Snak

Mere indhold efter annoncen
Selvom kortere tid oplagt er en fordel for spillere der ikke baserer sig på konkret beregning var det alligevel utrolig så stor forskel der pludselig var.

Fabi er ikke nogen billetsælger så for skak var resultatet vel det bedste.
Det kunne dog være interessant at se Carlsen skulle gen(op)finde sig selv og finde tilbage til fordums styrke for nu er der nok en risiko for at han tager det meget afslappet i en periode.
From where you are now i dont think you can go wrong.
1. Nf3 d5 2. g3 f6 3. Bg2 e5 4. d3 Be6 5. Nbd2 Bd6 6. c3 c6 7. b3 Nd7 8. Bb2 Ne7 9. Qc2 Qc7 10. a3 O-O-O 11. O-O h6 12. Rfc1 g5 13. c4 d4 14. c5 Rdg8 15. cxd6 Qxd6 16. Ne4 Qc7 17. e3 f5 18. Ned2 h5 19. exd4 h4 20. Nxe5 Nxe5 21. dxe5 hxg3 22. hxg3 Ng6 23. Nc4 Qh7 24. Nd6+ Kb8 25. Qc5 f4 26. Qb4 Qh2+ 27. Kf1 fxg3 28. Qxb7#

Et spil med 5 minutter på klokken, computeren kalder hvids træk 23. Nc4 for en brøler, men den afslører ikke hvorfor? En med bedre evner som kan hjælpe mig her?
https://youtu.be/ihaB8AFOhZo
Jeg kan ikke. Jeg er stadig på tomt efter at have tabt et parti på tid hvor min modstander havde under to sekunder tilbage, og jeg havde været foran både på tid og spillemæssigt hele spillet.

Jeg hygger mig dig stadig, pt. prøver jeg at finde nogle åbninger som jeg er komfortabel med og kan genkende, så jeg ikke skal bruge helt så meget energi på de første træk hvert parti.

Og så har jeg lært på den hårde måde at blot to glas vin forringer mine evne voldsomt - det kom bag på mig at det var så slemt.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Nå, jeg håber et par begynderspørgsmål er ok:

1) Jeg vil have mig et skakspil, så jeg kan begynde at belaste mine fysiske omgivelser med nyfundne entusiasme for spillet. Fortryder jeg det, hvis jeg køber et brædt uden notation? Jeg kan jo godt finde de rigtige felter, men bliver man træt af at mangle notationen, hvis man fx vil opstille stillinger fra en skakbog?

2) Når man spiller online (eller for den sags skyld fysisk) er der da en “god stil” i forhold til hvornår man tilbyder og tager remis? Er det fx ok at spille videre fra en meget fastlåst position i håb om at modstanderen løber tør for tid? Og skal remisforslaget i givet fald komme fra den, der har mest tid tilbage på klokken?
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
@qanatoli> Lad for guds skyld være med at belaste dine fysiske omgivelser med din egen optagethed af dette spil! Du kan ende med at blive så nørdet og mentalt fraværende, at du reelt ikke til stede for nogen andre ... Mit råd: Spil skak på din computer, indstil programmet til at spille så elendigt, at du vinder på 10 minutter - så drømmer du ikke om de næste skaktræk om natten, og du vil være i stand til at tale med dine børn om dagen. Du bliver jo alligevel aldrig stormester ... :-)
hvis du er nogenlunde fortrolig med felterne, betyder notationen næppe det store. Men hvis det er samme pris, så køb da et, hvor det er med.

Det er ikke så mange uskrevne regler i online lyn. Tiden er jo en del af spillet, så det er accepteret af de fleste at spille på tidsgevinst, selvom du står til tab. Så må de jo spillere hurtigere, hvis de vil vinde. Du kan sikkert møde nogle få, der bliver sure, men det er så deres eget problem. Jeg har vundet og tabt mange spil på tid på den måde.

Det er dog dårlig stil at blive ved med at tilbyde remis, selvom modstanderen har afslået.
Tak for advarslen, Joe :-)

Nu er det sådan at den ældste faktisk gerne vil lære spillet - og så er det jo svært at sige nej...

Medina, jeg har oplevet een, der blev ved med at spamme mig med remistilbud, selv da han kun havde kongen tilbage, og jeg var i gang med at sætte ham mat. Hvis jeg havde ramt det flueben havde det nok kostet en telefon.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
@qanatoli

1) Jeg vil anbefale notation. Det er bare lettere i det lange løb.

2) Ja, der er god og dårlig stil. Men der er kæmpe forskel på den afhængigt af, om man spiller online eller ude i virkeligheden. Og der er forskel på, om man spiller et 3 mins spil eller 2 timer (eller 3 dage for den sags skyld)

Så ja, det er ok at spille videre i en fastlåst position i et 3 min parti, fordi tiden er så stor en del af det set-up. Men i spil med 3 dage pr træk tager man remis eller evt giver op, hvis man tydeligt er ved at tabe.

Det afhænger af situationen, hvem der skal tilbyde remis. Det er typisk dårlig stil at tilbyde remis igen, efter det er blevet afslået.
L’enfer, c’est les autres!
@SimonV


Et spil med 5 minutter på klokken, computeren kalder hvids træk 23. Nc4 for en brøler, men den afslører ikke hvorfor? En med bedre evner som kan hjælpe mig her?


Der var træk tidligere i partiet, jeg ville kalde for brøler.

Jeg ser ikke umiddelbart noget i vejen med 23. Sc4.
L’enfer, c’est les autres!
Magnus Carlsen debuterer som rapper:

https://www.tv2.no/a/10283684/

Jeg kan stadigvæk ikke lide rap.
annonce