2021-09-26 08:00:00

Rasmus Minor hylder serieklub: Inspirerende

Den tidligere Superliga-spiller Rasmus Minor Petersen er glad for tilværelsen i Københavnsserie-klubben Sundby Boldklub, og han synes, at det er et inspirerende miljø at være en del af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere Superliga-spiller Rasmus Minor Petersen slår nu sine folder i Københavnsserie-klubben Sundby Boldklub, og der er der en helt speciel grund til.

Forsvarsspilleren har officielt været en del af klubben siden i starten af juli, men han har løbende trænet med i Amager-klubben, da klubben er placeret tæt på hans bopæl.

Rasmus Minor Petersen siger til LigaBold.dk, at han er rigtig glad for at være en del af Sundby Boldklub, og han synes, at klubben har et inspirerende og ambitiøst miljø.

- De har et superfedt, ungt miljø i Sundby, og så spurgte jeg træneren, om jeg kunne træne med og være med, når jeg kunne. Det første halve år var jeg egentlig bare med for at holde mig selv lidt i gang og måske bruge lidt af den erfaring, som jeg har, fordi det er et ungt hold. 

- Der var de skidesøde, og så fik vi egentlig bare lavet en lille aftale om, at jeg skal spille lidt kampe, når det passer ind i planerne, og det tiltalte mig rigtig godt, at jeg selv kan være herre over mine træningstider, men selvfølgelig med respekt for trænerteamet og de andre, men at der bliver taget højde for, at jeg har to børn og et fultidsarbejde.

Artiklen fortsætter efter billedet

Sundby BK -Rasmus Minor hylder serieklub: Inspirerende
Foto: Sundby Boldklub

- Det er et ungt hold, der sindssygt gerne vil spille god fodbold. Hvis jeg kan være med til at rykke nogle unge mennesker på en god måde med den smule erfaring, som jeg har. Det vil jeg sindssygt gerne være med til. Det er stadig lidt svært at slippe fodbolden helt, men jeg kan nu selv styre hvornår og hvor længe, det tiltalte mig helt vildt.

- Når jeg cykler forbi, er der lys på kunstgræsbanerne, og man ser unge mennesker rende rundt i Sundby-trøjer, plus at de er meget ambitiøse. De træner tre gange om ugen plus kamp, og der er styrketrænere og mentaltrænere. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er også et fedt omklædningsrum med egne skabe og båse. De ånder fodbold dernede, så jeg synes, at det er ret inspirerende miljø, som de har dernede, siger Rasmus Minor Petersen til LigaBold.dk.

Er du overrasket over niveauet?

- Jeg blev måske overrasket over, hvor meget man også går op i det, altså hvor ambitiøse man er på det niveau. Der er rigtig mange dygtige tekniske spillere på det hold, som virkelig vil det. Det er også inspirerende for sådan én som mig. Der er nogle tydelige forskelle med noget fysik og noget kynisme. 

- Det kan man også mærke, at når man møder hold, der har taget spillere med ned fra divisionsholdene. Det er noget, som man skal lære. Nu er de rykket op fra Serie 1 til Københavnsserien, og de har haft bolden meget og vundet mange kampe. Nu skal man ride videre og holde fast i sit koncept. Jeg synes, at der er et dygtigt trænerteam og mange, der gerne vil holdet.

- Det er et hold, som jeg forstår det, hvor der er nogle unge spillere, der har fulgt hinanden op igennem rækkerne og kender hinanden samt trænere. Så der bliver gjort rigtig meget, så på den måde har det været lidt overraskende, selvom jeg spillede kval-rækken mellem Danmarksserien, inden det tog fart. 

- Det dufter af fodbold på alle alderstrin. Der er også ældre. Så der er et rigtig godt sammenhold derude, og det, synes jeg bare, er megafedt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan lære fra sig

For Rasmus Minor Petersen betyder det også meget at kunne give noget videre til de næste generationer af fodboldspillere, og han bruger i høj grad sin rutine til at guide de unge spillere i Sundby.

- Jeg tror bare, at jeg som menneske godt kan lide at hjælpe til. Min person, da jeg selv spillede, var at være der for mange holdkammerater og guide, så det ligger lidt dybere i mig at give fra mig og udvikle. Det ligger dybt og naturligt at give og lære fra mig. 

- Det er ikke sikkert, at det er den rigtige måde, men det er bare den måde, som jeg har tacklet min karriere på og de erfaringer, som jeg har haft mig. Det kan man gøre på 100 måder, men der er også nogle helt grundlæggende taktiske ting som placeringer, og jeg er jo forsvarsspiller, så jeg kan gå ind at rette på, hvordan de står, og hvad man kommunikativt kan gøre det lettere for én selv og holdkammeraterne.

- Når jeg er til træning, vil jeg gerne have noget ud af det, så jeg prøver at presse niveauet, så det er måske lidt egoistisk, men det er så, jeg også får noget ud af det. Jeg skal ikke at overtrumfe noget eller tage pladser. Det er for at hjælpe til og stadig have glæden ved fodbold. Når jeg kan være i kampe og træninger, så tager jeg det med.

I foråret var den 33-årige forsvarsspiller en del af det profilerede hold FC Græsrødderne, der i denne sæson er blevet til et oldboyshold. Man må godt spille seniorbold for én klub og oldboysbold i en anden klub, men Rasmus Minor Petersen har endnu ikke besluttet sig, om det er aktuelt.

- Det kan godt være på sigt. Det er stadig nogle skønne drenge derude (i FC Græsrødderne, red.), og det er pissehyggeligt, så det kan godt være på sigt, at der skal gang i oldboys-karrieren igen, men lige nu har jeg rigeligt travlt med arbejde, og hvis man er også inde omkring Sundby og vil spille hyggebold med kammeraterne på syvmandsniveau. 

- Lige nu prioriterer jeg lidt tid, og der er Sundby et godt match til mig. Men jo, det kan helt sikkert godt være oldboys på et tidspunkt. Nu er jeg kun 33 år, men jeg er på vej deropad, men jo helt sikkert, det er overhovedet ikke udelukket, siger Rasmus Minor Petersen til LigaBold.dk.

I løbet af den professionelle karriere har Rasmus Minor Petersen været en del af OB, Nykøbing FC, Brønshøj, Lyngby, FC Helsingør, Hobro og norske Odds BK. I januar 2021 valgte han at stoppe på professionel plan. I Superligaen blev det til 97 Superliga-kampe for Hobro.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0