Danmark -10 hurtige: I England sloges de alle steder
2020-09-06 10:00:02
Foto: Getty Images

10 hurtige: I England sloges de alle steder

Martin Albrechtsen hadede at møde Chelsea, har aldrig spillet med et større jern end sig selv og oplevede slåskampe alle steder i England. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

bold.dk er klar med en ny udgave af '10 hurtige', hvor spillere, trænere og andre fodboldpersonligheder får ti spørgsmål, som vi normalt ikke stiller dem.

Denne gang er det jernmanden Martin Albrechtsen, som har svaret på ti spørgsmål om sin karriere i dansk og engelsk fodbold.

Albrechtsen husker hårde dueller i 3F Superligaen, var imponeret af flere FCK-profiler og beretter om en benhård tid i England. 

Hvem er den bedste holdkammerat du nåede at have i England og i Danmark?

- Jeg har haft mange gode holdkammerater, men har aldrig spillet sammen med de helt store stjerner.

- I FCK spillede jeg sammen med Mykland, som var rigtig, rigtig god. Der var også Zuma, men Mykland var virkelig god i den periode, inden karrieren ramte et skråplan.

- I England var det nok en spiller som Jonathan Green, som sgu også var god. Han er måske et lidt kedeligt navn, men han styrede virkelig midtbanen for os. Han var ikke et stort navn, men han var bare god.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde mange spillere i West Bromwich, som havde større navne, men vi havde ingen, som var lige så god som Green, siger Albrechtsen.

Hvem er den hårdeste angriber, du nåede at spille overfor?

- Jeg har mødt tonsvis af kæmpe skure i Championship, som jeg ikke kan huske navnene på, og så nåede jeg også at spille mod de store som Rooney, Drogba og Ronaldo.

- Men den sværeste modstander, jeg nåede at møde, var sgu nok, da jeg mødte Chelsea på udebane og lå som højreback og mødte Damien Duff, som bare var modbydelig hurtig. Når man mødte det Chelsea-hold på udebane, hvor de havde en god dag, så var det ikke sjovt.

- Drogba var bare et stort skur og svær at spille imod. Så lægger man navnet og evnerne sammen, er han nok den vildeste. Rooney spillede af en eller anden grund aldrig godt mod os, mens jeg heller ikke husker Ronaldo som det helt store. Det var ikke noget specielt, han viste mod os. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Var duellerne med Andreas Cornelius lige så hårde som dem mod de engelske angribere?

- Ja, han har jo lidt samme kropsbygning og spillestil, så man kan klart godt sammenligne ham med dem ovre i England. Han manglede måske nogle centimeter i forhold til kæmperne i Championship, men han er stadig stærk.

- Han er nok den hårdeste, jeg mødte i Superligaen, men ham Brock-Madsen fra Randers var også en stor klods.

- I kampe mod disse spillere skal man være klar på at ramme den rette timing i hovedstødsduellerne og tacklingerne, for ellers vinder man dem ikke, og det var nogle sjove kampe at spille.

- Jeg var nok rimelig overlegen i de fleste nærkampe mod alle andre spillere bortset fra de helt store og stærke, og det var fedt at møde nogen, som var fysisk på samme niveau.

Har du mødt en med- eller modspiller, som var lige så pumpet som dig selv?

- Det korte svar er nej, siger Albrechtsen med et grin.

- Fosgaard-brødrene, for eksempel ham fra Lyngby, var også meget godt skåret, men nej, ellers var der ikke mange, som var så trænede i overkroppen.

- Mange fodboldspillere er jo mere trænet i benene og er heldige, hvis de har sixpack og en god brystkasse, men det skal jo også hænge sammen det hele. Man må heller ikke blive for tung i overkroppen, uden resten følger med.

Hvem holder du med, hvis FCK og Brøndby mødes i dag?

- Jeg er forholdsvis neutral, men hvis jeg skal vælge en klub, er det Brøndby.

- Det ligger nok i, at jeg var der i længst tid, spillede der senest og derfor har det tætteste forhold til i dag. Alle på og omkring holdet er nyt, i forhold til da jeg selv spillede der, og det går jo stærkt i fodboldverdenen, men det er dem, jeg hepper lidt på, selvom jeg er lidt ligeglad, for jeg går ikke så meget op i fodbold.

Var Daniel Agger bare niveauet over alle andre forsvarsmakkere, du har haft?

- Når han var klar, var der i hvert fald styr på tingene. Han vidste fuldstændig, hvornår der skulle skubbes op og ned, og der blev snakket meget, hvor man med en mindre rutineret forsvarsspiller godt nogle gange kunne føle, man skulle spille for to.

- Det skulle man ikke med ham, og det er rart at have en makker, hvor han fast passede på én, hvilket også gjaldt den anden vej.

- Om han var et niveau over andre? Måske ikke så meget, da han kom hjem til Danmark, men jeg spillede også med ham i hans karrieres efterår, og hans otte år i Liverpool viste jo, at han har niveau til meget mere end Superligaen.

Hvor skal man mest være gjort af noget specielt for at spille i England. På banen eller i omklædningsrummet?

- Ja, det skal man. På banen skal man være klar til at kunne yde absolut max 50 gange om året, hvis man spiller fast, og det hele er bare hårdere derovre.

- Uden for banen skal man både være social og være en del af omklædningsrummet. Men man skal også kunne stå op for sig selv og ikke bare lade sig blive kørt over.

- Der er nogle hjernedøde personer på de forskellige hold, og jeg har både oplevet slagsmål i omklædningsrummet, til møder med trænerne efter kampen og i spillerbussen efter nederlag. Alle steder. Jeg har oplevet lidt af hvert, og man skal være god til ikke at blive for chokeret, men kunne komme videre.

Nåede du at have dårlige oplevelser med den engelske presse?

- Jeg fulgte ikke meget med i pressen i England, og det var nok den store forskel for mig. I Danmark var jeg nok mere tilbøjelig til at læse referater og se karakterer fra kampene, mens det gik mere henover hovedet på mig i England, hvilket nok var meget godt.

- I England var jeg i øvrigt ikke nogen stjerne overhovedet, så der var langt mellem interessen for mig fra medierne.

- Det vildeste var nok, at West Bromwich-formandens agent havde lavet noget fusk, da klubben hentede mig i FCK. Det var noget med, at West Bromwich havde betalt 27 millioner for mig, men FCK fik kun 22, så der manglede fem et sted, og dem havde han løbet med. Det var en stor historie derovre, men det var ikke mig, der blev savet over.

Har du nogensinde gået efter at skade en modstander med vilje?

- Naaaah. Jeg har altid være fair. Selvom jeg godt nok engang var den eneste spiller, som havde fået rødt kort i Superligaen for fire forskellige klubber.

- Det eneste, jeg lige kan komme på, er i en kamp mod AaB, hvor vi sparkede bolden ud for at få standset spillet, men at AaB kastede indkastet ned til Ronnie Schwartz, som begyndte at køre mod vores mål.

- Der gik jeg direkte efter at sparke ham ned og fik også rødt kort, og det er en den eneste gang, jeg lige kan huske, at jeg på den måde gik direkte efter manden. Jeg synes, det var okay at sparke ham ned, men det syntes dommeren ikke.

- Men jeg vil da godt sige, at det som forsvarsspiller handler om at vise sin direkte modstander, at man er til stede tidligt i kampen. De skal mærke, at man er der, og det må godt gøre lidt ondt, men jeg har aldrig gået efter at skade en modstander.

Hvem er den bedste træner, du nåede at have?

- Hans Backe i FCK var god. Han var meget simpel, og der var ikke så meget pis med ham. Nogle trænere har for meget fokus på alt muligt uden for banen med for lange taktiske møder, at man skal møde på stadion seks timer før en kamp og sådan noget, og det var jeg ikke til.

- Stod det til mig, kom man til stadion kort før kamp, spillede og tog hjem igen. Hans Backe var god på det område. 

- Jeg sidder også og tænker på min tid i Brøndby, men der kan jeg sgu ikke lige komme på nogen, der var bedre end Hans.

 


Foto: Getty Images

3 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0