2023-02-06 07:30:02

Steinlein og FCM i egyptisk transfercirkus: Det var flere gange for meget

Det var en hård omgang for Claus Steinlein og FC Midtjylland, da de hentede egyptiske Emam Ashour. Mindst ti gange måtte FCM-direktøren nemlig indse, at aftalen var ved at ryge i vasken. De endte dog med at få hjælp af en Superliga-legende.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Portugal
Artiklen fortsætter efter indholdet

The Atlantic Cup - 1. runde

FT

FCM

1 - 0

ULS

FC Midtjyllands køb af egyptiske Emam Ashour hos Zamalek var en form for verdenspremiere for midtjyderne.

Det var nemlig en handel, som de i FCM aldrig havde prøvet tidligere, da de kulturelleforskelle mellem Danmark og Egypten i flere omgange var ved at sende handlen direkte i skraldespanden.

FCM-direktør Claus Steinlein fortæller i hvert fald til bold.dk, at det var noget af en oplevelse, hvor de endte med at ringe efter hjælp hos en legende i den midtjyske klub.

- Det var meget anderledes, da det er en helt anden kultur, og det har de her forhandlinger om noget fået vist.

- Jeg har troet mindst ti gange, at vi skulle indkalde til pressemøde og offentliggøre, at vi havde skrevet under med en spiller. Når jeg gik i seng om aften, var kontrakten helt på plads, men når jeg var stået op næste morgen, var hele dealen gået i stykker.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Steinlein og FCM i egyptisk transfercirkus: Det var flere gange for meget
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Der var flere gange, hvor han slet ikke var aktuel for FC Midtjylland, fordi det, som de forlangte, og der hvor vi var som klub og spiller, passede slet ikke sammen. De forlangte for meget, så vi overvejede også det hele. Men det er egyptisk kultur, og derfor måtte vi på et tidspunkt ringe efter hjælp.

Mohamed Zidan til undsætning 
Det er så her, at FCM-legenden træder ind i billedet, da Claus Steinlein og co. følte sig nødsaget til at få assistance af Mohamed Zidan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han skulle være kulturoversætter og forsøge at forstå, hvor vi var henne i forhandlingerne. Og det hjalp jo på det hele. De forstod jo nok os noget mere og omvendt, og så endte det med, at enderne mødtes til sidst.

- Zidan er jo en ven af huset, han er en kæmpe stjerne og Superligaens bedste spiller gennem tiderne. Alle kan huske ham som den legende, han nu er.

- Så da vi ikke rigtig kunne komme i mål, satte vi os ned og brainstormede om, hvordan vi kunne få aftalen i kassen. Så blev der sagt: Hvad med Zidan? Kan man ikke bringe ham i spil? Han er jo en kæmpe stjerne.

Zidan blev derfor en del af fortællingen, som endte lykkeligt for FC Midtjylland, da de langt om længe kunne præsentere Emam Ashour på en kontrakt.

Det er dog en oplevelse, som Steinlein godt kan grine af, mens han taler med bold.dk på FCM’s hotel i Portugal, men hvis det var sket for år tilbage, var humøret nok ikke så højt som nu.

- Det var aldrig lykkedes, hvis det var sket dengang, jeg lige havde fået ansvaret for køb og salg af spillere. Men det har været nogle af FCM’s ansatte, som har gjort en stor forskel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde sgu nok ikke fået den i kassen dengang, den var nok løbet fra os, siger en grinende Claus Steinlein til bold.dk.

24-årige Emam Ashour har fået en kontrakt med FC Midtjylland frem til sommeren 2027

Artiklen fortsætter efter indholdet

The Atlantic Cup - 1. runde

FT

FCM

1 - 0

ULS

11 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce