Italien -Dansk midt om kaos: Jeg har været uheldig
2020-02-01 07:00:02
Foto: Viterbese/Privat

Dansk midt om kaos: Jeg har været uheldig

20-årige Oliver Urso har allerede optrådt for et hav af italienske klubber, hvor han blandt andet har oplevet to konkurser og ikke fået udbetalt løn. En tid, som han beskriver som ’uheldig’ og ’ærgerlig’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oliver Urso er blot 20 år, men han har allerede oplevet lidt af hvert i sin fodboldkarriere. Han flyttede til Italien fra Danmark som ni-årig, og han har siden optrådt for en række italienske klubber. 

Mest prominente klub var Cesena, hvor han var en del af klubbens ungdomshold fra 2013 til 2018. 

Da han endelig skulle have chancen for førsteholdet, var der dog rod i økonomien. 

Det fortæller Oliver Urso til bold.dk.

- Jeg har været meget uheldig. Jeg var i en anden Rom-klub i et år. Derefter skiftede jeg til Cesena, der har været i Serie A, men på det tidspunkt var i Serie B. Da jeg skulle spille med førsteholdet i Cesena, gik holdet så konkurs, og det skete meget sent, siger Oliver Urso til bold.dk. 

Endnu en konkurs

Efterfølgende rykkede han i 2018 videre til Salernitana, men det blev heller ikke en succesfuld oplevelse for Urso, og han blev kort tid efter sin ankomst lejet ud til Pro Pricenza i Serie C.

- De havde dog ikke flere kampe på det tidspunkt. Træneren var glad for mig, men vurderede, at jeg skulle et år i Serie C. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg blev så sendt til Pro Piacenza. Jeg fik dog ikke min løn med det samme, og kort efter gik klubben konkurs. Det var meget mærkeligt.

- Efterfølgende gik der lang tid, før jeg kunne komme væk. Jeg ville ikke tilbage til min gamle klub Salernitana, da jeg ikke følte mig tilpas i klubben. 

- Der gik nogle måneder, før jeg kom ud af kontrakten, og jeg kunne ikke skrive under med en anden professionel klub, da fristen var overskredet, siger Urso.

Problemerne stoppede dog ikke her for Urso. Han måtte en tur ned i Serie D og forbi to klubber, inden han havnede i Serie C-klubben Viterbese i september 2019. Han ærgrer sig specielt over, at tiden i Cesena sluttede så brat. 

- Det var utroligt uheldigt og ærgerligt, da jeg følte, at det gik rigtig godt i Cesena. Det gik også godt, da jeg trænede med førsteholdet.

- Som ung i Italien er det svært at komme ud, og det her gjorde det ikke lettere.

- Det var ikke sjovt, slår han fast.

Drømmer om Serie A

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu har han fundet sig godt til rette i Viterbese, der bruger ham som venstre midtbane. Tidligere i karrieren har han også ageret central midtbane og angriber. 

Klubben har allerede sagt, at de gerne vil forlænge hans kontrakt, der udløber til sommer. Han har dog drømme om noget større. 

- Jeg drømmer om at spille i Serie A, men jeg ved også, at det er meget hårdt, og jeg skal blive meget bedre. Mit mål for denne sæson er at spille en god sæson, og derefter er første delmål at spille i Serie B med denne klub eller en anden.

- Jeg kan godt lide at arbejde hårdt, og jeg tror stadig på det. Det handler om at arbejde hårdt, også selvom man er uheldig.

Oliver Urso er født i Danmark og flyttede som ni-årig til Italien med sine forældre. I Danmark spillede han som ung i både BSV og KB.

Hans far er italiensk, og Urso er både dansk- og italiensk statsborger. 

Selv om han har oplevet en del virak i Italien, fortryder han ikke, at han har satset på karrieren i støvlelandet. 

- Jeg har haft nogle gode trænere i Italien og lært rigtig meget. Selvfølgelig gik det også supergodt, da jeg var i Danmark. Det handler ikke om, at jeg foretog et dårligt valg. Jeg har bare været meget uheldig. Det sker næsten aldrig i andre klubber, slutter han af med.

Oliver Urso og Viterbese er nummer ni i Serie C, og i denne sæson er den danske-italienske midtbanespiller noteret for 12 kampe.


Foto: Viterbese/Privat

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0