2022-06-20 12:25:01

Anders Jochumsen scorede pris: Trækker sig

Anders Jochumsen siger til bold.dk, at han har valgt at trække sig som cheftræner for Vigerslev Boldklub i KS sammen med sin assistent Kenni Kildeskov Olsen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere divisionsbomber Anders Jochumsen har stået i spidsen for Københavnsserie-mandskabet Vigerslev Boldklub siden sommeren 2021, hvor han har haft Kenni Kildeskov Olsen som assistent. 

Tiden som Vigerslev-trænere er dog forbi for Jochumsen og Olsen. 

41-årige Anders Jochumsen siger til bold.dk, at de har valgt at trække sig i Vigerslev Boldklub. De mener blandt andet, at det har svært, at spillerne ikke har prioriteret at komme til træning to gange om ugen.

- Vi har haft en fantastisk tid derude. Det er en skøn klub med skønne spillere, og der er skønt rundt om klubben, men det er en rigtig græsrodsklub. Kenni (Kenni Kildeskov Olsen, red.) og jeg har bare valgt at kigge på hinanden og sige, at når vi er samlet som team, føler vi, at vi rigtig gerne vil være til stede og udvikle. Vi har haft lidt udfordringer. Det har været svært at få folk til at træne to gange om ugen, og så er det svært at bygge på. Vi føler, at man opererer på det niveau, som der er, og de midler, der er, siger Anders Jochumsen til bold.dk og fortsætter:

- Det har været lidt op ad bakke, at man har forberedt sig til nogle træninger, og så har vi ikke stået så mange. Vi har følt efter i forhold til, hvad vi gerne vil, når vi er til rådighed to gange om ugen til træning og til kamp. Vi vil rigtig gerne være et team og føler, at vi kan gøre ting. Vi har den allerstørste respekt for klubben og drengene. 

- De skal ikke stå med to trænere, der kræver mere af dem, end de kan give i forhold til privatlivet. Hvis man ikke kan træne mere en gang om ugen, så nytter det ikke noget at have nogle trænere, der drømmer om, at de kommer to gange om ugen. Kenni og jeg forsøgte at lade dem komme, men de skal komme af egen vilje. 

- Det er nogle sindssygt dygtige spillere og mennesker rundt om klubben, og vi skilles som rigtig gode venner. Der er slet ikke noget der. Jeg tror, at klubben er enormt kede af, at vi stopper, men vi føler også, at vi har givet vores besyv med til, hvem der kan lave den her transition fra os til de nye, så klubben er i rigtig gode hænder, og de er et rigtig godt sted. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her ses Anders Jochumsen og Kenni Kildeskov Olsen, da de blev præstenteret i Vigerslev Boldklub. Foto: Anders Jensen

Naturlig stopklods

Vigerslev havde et flyvende efterår i Københavnsserien, da mandskabet lå nummer tre ved vinterpausen. I september valgte trænerduoen at forlænge deres kontrakt til sommeren 2023.

Efterårets flotte resultater kastede også en pris af sig for Anders Jochumsen i forbindelse med LigaBold.dk Awards 2021. 

Den tidligere Superliga-spiller mener, at træningsindsatsen har ændret sig fra efteråret til foråret. Vigerslev endte som otte i Københavnsserien, og mandskabet fik blot to point i de sidste seks kampe. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I takt med, at man gik på ferie som nummer tre. Vi trænede godt og har trænet godt, og vi har nok løftet kulturen en del, men i takt med, at man måske fandt sin mere naturlige plads i Københavnsserien, så har folk prioriteret anderledes i forhold til at passe deres træning. Det har betydet, at nogle af de forberedelser, som man har gjort sig forud mod weekenden, har man ikke at kunne gøre brug af i weekenden. 

- Klubben er kun bestående af et første-, andethold samt et damehold, så der er ikke utallige spillere, som man kan bringe i stedet for. At der er noget, som er vigtigere end fodbold, er også helt okay i Københavnsserien. Der har vi bare følt, at det har været lidt svært at tage ind et par gange om ugen. Nogle gange har vi været mange. Andre gange har vi ikke været så mange. Det bliver et projekt for de nye trænere, for der er sindssyg god kvalitet i truppen. 

Jochumsen fortæller, at der er ikke sure miner i forhold til stoppet i klubben. 

- Vi er fuldstændig afklaret med, at det var en præmis, som vi prøvede. Klubben ville gerne lægge et lag til på, og det føler vi også, at vi har gjort, men når man har lagt et lag på, så vil man gerne se, om man kan bygge lidt videre på det. Der er spillerne nøglebrikker i, at de godt kunne tænke sig at lægge et lag på. 

- De har fundet sig en naturlig stopklods i forhold til, hvor meget de kan give til træningerne, siger Anders Jochumsen til bold.dk og tilføjer:

- Der har vi været åbne over for klubben og sagt, at vi virkelig godt kan lide klubben med spillerne og menneskerne. Kenni (Kenni Kildeskov Olsen, red.) og jeg har fået smag for at være trænerteam sammen, og spillerne i Vigerslev har i så mange år været sammen som gruppe, og de er ved at finde stadiet sidst i deres karrierer, og de har nogle andre prioriteter, og det er virkelig helt okay. Nu skal man have bragt de unge fra andethold ind og få dem integreret på førsteholdet, så det er motivationen, der driver værket for spillerne og trænerne. 

- Der har vi i takt med, at træningsindsatsen har været lidt laissez faire, følt, at det har gået os på. Det skal ikke gå os på. Det skal være lykke, der gør, at vi tager til Vigerslev og træner. Det er det springende punkt.

Jochumsen har tidligere været træner i Stenløse og Greve samt assistent i Greve og Frem. I løbet af den aktive karriere tørnede han ud for en række klubber, og det blev til hele 120 mål i de danske divisioner, 44 Superliga-kampe og fem mål samt 25 U-landskampe. 

Du kan se Anders Jochumsens fem Superliga-mål i videoen øverst i artiklen.

Her ses Anders Jochumsen i aktion, da han stadig var aktiv med fodboldkarrieren. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0