Betrideildin -KI-dansker: 20 år uden mesterskab gør ondt
2019-10-20 06:30:02
Foto: BS Sports & Media

KI-dansker: 20 år uden mesterskab gør ondt

Den tidligere Brabrand-kaptajn Jesper Brinck er sammen med KI Klaksvik i tæt duel med B36 Torshavn om det færøske mesterskab. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

KI Klaksvik fra 1904 har vundet 16 færøske mesterskaber gennem tiderne, men det er efterhånden 20 år siden, at den seneste triumf blev fejret. 

Med to runder tilbage af 2019-sæsonen fører KI dog tabellen á point med hovedstadsklubben B36, og den tidligere Brabrand-anfører Jesper Brinck er fast mand i bagkæden. 

- Vi er rigtig, rigtig spændte, for mesterskabet har været en målsætning lige siden sæsonstart, siger Brinck til bold.dk og tilføjer: 

- Vi er meget glade for, at vi selv mere eller mindre kan afgøre det i de sidste to runder. Vi kan i hvert fald ikke undgå at have chancen for at afgøre det på sidste spilledag. 

Søndag har KI besøg af nummer tre NSI Runavik på hjemmebane, og i sidste spillerunde venter B36 i et regulært titelbrag i Torshavn.

- Mod Runavik handler det primært om at få afgjort, om det er os eller B36, der har fordelen i den sidste kamp. Men det meste snak heroppe handler allerede om den finale mod B36. 

- Vi skal bare sørge for, at det ikke fylder for meget, for vi er nødt til at vinde mod Runavik for at stille os selv i den bedste mulige situation, siger Brinck. 

20 års lidelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brinck og KI har ramt den afgørende del af sæsonen  topform efter syv sejre i træk.

- Vi har ramt en god form på det rigtige tidspunkt. Vi tabte til B36 og spillede uafgjort mod midterholdet Skala kort efter, at vi var røget ud af Europa i sommer,, så vi skulle lige have rettet skibet op igen. 

-Men ellers har vi vundet – også topkampene – og har sat tingene på plads i forhold til, at vi kan præstere i de store kampe også.

Fodboldglæden er stor blandt Klaksviks omkring 5.000 indbyggere, og efter et par lige-ved-og-næsten sæsoner på det seneste håber Brinck at være med til at forløse klubben. 

- KI er en af de historisk største klubber heroppe, men det er 20 år siden, at klubben sidst vandt mesterskabet, og det gør ondt. 

- I 2016 sluttede KI ét point fra mesterskabet og i 2017 tabte de mesterskabet på målscore, så resultaterne har jo egentligt været gode nok, men det forløsende mesterskab mangler, siger 31-årige Brinck. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klaksviks humør svinger med KI

KI havde i sommer 3000-3500 tilskuere til kamp i forbindelse med en sommerfest, og generelt oplever Brinck en meget stor interesse for holdet.

- Jeg var i fitness og træne forleden, og så kom der en fyr hen og sagde; 'Hej Jesper, er du her også til næste år?' Jeg kendte ham ikke, men han følte, at han kendte mig og ville meget gerne snakke, og sådan er det generelt heroppe. 

- Det er ikke særlig stor distance mellem spillere og fans, og de vil meget gerne stoppe op og snakke fodbold med mig på gaden. Alle folk i byen kender spillerne, og ved hvor vi hver især spiller, og jeg tager gerne fem minutter til en snak. 

- Sport samler generelt folk, og færingene er et fodboldglad folk. Det er 5000 mennesker i Klaksvik, og det er fodboldholdet, de samles om. Vores resultater påvirker humøret i byen. 

- Folk i Klaksvik har det godt, når det går godt for holdet. Spiller vi dårligt, er humøret noget lavere, siger Brinck. 


Foto: BS Sports & Media

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce