3F Superliga -YouSee-boss om tv-krig: Tonen ærgrer mig
2019-10-01 12:50:02
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

YouSee-boss om tv-krig: Tonen ærgrer mig

YouSees administrerende direktør Jacob Mortensen ærgrer sig over tonen i den såkaldte tv-krig, der udspiller sig for tiden. Han opfordrer til, at Discovery Networks kommer i forhandlingslokalet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tv-krigen ruller for fulde gardiner i disse uger.

Mandag meddelte YouSee til Discovery Networks, at de to parters aftale er opsagt fra årsskiftet, og det betyder i udgangspunktet, at Discoverys kanaler forsvinder fra skærmen ved nytår, hvis man er kunde hos YouSee.

Det betyder, at YouSees omkring 1,25 millioner kunder ikke kan se de fodboldkampe, Discovery har rettigheder til – landsholdets kvalifikationskampe, Nations League-kampe og to Superliga-kampe pr. runde.

- Vi opsagde kontrakten med henblik på genforhandling. Det er en helt standard proces, når vi har den type kontrakter.

- Vi har en opsigelsesfrist at overholde, og den frist udløb mandag, så derfor sendte vi opsigelsen. Det er helt normal procedure, siger YouSee-direktør Jacob Mortensen til bold.dk.

Det er dermed ikke en definitiv afslutning af samarbejdet mellem de to parter.

- Vi ønsker selvfølgelig stadig at lave en aftale med Discovery, for vi vil gerne distribuere deres indhold efter 1. januar også, siger Jacob Mortensen.

Forhandler ikke i pressen
Der er bare det problem, at hvis man spørger Discovery, så er samarbejdet slut, som tingene står lige nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problematikken er, at YouSee har meddelt Discovery, at Discoverys kanaler fra årsskiftet kun vil blive en del af YouSees bland selv-løsning og altså ikke de faste tv-pakker.

Sådan en løsning er de ikke interesserede i hos Discovery, og derfor har de to parter ikke indgået en ny aftale.

YouSee-direktør Jacob Mortensen vil ikke svare på, hvorvidt YouSee står hundrede procent fast på, at Discoverys kanaler kun kan ende i en bland selv-løsning.

- Det, jeg står allermest fast på, er, at forhandlingerne sker bedst i forhandlingslokalerne. Det er der, vi finder en løsning, og ikke i pressen.

- Den bedste mulighed for at fortsætte forhandlingerne er, at vi sætter os sammen og løser det i fællesskab. Lige nu er situationen kørt op i pressen, og jeg er ked af Discoverys tone. Jeg tror, det bedste er, at vi sætter os sammen og finder en løsning, siger Mortensen.

Ærgerlig over tonen
I forhold til Discoverys tone henviser Mortensen til, at Discovery har kørt skarpe kampagner på både tv og i aviser, hvor YouSee får på puklen for at ekskludere Discoverys kanaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er ærgerlig over tonen, som jeg synes er lidt udansk. Den er meget bidsk, og det giver noget usikkerhed hos YouSees kunder i forhold til, hvad der kan ses i vores pakker efter nytår.

Han slår fast, at YouSee fortsat udbyder andre kanaler med Superliga-fodbold, mens næste sommers EM-slutrunde bliver vist på DR og NENT's kanaler (TV3, TV3+, TV3 Sport og TV3 MAX).

Hvis Danmark misser kvalifikationen til EM gennem den almindelige kvalifikation, skal Åge Hareides tropper forsøge at få en EM-plads gennem Nations League til foråret. Sker det, kan YouSees kunder ikke se de meget afgørende kampe, som sagen står nu.

- Det er derfor, jeg meget gerne vil lave en aftale med Discovery, for jeg er med på, at der er mange af vores kunder, der fortsat gerne vil kunne se deres kanaler, siger Jacob Mortensen.

Heftig kritik
Oprørte YouSee-kunder har på blandt andet sociale medier kørt heftig kritik af YouSee for at tage Discoverys kanaler ud af pakkerne.

- Det gør et indtryk på mig, når kunderne ytrer deres holdning så tydeligt, som de gør. Der er en tydelig passion for, hvad det er for noget indhold, de har adgang til. Mange vil have sport, men der er også mange, der vil have alt muligt andet.

- Fællesnævneren for alt det her er, at valgfrihed er vejen frem. Man skal selv have mulighed for at sammensætte sin pakke. Det er den drivende kraft fremover, og det skal både vi og Discovery efterleve, siger Jacob Mortensen.


Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

19 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce