Snak

Mere indhold efter annoncen

Tråden til ære for plov og vinyl

Skrevet af Candlebox
fre 25. jan 2008
Nej, her tales hverken om landmænd eller nyt køkkengulv men derimod om gode "gammeldags" pladespillere og dertilhørende vinyler.

HIFI og musik har egentlig altid været mig en stor passion, men jeg må blankt erkende at i de sidste 10-15 år glemte jeg alt om 12" med riller og røg på CD og sidenhen MP3-bølgen som de fleste andre. Det sætter sine markante spor til kvalitetskravende fordi det er så nemt...

Vinterens grå og triste vejr har dog givet tid til at genoplive en gammel hobby og jeg har for nylig genopdaget charmen og den intet mindre end eminente lyd der ligger bag at spille en vinylplade på et godt anlæg.

Det er simpelthen en ren fornøjelse selvom nogle af de mere (tynd)slidte plader byder på lidt (pejse)knas til whisky´en...

Nåmen efter at have kastet et betragtelig antal tusinde kroner efter en brugt men top-modificeret Thorens-plov og lækre højtt. er (brugt)jagten nu gået ind på at finde alle favorit-albumene som man jo har på CD på vinyl...

Af nylige vinyl-anskaffelser kan nævnes:

Pink Floyd: Delicate Sound... + The Wall
Metallica - Black Album
G´N´R: Lies, Appetite... og Use your illusion I+II
AC/DC: Back in black, m.fl.
DAD: No fuel left + Riskin´ it all
The Cult: Pure Cult, m.fl.

Jeg gjorde dog et brugtplade scoop da jeg fornylig afhentede ca. 120 relativt velholdte vinyler hos en familie der var træt af at have dem stående for 150 dask...

Det viste sig at samlingen indeholdt tre U2 albums inkl. Rattle & Hum, fire Brian Adams plader, alt med Bruce Springsteen frem til Tunnel Of Love, inkl. Born In The USA, et utal af Simply Red, Beatles, Sade, Wham, M. Jackson, Simon & Garfunkel, Jocker Cocker, Phil Collins og Genesis plader.

Selvfølgelig måtte jeg også lige forbi den gamles pladesamling som nærmest har stået stille siden jeg flyttede hjemmefra og se hva den bød på. Det viste sig at han havde en 1st press af Sticky Fingers fra 1971 som nu er blevet vurderet af kender til mellem 2-3000 kroner...

Er der andre end undertegndede med syge tendenser i denne retning - så vis mig din pladesamling her i tråden..!

Vinyl styrer!
Skrevet af Frygah2
Mig og en kammerat sad med vores forældre og spiste nytårsaften inden vi tog i byen (selvom vi er 24. Det er sgu altid sjovt), og der kom også gamle Stones plader på. Det er fandme fedt. Jeg satte også en stopper for min far der ville smide deres gamle B&O pladespiller ud.

Mit største problem er at jeg ikke har så fandens meget plads i min lejlighed til det monstrum af en pladespiller, men ikke desto mindre så nyder jeg stadigvæk at høre nogle af de gamle skiver. Synes meget af det nyere musik er alt for pænt i selve lyden.

Iøvrigt, er en af dine U2 plader Achtung Baby? Fabelagtig plade!
Skrevet af Beer Hunter
Jeg køber ikke vinyl mere, men har dog stadig min Thorens og ca. 700 LPer stående i stuen. Jeg kunne aldrig finde på at sælge dem.
Om det er første udgave af Sticky Fingers jeg har, ved jeg ikke, men den er med rigtig lynlås, hvor der i mange genoptryk var uden.
You can\'t be a Real Country unless you have a BEER and an airline - it helps if you have some kind of a football team or some nuclear weapons, but at the very least you need a BEER. Frank Zappa
Skrevet af Okocha
Jeg har den her: http://skolor.nacka.se/myrsjo/elaget/Specialarbete...

Den skulle vist være lidt penge værd.
\"Alt er Bastille for den nøgne masse\"
Skrevet af Sir , moderator
Den har jeg også Okocha.

hmm eller min er vist 4 record set.
Dette er en signatur.
Skrevet af Pibe
Min mor har den også. Seriøst. Så meget er den måske så heller ikke værd.
Skrevet af Ebbe H
Vinyl. Ordet alene...

Jeg har mit eget kontor - er selvstænding - og har dér hele min gamle pladesamling (små 200 stykker) og det gamle anlæg, som delvis stammer helt tilbage fra konfirmationsalderen. Dual pladespilleren kommer ofte i brug, når jeg falder over gamle Bowie plader. Eller obskure tjekkiske punk bands. Stone Roses. That Petrol Emotion. The The. Og Pink Floyd, ja, dem har jeg en del af.

Indrømmet, det er skideirriterende, at man skal rejse sig efter 20 minutter og vende skiven. Men så får man da rørt sig - der er en tendens til, at alle nyskabelser minimerer fysiske aktiviter (remote controls, musikken har du i lommen osv).

I går røg en helt særlig plade på: The Poets, dansk gruppe, der udgav et par fantastiske støjrockplader i starten af 90´erne. Bragte mange minder frem. Nogen der husker dem?
DRIFTSFORSKER: Så snart hannen påbegynder kopuleringen af hunnen, smækker forskeren et stort læs foder lige for næsen af dem for at se, hvilken drift som er den dominerende. Gæt en gang!
Skrevet af jesperda
Kender dem ikke Ebbe.

Dit signatur: Hvis prisudviklingen for benzin havde fulgt prisudviklingen i kollektiv trafik siden 1980, ville en liter benzin i dag koste over 26 kroner.

Er det modregnet lønninger osv.?
Skrevet af Ebbe H
@Candlebox

I øvrigt: Nyd Bruce Springsteen´s Tunnel of Love. Den regnes ikke blandt hans bedste (og Springsteen har da også lavet mange gode), men jeg synes nu den er skidegod!
DRIFTSFORSKER: Så snart hannen påbegynder kopuleringen af hunnen, smækker forskeren et stort læs foder lige for næsen af dem for at se, hvilken drift som er den dominerende. Gæt en gang!
Skrevet af Ebbe H
@jesperda

Modregnet i lønninger? Altså du mener om det følger prisindexet for den generelle prisudvikling?

Siden 1980 har den generelle prisvikling fra 1980 været en stigning på 150%. Et gult klippekort i HT-området kostede i 1980 30 kr. Nu koster det 165 kr. En stigning på 450%. Benzinprisen er i samme periode steget fra knap 5 kroner til lidt over 10 kroner...
DRIFTSFORSKER: Så snart hannen påbegynder kopuleringen af hunnen, smækker forskeren et stort læs foder lige for næsen af dem for at se, hvilken drift som er den dominerende. Gæt en gang!
Skrevet af Blue Shark
Såklart husker jeg The Poets. Lytter just nu på Pictures at an exhibition. Husker du den?.
Skrevet af ca$h
Hvor kan man finde evt prisvurderinger af gamle plader ?

Jeg så at en af mine støvede plader , der er et dansk bands eneste udgivelse , skulle være eftertragtet i Asien:
"their album is a cult collector´s item in Japan "
Nu har det jo aldrig været en forudsætning for bold.dks debat, at man ved hvad man taler om... > https://twitter.com/crackbaby1312/status/983805501262716929?s=21
Skrevet af Sir , moderator
Den der LP har jeg Duck.. Pinligt nok.
Dette er en signatur.
Skrevet af Ebbe H
@Blue Shark

Jeg må indrømme at jeg ikke helt husker titlen "Pictures at an exhibition". Var den på Four Days in Florence?

En fed koncert en søndag aften i Musikcafeen (i Huset i København). Poets skulle spille kl 21. Den var næsten 23 da de startede. Forsanger Lars virkede stenet, men var god. Efter et kvarter-tyve minutter forsvinder bandet om bagved, og der går ret lang tid, hvor de er væk. Mumlen i salen, var Lars gået helt kold? Da de kommer tilbage er Lars helt våd, også store dele af hans tøj. Og Poets giver en uforglemmelig koncert, der slutter kl halv to. Den koncert tænker jeg på, hver gang Poets-pladerne finder vej til min gode gamle Dual med Ortofon pick-uppen...
DRIFTSFORSKER: Så snart hannen påbegynder kopuleringen af hunnen, smækker forskeren et stort læs foder lige for næsen af dem for at se, hvilken drift som er den dominerende. Gæt en gang!
Skrevet af Tractorboy
Jeg er også begyndt at opkøbe vinyl igen, mest pga. samler mani af forskellige bands. Af samme årsag har jeg i øjeblikket ikke nogen pladespiller.

Til orientering, kan det da oplyses at der er plademesse i Nørrebrohallen den 3. februar.
Skrevet af Seifert
Jeg har 2 x Technics 1210 MkII.

Pladesamlingen er hovesageligt 80´er og 90´er i alle genre. De sidste 5 år er det kun lidt særlige vinyludgivelser fra Pet Shop Boys der er blevet købt.
Skrevet af Beer Hunter
Jag har også Florence-pladen med The Poets. Glimrende musik.
Pictures at an exhibition har jeg med Emerson, Lake & Palmer.
You can\'t be a Real Country unless you have a BEER and an airline - it helps if you have some kind of a football team or some nuclear weapons, but at the very least you need a BEER. Frank Zappa
Skrevet af Candlebox
Boldsen:

"Iøvrigt, er en af dine U2 plader Achtung Baby? Fabelagtig plade!"

Den er din hvis du henter den...seriøst. No offence, men jeg hader den pop-plade... Jeg stod helt af U2 bølgen efter Rattle & Hum hvor de prostituerede sig selv for at overleve.

Beer:

"Om det er første udgave af Sticky Fingers jeg har, ved jeg ikke, men den er med rigtig lynlås, hvor der i mange genoptryk var uden."

Respekt for din kæmpe pladsamling! Den gad jeg godt bladre igennem en dag...

Der var vidst flere af de tidligere udgaver der også var med rigtig lynlås, Men derfor kan din sagtens være en af de første? Jeg fik bare at vide af ham der vurderede at denne var en "1st press". Det passer også meget godt da min far købte den tilbage i udgivelsesåret 1971.

Ebbe:

Jamen, er Tunnel Of Love ikke hans bedste da?? ;o) Jeg har altid været superglad for den plade. Den har sådan en fed laid back stemning hele vejen igennem. Af hans nyere synes jeg egentlig også at Ghost of Tom Joad er et rigtig lækkert album.

Jeg har det lidt på samme med Bryan Adams hvor jeg synes Into The Fire albummet er meget undervurderet. In The Heat Of The Night, Victim Of Love og Native Son er helt suveræne imo.

PS. Kender faktisk ikke The Poets men lyder da spændende. Fåes deres plader endnu?

Ca$h:

Ebay skulle efter sigende være et godt fingerpeg, men hvis jeg falder over noget hvor man decideret kan få dem vurderet poster jeg det her i tråden :o)
.
Skrevet af Sophus Krølben
Hvor i landet kan den afhentes, Candlebox?
Aaahhh banter
Skrevet af Candlebox
Nu var det et tilbud til Boldsen, Sophus men du står på venteliste hvis han afslår ;o)
.
annonce
0