2022-08-20 19:35:15

Imponeret Esbjerg-tilgang: Der er bus til udekampene

Forleden præsenterede Esbjerg den 18-årige Foster Gyamfi, og den unge ghaneser fortæller om et noget andet liv på den danske Vestkyst end det, han kom fra.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

2. div - 3. runde

FT

EFB

3 - 2

AB

Selvom Esbjerg lever livet på anden klasse i dansk fodbold i 2. division, er klubben stadig noget af en oplevelse for nye spillere - specielt hvis de som seneste signing kommer fra Ghana.

- Jeg kommer fra et velfungerende mindre akademi i Ghana, men selvom vi dér havde fine forhold, føler jeg, at Esbjerg er noget helt andet. Her er dygtige trænere, talentfulde holdkammerater og effektive folk omkring holdene, og de fysiske faciliteter er næsten overvældende for mig med kunstbaner, hybridgræs, et stort stadion, fitness-rum og alt man kan ønske sig i form af bolde, tøj og andet udstyr. Bus til udekampene, træningsstævne i Holland og kampe på flotte velplejede anlæg. Det er en ‘dream come true’ at få lov at opleve på egen krop.

- Den første uge i Danmark var svær for mig. Jeg var overvældet af forholdene, og det var svært for mig at slappe af og bare spille fodbold. Set i bakspejlet var jeg simpelthen alt for glad og taknemmelig blot for at være landet her, men efter en god snak med min danske rådgiver slap jeg håndbremsen og spillede fodbold, som jeg har gjort det, siden jeg var en lille dreng, fortæller 18-årige Foster Gyamfi til bold.dk.

Forsvarsspilleren, der de seneste uger har trænet med både Esbjergs U19- og førstehold, har fået sin fodboldmæssige opvækst i akademiet Vision In Motion Sporting Club, der er et relativt nystartet akademi støttet af den østrigske stjernespiller, Kevin Danso, hvis forældre flyttede til Europa fra netop Ghana.

Kontakten til Esbjerg fB blev skabt via Kevin Dansos tyske agentbureau FSB Spielerberatungs danske samarbejdspartner.

- Da Kevins bror tog fat i mig og spurgte, om jeg var interesseret i at prøvetræne i Frankrig og Danmark, sagde jeg naturligvis ja, og vi enedes om at fokusere på Danmark, hvor alle i modsætning til i Frankrig taler engelsk, der er mit modersmål.

Artiklen fortsætter efter billedet

2. division -Imponeret Esbjerg-tilgang: Der er bus til udekampene
Foto: Esbjerg fB

Foster har afsluttet grundskolen i Ghana, og i Esbjerg skal han sideløbende med fodbolden via et skoleforløb dels lære dansk og dels bygge videre på sin ghanesiske uddannelse.

- Alle mine nye holdkammerater i Esbjerg går i skole, og jeg ser det som en stor fordel, at også jeg får noget andet end blot fodboldspillet at gå op i. Dagene bliver lange ellers.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den unge ghaneser, der er venstrebenet, kan optræde i såvel midterforsvaret som på backen.

- Min yndlingsspiller er Alaba, da jeg også elsker at tage de defensive dueller. Mine styrker er nok min springkraft og mit antrit, og så er mit spark også ganske godt, men jeg har helt sikkert stadig meget at lære omkring placering og taktik. Her i Danmark er der meget fokus på at være godt organiserede på banen, men dels er det mange dygtige trænere omkring os, og dels har jeg nogle dygtige holdkammerater omkring mig på træningsbanen, så jeg bygger stille og roligt på.

EfB og Foster afventer nu arbejde- og opholdstilladelsernes udstedelse, og når de er i hus, er der et klart mål.

- Step by step skal jeg nærme mig divisionsholdet. Første mål er at spille i U19-ligaen, men det er klart, jeg drømmer om debut på førsteholdet og om at spille på Esbjergs flotte stadion. Jeg er ydmyg over at være landet her og glad for den opbakning, jeg har fået og for den tillid, jeg er blevet vist, og jeg tænker, den bedste måde at tilbagebetale dette er at dygtiggøre mig så meget, at jeg får debut for klubbens førstehold, fortæller Foster Gyamfi til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter indholdet

2. div - 3. runde

FT

EFB

3 - 2

AB

5 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0