Snak

Mere indhold efter annoncen
@wanks, det kan godt være USA og NATO støtter Ukraine, men det er Ukraines krig da det er Ukraine der ikke gider være underlagt Rusland - det er forholdsvis talt at høre dig negligere et folks ønske om at undgå undertrykkelse
Er der nogle med et samlet overblik over de danske donationer til de ukrainske væbnede styrker. Jeg kan umiddelbart tælle mig frem til:

* 50 moderniserede M-113 pansrede mandskabsvogne
* 25 Piranha 3 infanterikampkøretøjer
* 300 Stinger missiler
* 2.700 M72 LAW 66 MM antitankraketter
* X antal Carl Gustaf 84 MM dysekanon
* X antal forbindingstasker

Var der ikke også noget med hjelme og skudsikre veste? Andet udstyr jeg har glemt?

Til den civile del er der leveret omkring 35 ambulancer.
FCN
I et interview på Ria Novosti i dag udtaler Ambassadør for LPR Mirochnik at det måske ikke er tilstrækkeligt blot at "befri" Donbass. Republikken skulle også være klar til at overtage "nærliggende områder" af hensyn til den militære sikkerhed. Det ligner, at man vil indtage dele af Ukraine og indrette dette til stødpudeområder uden om Donbass.
FCN
"Og her er et forsøg på en nylig poll mht uafhæbgighed i Donbas https://www.washingtonpost.com/politics/2022/04/15/russia-ukraine-donbas-donetsk-luhansk-public-opinion/"

Tak for linket

Udover det er interessant at der er et lille flertal for Ukraine 42 vs 31 Rusland og 9 uafhængig.

Så er det også interessant hvem skal bestemme det, dem der bor der eller skal dem der flyttede også have en mening, de er nok flere end dem der bor der nu, fra artiklen.

"Estimates are that up to 3 million of the 6.5 million people who lived in the Donbas region in early 2014 had left by early 2022, with many more fleeing since the invasion began in February."

I det lige nu ret usandsynlige tilfælde at Ukraine smider russerne helt ud, vil jeg håbe der kommer en gentagelse af Sønderjylland opdelingen hvor den danske regering selv under pres fra UK og Frankrig nægtede at annektere hele Sønderjylland for ikke at få for mange tyskere ind i kongeriget, en tilsvarende model hvor Donbas bliver splittet vil nok være bedst for stabiliteten i området. Men det svært at sige, og jeg længere krigen er i Donbas jo flere kan flytte og det kan ende med affolket land begge lande vil have mest for ressourcerne desværre.
Ligner Rusland også annekterer Kherson (hvis de kan) de dropper dog afstemningen:

"The Kherson occupation Deputy Chairman of Military Civil Administration Kirill Stremousov stated on May 9 that the Kherson region intends to become part of Russia and that Kherson authorities do not intend to hold a referendum to create an independent republic"

1) De kan nok ikke få flertal i et retfærdigt valg
2) De kan nok ikke sikrer en valgdag med fred, hvor folk kan og tør stemme
3) Hvis de forsøger nr. 2 vil det kræve soldater de formentlig har mere brug for ved fronten.

Det er ærgeligt at det ikke ser ud til at lykkes for Ukraine at tage Kherson tilbage foreløbelig.

Godt nok svært at være såkaldt ven med Putin og samtidig føle presset fra Vesten...

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/mystik-om-putins-rige-venner-ny-oligark-fundet-doed/9247445
Haha, EB selvplagierer.

Mente nok jeg havde læst dele af artiklen før...

Men ffs, selvmord... Som om.

[quote][i]"Mht. hvad der er USAs skyld og hvad alle de fine diplomatiske fredsforskere kunne have udrettet eller ej så er det jo ren spekulation."[/i][/quote] Hvad der er amerikansk politik, og ikke USA's skyld, er evident og direkte erklæret. Og den amerikanske politik overfor Rusland er ikke længere blot at støtte Ukraine, men at svække Rusland. Dermed har krigen skiftet karakter, hvor Ukraine nu medvirker til at opretholde amerikansk politik overfor Rusland - og man udstyres til gengæld med våben og eksorbitante lån fra amerikansk hånd. Hvad den ukrainske befolkning vil idag, er givet et komplekst spørgsmål - men jeg tvivler på at de ønsker sig en årelang krig, hvilket meget let kan blive konsekvensen af den amerikanske politik overfor Rusland. Det burde ikke være noget, man hverken skal være 'fin' fredsforsker eller særligt intelligent for at indse. I øvrigt virker linket til WP-artiklen om den forsøgvise poll ikke p.t.
Arsenal FC, Real Madrid, FC København, wonderbars: https://www.youtube.com/watch?v=HavKbRPC9Z8
Nu ændrer du pludselig præmissen. Mit svar omkring hvad USA har gjort og ikke har gjort gik på dine påstande om at Euromaidan nærmest er en amerikansk opfindelse som ingen ukrainere ønskede og at USA åbenbart ønskede det modsatte af de søde diplomatiske fredsforskere i 2014. Du svarer så nu noget med USAs nuværende politik. Og helt oprindeligt startede det med at jeg skrev at jeg ikke var overbevist om at der længere var et stort pro-russisk eller pro-separatist flertal i Donbas, hvilket jeg så nemt kan få bekræftet ved at søge lidt. Bare for lige at ridse op hvordan denne snak startede og hvordan den nu er kørt af sporet.

@MikMik96

Beklager, men forstår ikke din kommentar ? !
annonce