2021-12-24 16:00:00

Dansk profil stråler i belgisk eventyr: Ret vildt

Casper Nielsen og Union St. Gilloise imponerer stort og topper ganske uventet den bedste belgiske række som oprykker. Her fortæller danskeren om eventyret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere Esbjerg- og OB-spiller Casper Nielsen vinkede i sommeren 2019 farvel til 3F Superligaen for at skifte udenlands, men destinationen var ikke nødvendigvis så forudsigelig.

Nielsen rykkede nemlig til belgiske Union St. Gilloise, der på det tidspunkt lå i den næstbedste række. I sommer rykkede klubben dog op i Jupiler League, som Casper Nielsen og co. i den grad har taget med storm.

Efter 20 runder ligger oprykkerne nemlig helt i toppen med 46 point, hvilket naturligvis giver stor tilfredsstillelse.

- Det siger jo sig selv, når vi ligger nummer ét med seks points forspring i en rigtig god liga, at det går godt.

- Personligt går det jo også rigtig godt. Jeg spiller fuld tid hver gang og er en vigtig brik, så man må sige, at det kunne ikke gå meget bedre, fortæller Casper Nielsen til bold.dk.

Han peger på kollektivet som den største forklaring på succesen.

- Det er mange ting. Først og fremmest spiller vi noget god fodbold, og ellers ville det også være svært at fortsætte med at vinde så mange fodboldkampe. Vi spiller rigtig godt som hold, og så har vi selvfølgelig også noget individuel klasse, men den største forskel i forhold til nogle af de andre hold er kollektivet.

Artiklen fortsætter efter billedet

Jupiler Pro League -Dansk profil stråler i belgisk eventyr: Ret vildt
Foto: Laurie Dieffembacq/Zuma/Ritzau Scanpix

- Det spiller, og der er også ret stor interesse hernede, omkring hvordan det er muligt at have sådan en holdånd, og at det her hold har kunnet skabe de her resultater. Undtagen vores højreback er det samme hold, der spillede i den næstbedste række sidste år, og det fortæller jo også lidt.

- Vi vidste, at vi kunne gøre noget i den bedste liga, selvom vi nok ikke havde regnet med, at det ville gå så godt, men sådan er det gået, og indtil videre er der ikke så meget at sige til det. Det er fuldt fortjent, mener Casper Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det spørgsmål bliver jeg stillet rigtig ofte

Én ting er, at en oprykker kan føre den bedste række efter en håndfuld kampe og en god start, men noget andet er, når det er tilfældet cirka halvvejs inde i sæsonen.

Så er mesterskabsspørgsmålet naturligvis relevant, og det er Casper Nielsen også blevet forholdt en masse gange allerede.

- For at være helt ærlig er det ikke det, jeg tænker allermest på. Det er klart, at når man ligger, hvor vi gør, er der pludselig en masse ting, man skal forholde sig til.

- Mediedækningen hernede er jo enorm efter vores eventyr, så det spørgsmål er jeg blevet stillet rigtig ofte, men helt ærligt tager vi en kamp ad gangen, for vi ved, hvor hurtigt det kan gå.

- Det vigtigste er, at vi fortsætter med at levere gode præstationer, for hvis vi gør, hvad vi har gjort hidtil, skal vi nok få vores point, og så må vi se.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvfølgelig håber vi på det bedste, og vi vil naturligvis gerne lege med, hvor det er rigtig sjovt, men vi bevarer begge ben på jorden, understreger Casper Nielsen.

I første omgang var Union St. Gillloises primære mål blot at overleve, mens håbet var at komme i mesterskabsslutspillet, men det er altså gået langt bedre hidtil.

Enorme skridt personligt

Casper Nielsen nåede at markere sig som en vigtig spiller for OB, men i Belgien har midtbanespilleren lagt yderligere på.

Den 27-årige dansker er viceanfører, spiller fast og bidrager med både mål og assists på en højere hylde, og han lægger ikke skjul på, at han personligt har rykket sig meget siden Superligaen.

- Det er nogle ret enorme skridt, vil jeg sige. Først og fremmest da jeg kom hertil, og det var også tiltrækkende for mig, at klubben så mig have en rigtig vigtig rolle i det her projekt. Allerede fra dag ét fik jeg et kæmpe ansvar og har faktisk også præsteret rigtig godt, siden jeg kom, hvilket selvfølgelig også hjælper på det.

- Jeg har generelt en kæmpe indflydelse på tingene, og der er virkelig stor tillid til mig, med de ting jeg kommer med i forhold til kulturen, der skulle bygges op. Indtil videre har det været helt fantastisk for mig, og det var også det, der gjorde, at jeg valgte at forlænge min aftale i sommer, selvom der var andre bejlere.

- Jeg føler mig så godt tilpas her, og jeg var sikker på, at vi kunne gøre et eller andet i den bedste række, og så er det jo fantastisk at stå her. Det er ret vildt, konstaterer Casper Nielsen.

Den 27-årige dansker er selv særdeles populær i Union St. Gilloise.

- Træneren og klubben har stor tillid til mig, fansene er ret vilde med mig, og det går fantastisk. Det sætter nogle gange tingene lidt i perspektiv, i forhold til at man skal huske at nyde de ting.

- Det er sjældent, at man i sin karriere oplever alle de her ting på én gang, hvor man bare er rigtig, rigtig godt humør hele tiden og nyder hver eneste dag.

- Der var nok mange, der løftede øjenbrynene lidt, da jeg skiftede hertil. Det kan jeg da selv huske, men jeg havde en rigtig god mavefornemmelse, og når jeg står her i dag, har det bare været helt, helt fantastisk. Det er svært at sætte ord på faktisk, fortæller Casper Nielsen til bold.dk.

Topholdets danske midtbaneprofil har hidtil spillet samtlige 20 kampe i Jupiler League, hvori det er blevet til tre kasser og fem oplæg.

8 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce