Snak

Mere indhold efter annoncen

Vask af bil i fht. salt

lør 12. jan 2013
Jeg sad og snakkede lidt med et par kolleger forleden, om bil og en nævnte, at han også snart skulle have vasket sin, hvorefter en anden kollega sagde at man endelig ikke skulle vaske bilen når der blev saltet så meget, fordi salten så rigtigt kunne arbejde, og ødelægge lak osv.

Der var tre andre, som gav ham ret mens nogle mente at det var helt ude i hampen. Jeg har personligt ingen anelse om hvad der er rigtigt.

Er der nogen herinde som har nogen viden omkring hvorvidt der er hold i det, eller ej?
Det er efter min bedste viden noget vrøvl. For at skabe en korrosionsprocess skal der være en elektrolyt (for biler vil det være vand) og adgang til stålet. Denne process bliver ret kraftigt forstærket af salten, så skynd dig at få vasket skidtet af. Især fordi hvis der er en lille sprække i beskyttelsen så vil det også være med til at accelerere korrosionssprocessen og så kan det hurtigt udvikle sig til noget snavs.


Og for at komme evt. anmærkninger i forvejen, så er det ligemeget om man tilføjer lidt vand fra vaskehallen da bilen vil være våd hele tiden alligevel da det her er danmark og det er vinter.
AGF ftw!
Rocstar har ret. Om man tilføjer vand fra vaskehallen gør næppe fra eller til eftersom bilen i forvejen befinder sig i et pænt fugtigt miljø. Det kan kun være en fordel at få skyllet saltet af hurtigt muligt.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
1961: Spurs-Gornik; a group of Spurs fans dressed up as angels and began singing Glory Glory Hallalujah. less than an hour later the words had already morphed from "Glory Glory Hallelujah" to "Glory Glory Tottenham Hotspur"
annonce