Snak

Mere indhold efter annoncen
@Diogenes og Acheron

Som gammel esbjergenser vil jeg lige slå fast, at Hjerting altså er en del af Esbjerg. Og kystlinjen fra midtbyen til Hjerting er vel det smukkeste ved byen. Ellers vil jeg give jer ret i, at Esbjerg ikke er smuk. Ikke grim, bare kedelig.

@Diogenes

Jeg vil give dig ret i, at Sønderho er smukkere og mere idyllisk end Nordby, men med det forbehold at jeg ikke har været i Sønderho i 10+ år, så kan jeg bedre lide Nordby. Den har en skævhed over sig, som jeg godt kan lide. Men nu hedder tråden "smukkeste byer", så der må jeg nok krybe til korset og indrømme at Sønderho er objektivt smukkere. Også selvom det er/var lidt for meget stråtag og efterløn for min smag.
Genesis 38:8-10
@EfB 1924

De større byer som nogle vil betegne som smukke, lever især af deres omgivelser. Her snakker vi bl.a. om Vejle, Silkeborg, Svendborg o.l. Af de helt store synes jeg egentlig kun at Aarhus kommer på listen. Snakker vi om selve byerne, ja så kan vi jo se, at det ofte er byer som Ribe, Ebeltoft, Ærøskøbing og Ringkøbing som nævnes, fordi at de har velbevarede og dermed uspolerede bymidter. Her er udviklingen desværre gået hårdt ud over de større byer, hvor kun enkelte kvarterer fremstår som harmoniske.

Som nævnt så har Esbjerg fra fødslen haft oddsene imod sig da det er en ny by med en stor industrihavn, og som præges af en del arbejderkvarterer.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
@A-Z

Er det ikke først i nyere tid at Hjerting er kommet under Esbjerg? Der er trods alt 5-6 kilometer mellem dem, hvis ikke mere. På byskiltet deroppe står der vist også stadig Hjerting, og ikke Esbjerg.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
@ Acheron

Der er vi helt enige, byen opstod jo kun pga 1864 krigen så det skulle gå hurtigt med at få banket en havn op hvorefter byen så opstod.

Byen har dog trængt til at blive forskønnet, så det er fint der er mange projekter igang over det hele. Ikke noget der gør den smuk, men der bliver bygget en masse rundt omkring i byen.
Jeg har boet i Nordjylland, Aarhus, København og har gjort meget for at komme rundt i hele landet, så jeg baserer mine kommentarer på det.

Umiddelbart støtter jeg mange af jer, der siger Ribe. Det er virkelig en flot by, der rent udseendesmæssigt er helt fantastisk. Der vil jeg gerne tilbage til en dag.

Lønstrup er en flot by. Det er så fantastisk at gå rundt blandt de gamle huse og så bare direkte ned på en ægte, buldrende strand ved vestkysten.

Aarhus er blevet flot i de senere år gennem moderniseringerne, der er sket. Der er rigtigt flot nede ved havnen omkring Dok1 og det at man har åbnet åen og havnen mod hinanden ved at fjerne det industrielle look har gjort rigtigt meget.

Hillerød er en fin by, især omkring Frederiksborg Slot og Barokhaven.

Sønderborg kan rigtigt meget også. Jeg mangler at se Svendborg, men har store forventninger om, at den må kunne noget.
Fodbolddiskussion er sjovest, når man snakker eller skriver ordentligt til hinanden.
Vejle er, naturmæssigt, Danmarks smukkeste by med fjorden, bakkerne, området ved Tirsbæk og Bredballe. Silkeborg ved søerne kommer ind på en andenplads, hvis vi tager to af de større byer.

Vejle har ikke kun den fantastiske natur, byen har også været kåret som Danmarks bedste/hyggeligste handelsby af flere omgange. Det er en fornøjelse at gå på gågaden, sidde på en café og få en god øl

Af mindre byer - Mariager, Ribe, Christiansfeld, Ry, Børkop/Brejning/Andkær. Men jeg vil meget gerne rundt i det sjællandske, hvis der er nogle gode råd. Har mest befundet mig i KBH-området
VB og Bayern
@Acheron

Jeg boede en kort overgang centralt i Esbjerg, mens jeg arbejdede i Hjerting og mener jeg havde små ti kilometer på arbejde. Og jeg ved ikke, hvornår Hjerting officielt blev en del af Esbjerg, men den er det da i alle relevante henseender nu, som jeg ser det. Der er en lille strækning ved en eng på 1-200 meter, hvor der ikke er bebyggelse, men ellers er der vel huse hele vejen fra havnen til Hjerting ender. Jeg mener også først man rammer Esbjergs byskilt, når man forlader Hjerting og kører mod Sjelborg.
Genesis 38:8-10
Virker det til det er mange år siden du sidst var i Esbjerg sådan rigtigt, så forstår jeg da godt hvis du har et andet syn på den. Byen har udviklet sig meget de sidste 5-6 år.


Bestemt, den er inde i rivende udvikling, men shopping center osv. er ikke det der goer en by smuk i mine oejne.

Og nej, vi er ikke enige om at Esbjerg ikke har noget natur, der er bogstaveligt natur allerede ved Nørreskoven/stadion og med stranden fra de fire hvide mænd og udad kysten, så jeg fatter ingenting af at du mener der ikke er natur i Esbjerg, medmindre jeg ikke må regne sædding og hjerting til som en del af byen.


Foerst skrev du i Esbjeg, og saa at du kun mente omkring Esbjerg saa jeg er lidt forvirret hvad du egentlig mener. Skoven ved Gl. Varde Vej er...en skov. Altsaa hvis det er det du mener er skoen natur, saa fint nok men jeg tror ikke det er noget der imponerer folk uden for Esbjerg. Det samme med aestetiken af en industrihavn.

Hjerting er i oevrigt en by med 8200 indbyggere der eksisterede foer Esbjerg og som ligger 10 km. fra Esbjerg, men som dog stadig befinder sig i Esbjerg Kommune.
Hjerting er i oevrigt en by med 8200 indbyggere der eksisterede foer Esbjerg og som ligger 10 km. fra Esbjerg, men som dog stadig befinder sig i Esbjerg Kommune.


Hjerting centrum ligger muligvis 10 km. fra Esbjerg centrum, men der er ikke 10km. mellem byerne - snarere 100 meter. Jeg kan se, at Hjerting.dk fremhæver sig selv som en by i Esbjerg Kommune, så der er måske mere om snakken end jeg lige troede. Andre er dog på linje med min opfattelse og kalder det en bydel i Esbjerg. At Hjerting er ældre end Esbjerg, gør det ikke til en selvstændig by i mine øjne og man kører altså ikke ud af Esbjerg for at komme til Hjerting ifølge byskiltene. Jeg stå fast på, at man kan argumentere for, at Hjerting er en del af Esbjerg, men har nu lært, at man også kan argumentere for det modsatte.
Genesis 38:8-10
Hjerting er selvfølgelig en del af Esbjerg at påstå andet er sgu lidt dumt. Der er en grund til den ligeså bliver regnet med til Esbjergs indbyggertal.

https://da.wikipedia.org/wiki/Hjerting_(Esbjerg)

Bestemt, den er inde i rivende udvikling, men shopping center osv. er ikke det der goer en by smuk i mine oejne.


Det har jeg nu heller aldrig skrevet. Et shoppingcenter er sjældent kønt.
annonce