2023-03-27 17:40:00

Viborg-klub forventer at modtage penge for Erik Sviatchenko-salg

Som barn var Erik Sviatchenko en del af serieklubben Viborg Søndermarken IK, og derfor regner formand Michael Staun med, at klubben modtager solidaritetspenge for salget til Houston, siger han til bold.dk. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Major League - 1. runde

FT

SJ

2 - 1

HOU

31-årige Erik Sviatchenko skal på et nyt eventyr, da den erfarne forsvarspiller lige er blevet solgt fra FC Midtjylland til amerikanske Houston Dynamo FC.

Ifølge bold.dk’s oplysninger er FC Midtjylland-profilen røget afsted for over 10 millioner kroner, og det kan komme serieklubben Viborg Søndermarken IK til gode. 

Formand Michael Staun siger til bold.dk, at han forventer, at klubben modtager en sum penge for salget. Klubben har tidligere modtaget solidaritetspenge for Sviatchenkos skifte til Celtic. 

- Jeg tænker, at det helt automatisk sker, så jeg tænker, at der kommer en kontakt på et givent tidspunkt, siger Michael Staun til bold.dk og tilføjer. 

- Vi har ikke hørt noget om beløbsstørrelsen. Når vi hører det, må vi tage stilling til det. 

Artiklen fortsætter efter billedet

MLS -Viborg-klub forventer at modtage penge for Erik Sviatchenko-salg
Foto: Houston Dynamo

Sviatchenko stod noteret som medlem af serieklubben i fem halvsæsoner, da han var mellem 12 og 15 år. 

Solidaritetspengene er en procentsats af transfersummen, der bliver udbetalt, hver gang en spiller skifter klub. Fra spilleren er 12 til 15 år, får den respektive klub 0,25 procent af transfersummen for hvert år, spilleren har været i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når spilleren fylder 16 år, stiger procentsatsen til 0,5 procent for hvert år, der går, indtil spilleren fylder 23. 

Hvis Houston-klubben har betalt over ti millioner kroner for Sviatchenko, står Viborg Søndermarken IK til at modtage minimum 62.500 kroner svarende til 0,625 procent af transfersummen. 

Pengene skal ikke samle støv 
I forbindelse med soldaritetspengene for salget til Celtic fik serieklubben specialdesignet en række trøjer til klubbens U10-spillere, hvor Sviatchenkos hoved var på. 

Det er dog uvist, hvad der skal ske denne gang.

- Vi har ikke nogle kasser. Hvordan vi kommer til at fejre eller synliggøre det, ved vi ikke endnu, da vi ikke kender beløbstørrelserne. Det kan godt være, at der kommer et arrangement, hvor man gør noget større. Pengene skal ikke samle støv i klubben. De skal bruges.

Formanden fortæller, at Sviatchenko faktisk aldrig har spillet udendørs fodbold i klubben. Det var Sviatchenkos kærlighed til indendørs, der fik ham til klubben. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en lidt sjov historie. Erik var medlem hos os i fem halvsæsoner, men han har aldrig spillet for os. Der er et talentsamarbjde med Viborg FF, som står for at udføre det. Vi er så en af seks samarbejdsklubber. 

- Erik ville så gerne spille indendørs fodbold i en meget tidlig alder som U12-spiller med nogle af vores dygtige spillere. Det kunne han så ikke, da han var medlem af en anden forening. 

- Så skiftede han til os for at spille indendørs, inden han som U13-spiller blev udtaget til elitesamarbejdet. Han har aldrig spillet udendørs fodbold hos os, siger Michael Staun til bold.dk.

Viborg Søndermarken IK’s bedste seniorhold huserer i Serie 2.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Major League - 1. runde

FT

SJ

2 - 1

HOU

annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce