Korrekt.
Hvad der bør kræves, at klare mål for hvad der er det endelige succeskritie, som skal nåes før en tilbagetrækning skal/kan finde sted, og ikke en exit-dato.
Desværre nåede Obama til et halvhjertede kompromis, da han både gik med til at sætte flere soldater ind, men samtidig også indvilgede i imødegå den modsatte fløj med en dato for tilbagetrækningen.
Det har alledage været svært at føre krig, hvis det kun er den ene duellant der skal ´nå´ noget.
Iøvrigt er det interessant at se hvor meget omkostningerne, både økonomisk som psykisk på soldaterne, kommer til at koste på den amerikanske militære udenrigs-(/sikkerheds-)politi. Fakta er selvfølgelig stadig, at krigen mod terror ikke bliver vundet i Afghanistan. Og med et kaotisk Pakistan, Iran der har et atomprogram der kun kan destrueres militært af USA osv. osv., er der nok at tage fat på.
Og med et humanistisk synspunkt også i et Afrika, der aldrig rigtig vil blive prioriteret i forhold til mellemøsten, fra et vestligt synspunkt, på trods af der stadig begåes ugerninger af en brutalitet der vil få enhver til at kaste op, alt for mange steder på kontinentet.
Jeg vil gerne lige bemærke, at jeg selv har svært ved at gøre mig klog på krigen i Afghanistan. Den ene dag læser jeg meget positive indlæg, bl.a. ledere af Weekend Avisens Anne Knudsen, og den næste dage, læser man helt igennem pessimistiske indslag fra diverse eksperter.
Sandheden er velsagtens at der er mange positive ting at tage med sig fra deltagelsen, og de ting der er, og vil blive, udrettet, er positive. Men vi overordnet set, nok aldrig vil kunne nå så meget, som vi virkelig gerne ville.
Spørgsmålet er om USA aldrig rigtig lærte af moralen i Rambo III?
Celtic Football Club
"30 years ago today my mother and father met. I asked my dad how it came about, "Canny mind, but we humped Rangers 2-0." ~ random Celtic fan.