2021-11-04 07:33:00

Isaksen afviste giganter: Kunne ikke vaske tøj

Storklubber som Manchester City og Ajax jagtede Gustav Isaksen, inden han skrev en professionel kontrakt i FCM. Jeg følte mig overhovedet ikke klar, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FC Midtjylland har en særdeles talentfuld offensivspiller i form af 20-årige Gustav Isaksen, og det er ikke kun på heden, at de kan se det.

I maj 2019 skrev Isaksen som 18-årig sin første professionelle kontrakt med FCM, som dengang bekræftede, at der var udenlandsk interesse for det offensive stjernefrø.

Man kunne blandt andet læse om interesse fra Manchester City og Ajax, og selvom Isaksen ikke vil forholde sig til de konkrete klubnavne, bekræfter han, at flere storklubber var på banen.

- Der var nogle store klubber i udlandet, som viste interesse, for det er jo fint for dem at kunne få sådan en ung spiller, men jeg føler, at det var et godt valg at blive. Jeg følte mig overhovedet heller ikke klar til at skulle ud og bo i et andet land og alt det.

- Det lød næsten for stort, til at jeg lige kunne være i det. Jeg kunne ikke engang vaske mit eget tøj og sådan noget, så det var egentlig ikke så svært et valg, selvom det selvfølgelig satte nogle tanker i gang. Det må blive om nogle år, siger Gustav Isaksen med et smil til bold.dk.

Han overvejede aldrig for alvor at forlade FCM.

Artiklen fortsætter efter billedet

Europa League -Isaksen afviste giganter: Kunne ikke vaske tøj
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Jeg var egentlig hele tiden besluttet på, hvad jeg gerne ville. Det var selvfølgelig at blive, og set i bakspejlet var det en rigtig god beslutning, synes jeg.

Ikke hovedet med i starten

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gustav Isaksen fik førsteholdsdebut for FC Midtjylland i august 2019, men først i denne sæson har han for alvor bidt sig fast med kontinuerlig spilletid og flere mål og assists.

Hidtil er det blevet til fire kasser og samme antal oplæg i denne sæson, og Isaksen begrunder blandt andet fremgangen med, at han har udviklet sig mentalt.

- Det er nok lidt forskellige ting, der gør det, men når man kommer ind på sådan et stort hold, havde man måske ikke lige hovedet med i starten. Jeg manglede en del ting også fysisk for at kunne spille 100 procent med, men nu føler jeg egentlig, at jeg har alle brikkerne til at blive en vanvittigt god spiller. Jeg tror, det kommer mere og mere, spår Gustav Isaksen.

Han uddyber kommentaren om ikke at have hovedet med:

- Som ung spiller skal man nok ikke bare komme op og forvente, at man bare er den bedste fra dag ét. Der er nogle, der er bedre end én, og som man skal lære fra. Det er i hvert fald et godt råd til dem, der kommer op, og det prøver jeg at snakke med dem om.

- Jeg tror ikke, jeg helt var klar over, hvor stort et spring der er fra U19 til Superliga. Det finder man først ud af, når man begynder at spille, hvor højt niveauet egentlig er, påpeger Isaksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store ambitioner

Gustav Isaksen nyder i øjeblikket at være i barndomsklubben FC Midtjylland, hvor han kom til helt tilbage som U12-spiller.

Det betyder dog bestemt ikke, at han ikke sigter højere i sin fodboldkarriere.

- Jeg har selvfølgelig mange drømme, men de kommende mål er bare at blive en større profil i Superligaen, og når jeg så har gjort det godt nok her, er det naturligvis ambitionen at komme til udlandet og give klubben en masse penge. Landsholdet er selvfølgelig også en drøm, som jeg håber, at jeg kan gøre mig fortjent til engang.

På nuværende tidspunkt er der ingen fastlagt plan for, hvornår udlandsdrømmen gerne skal realiseres.

- Det har jeg ikke tænkt så meget over. Det, der fylder mest, er, at jeg skal blive en stor profil i Superligaen og hjælpe klubben til at vinde mesterskaber og spille de fede europæiske kampe. Jeg har ikke travlt, for jeg har stadig en del at lære, siger Gustav Isaksen til bold.dk.

Den 20-årige dribler står i alt noteret for 64 førsteholdskampe for FC Midtjylland, mens det er blevet til 12 optrædener og tre scoringer for U21-landsholdet.

Gustav Isaksen har kontrakt til sommeren 2024 i FCM, som torsdag aften gæster Røde Stjerne i Europa League.

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce