70.000 (!)? på 40 dage ud af cirka 200.000 indsat det er jo helt vildt. Kan godt forstå det skaber et kollaps.

Er det noget om at russerne har forstærket yderligere, godt nok kræver det færre tropper at kæmpe i Donbass, men med 1/3 ukampdygtige er det vel så godt som alle enheder der er berørt.

NATO meldte om 30.000-40.000 soldiers killed, wounded, missing or captured (7,000–15,000 killed) ifølge wiki den 23. marts.

Det vil være mere end 2.000 tab per dag siden der, lyder helt vildt, og hvis sandt så kan den russiske hær vel ikke holde mange måneder til sådanne tab.
Det er kun to døgn siden der blev meldt om 18.000 russiske tab:
https://www.cnbc.com/2022/04/02/russia-ukraine-live-updates.html

Bemærk, at det endda er en ukrainsk talsmand. Han har ingen interesse i at pynte på tallene i nedadgående retning.

70.000 virker som noget der bare er hevet ned fra himlen. Jeg kan i hvert fald ikke genskabe det tal noget sted.

Jeg ville være mere tilbøjelig til at anerkende påstanden, hvis man fjernede et 0, men det er nok lige i underkanten (trods alt).
Silkeborg IF
Når jeg sidder og regner efter passer det vist meget godt. Det er ikke døde, men mistede tropper og inkluderer nok sårede som regnes med at være ca 3x dødstallet 18.000+3×18.000. Ret lig endelig hvis jeg tager fejl!
"Finlands regering vil inden påske give Riksdagen i Helsinki besked om, hvad man ønsker i forhold til et eventuelt Nato-medlemskab.

Det siger statsminister Sanna Marin ifølge den nationale tv-station Yle og avisen Hufvudstadsbladet.

Ifølge Marin er det er nødvendigt at træffe en "grundig og hurtig beslutning" om muligt medlemskab af Nato dette forår."

Jeg synes det giver rigtig god mening for Finland (og Sverige) at komme i NATO nu, har svært ved at se nogle dårlige ting ved det, og det vil give yderligere beskyttelse.

Russerne har vel ikke mange sanktioner de kan lave og oprustning langs grænsen virker ikke troværdig når deres hær og bedste enheder lige har fået en på tuden i Ukraine, og stadigvæk kæmper der.
Når medierne beretter om tab, så henviser de til antal døde.

Når medierne skal beskrive en størrelse, bruger de antal fodboldbaner eller vaskemaskiner.

Det er ikke overraskende, at SotD påstår at jeg har "hevet noget ned fra himlen", hvis man tror at et tab i militær forstand kræver en død soldat.

Jeg kan her henvise til problematikken for en infanterist i forhold til holde en AK´er, hvis han mangler en arm.

Det kan også være svært at træde på speederen, hvis man mangler et ben.

Der er også folk som lider af så store hjernerystelser efter bombardementer, at der går mange måneder før deres hoved fungerer og de overhovedet kan se klart igen. Der er også soldater, som har set deres fire bedste kammerater blive til pink pudder lige foran dem, og som vil have en smule svært ved at fungere efterfølgende.

Når man snakker om tab, så skal man inkludere sårede og ukampdygtige. Ellers giver det ingen mening af vurdere fjendens styrke.

Der linkes til CNNs tal. Jeg kan fortælle jer, at de er for høje. Tro det eller ej, men russerne har til og med søndag aften fået slået lige over 15.000 mand ihjel. Det er ikke svært, at dokumentere russiske tab, for listen over præcis hvilke mænd de sendte ind med hvilke enheder er tilgængelig, og deres standardsoldater bærer insignier, personlige dokumenter og navne. Ukraine dokumenterer hver og en af dem.

Hvis vi antager at Rusland har færre sårede end normalt (jeg har tidligere forklaret hvorfor), så skal det tal ganges med cirka 3.5 for at finde antal sårede.

Det er 52.500 sårede + 15.000 døde = 67.500 tabte soldater.

Her til kommer POW, og deserteringer, og derfor mit tal på omkring 70k.

Jeg vil gerne have mig frabedt, at jeg skulle hive tal ned fra himlen. Det har jeg ingen interesse i, eller behov for.

Jeg gik udelukkende ind i denne tråd med det formål at oplyse om krigen, da det er tydeligt, at der blandt den brede befolkning (jvf. SotD) er brug for en bedre forståelse af hvad der foregår, og hvad omkostningerne er.
"Som jeg efterhånden har skrevet mange gange, er der her tale om en defensiv krig i den forstand at den ikke handler om at erobre territorier."
Der kan i hvert fald ikke være 70.000 døde på russisk side. I så fald ville krigen simpelthen have været overstået.

Dog er det ikke usædvanligt, at russerne lider endda meget store tab. I vinterkrigen mod Finland i 1939 mistede Sovjetunionen bizarre 175.000 soldater på nogle få måneder. Her var formålet også en regulær invasion, der så endte med, at Sovjetunionen fik nogle få landvindinger i stedet, da Finland med sine 3 millioner mand trods alt blev nedkæmpet; til gengæld har russerne ikke siden så meget som turdet ånde på den finske grænse.

Apropos Finland håber jeg virkelig, at de kommer med i NATO; vestligt land, ordentligt demokrati og ditto retsstat, stærk økonomi og ikke mindst en efter landets størrelse absurd stor og stærk hær. Det ville også være godt for Europa som helhed.

Ved samme lejlighed kunne man så smide bras som Ungarn ud af NATO og EU. De ville vel også være bedre tjent med neutralitet, om end det rimeligvis skal påpeges, at de ikke har stillet i vejen i forhold til sanktioner mod Rusland. Men det er godt nok ikke et land, jeg har lyst til ofre hverken penge eller tropper på.
Tågesnakken tager efterhånden astronomiske dimensioner...., men husk, alle sindige herinde: Man skal ikke skubbe til et læs der er lige ved at vælte.....


@Søren

Er det mit indlæg du referer til?
"Som jeg efterhånden har skrevet mange gange, er der her tale om en defensiv krig i den forstand at den ikke handler om at erobre territorier."
Jeg havde tydelig adresse på mit indlæg.
annonce