2022-05-14 17:30:11

Overblik: De skal i Europa i Bundesligaen

Lørdag eftermiddag blev sidste spillerunde i Bundesligaen spillet, og derfor giver vi dig nu et overblik over fordelingen af de europæiske pladser. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kampen om det tyske mesterskab har længe været afgjort, men der har været spænding om fordelingen af de europæiske pladser indtil sidste spillerunde. 

Lørdag blev Bundesligaen spillet færdig, og derfor kan vi nu give det fulde overblik over, hvem der skal i Europa til næste sæson. 

Forud for sidste spillerunde lå det fast, at Bayern München, Dortmund og Leverkusen ville ende som henholdsvis nummer et, to og tre i ligaen.

Der var dog fortsat spænding om den sidste plads i Champions League samt pladserne i Europa League og Conference League. 

Leipzig lå inden sidste spillerunde til at tage den sidste plads i Champions League, men de kunne potentielt smide fjerdepladsen, hvis de tabte, og Freibug tog en sejr mod Leverkusen. 

Freiburg og Union Berlin indtog inden sidste spillerunde femte og sjettepladsen, som giver adgang til Europa League, men bag dem lå FC Köln, som stadig havde mulighed for at rykke forbi fra syvendepladsen. 

Champions League
Bayern München, Dortmund og Leverkusen var allerede sikret en plads i Champions League. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Leipzig skulle møde Bielefeld på udebane, og det skulle vise sig at blive en svær opgave. Leipzig kom bagud 0-1 efter 70 minutter, og det så længe ud til, at de skulle tabe. 

I overtiden sikrede Willi Orban dog et enkelt point, og dermed tog de fjerdepladsen med et enkelt point ned til Union Berlin.

Europa League
Freiburg og Union Berlin kunne med et nederlag tabe pladserne i Europa League, hvis Köln samtidig fik fuldt udbytte mod Stuttgart. 

Köln formåede dog ikke at hente en sejr ude mod Stuttgart, og derfor endte Union Berlin og Freiburg som henholdsvis nummer fem og seks, dermed tog de de to pladser i Europa League.

Conference League 
Köln kunne ikke hentes bagfra, dermed betød deres sene nederlag til Stuttgart, at de måtte blive på syvendepladsen, som giver adgang til Conference League. 

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0