2023-03-25 12:00:03

Anders Clausen trives i Fredericia: Drømmer om Superliga-job

Anders Clausen nyder at være assistenttræner i FC Fredericia, men på sigt er det drømmen at være assistent i Superligaen, siger han til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 23. runde

FT

FCF

2 - 0

NFC

Den tidligere divisionsbomber og all-time topscorer i 1. division, Anders Clausen, har kastet sig over trænergerningen, og lige nu er han assistent i NordicBet Liga-klubben FC Fredericia.  

Det har han været siden sommeren 2021.  

Clausen har dog ambitioner og drømme.  Han har nemlig en drøm om at være Superliga-assistent på sigt, siger han til  bold.dk.  

- Som spiller havde jeg ambitioner om at nå det højeste niveau, og selvfølgelig har jeg også det som træner. Sult, mål og ambitioner er en stor del af denne verden. Det havde jeg som spiller, og det har jeg bestemt også som træner. Alle de ingredienser, krydret med trivsel, er drivkraften bag det hele.  

- Det kunne da være fedt at være assistenttræner i en Superliga-klub, og det drømmer jeg om på sigt, men lige nu er jeg i Fredericia, hvor jeg har det rigtig godt, siger Anders Clausen til bold.dk.

Clausen går ikke med et brændende ønske om at blive cheftræner, fortæller han. Rollen som assistent passer ham nemlig helt perfekt.  

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -Anders Clausen trives i Fredericia: Drømmer om Superliga-job
Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

- Jeg har ikke de store cheftrænerdrømme. Jeg vil meget hellere være den allerbedste assistenttræner, og det arbejder jeg på hver eneste dag. 

- Jeg suger til mig af Michael (Hansen, red.), som jeg virkelig kan lære meget af. Han er jo efterhånden blevet en rutineret træner, som har prøvet lidt af hvert. Den jargon og omgangstone, man har med spillerne som assistent, er virkelig noget, der harmonerer med den person, jeg er.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-  Jeg vil gerne være spillernes mand, som de altid kan komme til. Det behøver ikke altid omhandle fodbold, men også ting udenfor banen. At kunne sparre og komme med input til en cheftræner er en stor del af jobbet som assistent.

- Michael og jeg er måske ikke altid enige om tingene, men så tager vi en ekstra kop kaffe og taler ud om det, og så ender det som oftest med, at vi når til enighed, siger Clausen med et smil og tilføjer. 

- I forhold til dispositioner, taktik, formation og mandskab er det Michael, der bestemmer, og jeg vil til hver en tid bakke ham op 100 procent. Men jeg føler, jeg bliver lyttet til, og derfor fungerer vores samarbejde i mine øjne helt perfekt..

- En cheftræner er tit og ofte ham, der står for skud efter et nederlag og høster som oftest også frugterne ved en sejr. Der går man mere under radaren som assistenttræner, og det har jeg det faktisk rigtig godt med.

Nyder FC Fredericia
Clausen håber meget på, at der vil være plads til ham i FC Fredericia i fremtiden, hvor han har kontraktudløb til sommer. Han fortæller, at han vil være ked af at skulle forlade klubben efter sæsonen.

- Mit altoverskyggende fokus er, at vi redder os med FC Fredericia, og den også hedder 1. division efter sommer. Jeg har været i gamet i så mange år, at jeg udmærket er klar over, hvor stærkt det kan gå i, og at man som klub tager sine forbehold. Det er jeg helt afklaret med og har fuld forståelse for.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg glæder mig til at komme på arbejde og møder glad ind på Monjasa Park hver dag. Jeg trives virkelig med de mennesker, jeg har omkring mig. 

- Det gjorde jeg fra første dag, jeg trådte ind ad døren tilbage i juni 2021. Det gælder lige fra Michael, som jeg jo har den tætteste kontakt med, direktionen, holdledere men også gruppen af spillere, som jeg virkelig holder af. 

- Det kunne dog være rart snart at få fremtiden på plads. Jeg er bosat i Vejle med min kæreste og tvillinger, hvor vi faktisk lige har købt nyt hus. 

- Jeg er dog helt med på, at det er sådan, præmissen er. Hvis det hedder 2. division til næste sæson, så er det måske et helt andet setup. Men det er ting, der er ude af mine hænder.

- Det klinger måske lidt hult lige nu, vores situation taget i betragtning, men på sigt vil det da være en kæmpe drøm og et ønskescenarie at rykke op i Superligaen med FC Fredericia, siger Anders Clausen til bold.dk.

44-årige Clausen har tidligere været assistent i FC Roskilde. og Næstved. 

Som spiller tørnede angriberen ud for klubber som Næstved Boldklub, Køge Boldklub, Sønderjyske, Vejle, Silkeborg IF og Hvidovre IF.

Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 23. runde

FT

FCF

2 - 0

NFC

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce