2022-03-23 06:30:00

TÆT PÅ: Angsten for at fejle åd Marfelt op

Nicholas Marfelt åbner i TÆT PÅ op om at blive ramt af angst midt i en Superliga-kamp. Et tankemylder han aldrig for alvor fik styr på og derfor endte med at blive udslagsgivende for hans tidlige karrierestop.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

DS - 15. runde

FT

BRØ

1 - 2

SFC

‘Jeg håbede bare, jeg ikke fik bolden’.

I onsdagens TÆT PÅ-afsnit har vært Sara Margren besøg af den tidligere Superliga-spiller Nicholas Marfelt, der åbner op om mentale udfordringer i en kynisk fodboldverden.

Marfelt oplevede, hvordan han blev ramt af en pludselig form for præstationsangst - en frygt for at fejle - efter at have kostet et mål mod AGF i 2018. Se den episode øverst i artiklen.

I den efterfølgende kamp mod Esbjerg kan han slet ikke få styr på tankemylderet.

- Niki Zimling har to gange prøvet at slå en diagonalbold ud på mig, hvor den ene gik over mig, og den andet røg fra mig. Tredje gang, han vil lægge bolden til mig, tænker jeg inde i mig selv 'Du må ikke spille mig', fortæller Nicholas Marfelt i TÆT PÅ.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -TÆT PÅ: Angsten for at fejle åd Marfelt op
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

- Jeg var professionel fodboldspiller og havde drømt om det her, siden jeg var fire år. Jeg var et sted, jeg havde kæmpet for hele mit liv.

- Det er forfærdeligt at tænke på, at jeg pludselig ikke havde lyst til at være der. Det var decideret uhyggeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Marfelt fortæller, at det var en lettelse at blive udskiftet, for han kunne slet ikke kende sig selv.

- Jeg havde virkelig ikke lyst til at være der. Jeg var rigtig hårdt ramt, og det lyder jo helt absurd at sige, at jeg var glad for at blive taget ud i pausen, for hvem fanden er det?

- Men jeg var ikke ved mine fulde fem, og det, der skræmte mig allermest, var, at jeg ikke vidste, hvad der foregik på det tidspunkt, siger Marfelt.

Du kan lytte til TÆT PÅ herunder eller finde afsnittet i Spotify, Apple Podcasts eller hvor du normalt lytter til podcasts.

Artiklen fortsætter efter indholdet

DS - 15. runde

FT

BRØ

1 - 2

SFC

6 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce