2021-03-14 09:00:01

Serie-stjerner: Martin Jørgensen overraskede

bold.dk vil i den kommende tid bringe historier om mange af de store navne fra dansk fodbold, der fortsat er aktive i serierækkerne, i samarbejde med LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I de danske serierækker render flere store fodboldnavne rundt i forskellige funktioner.

I samarbejde med LigaBold.dk bringer bold.dk fremover interviews med nogle af de navne, der ikke helt har kunnet tage afsked med fodbolden.

Søndag kan du læse om den tidligere AGF-spiller Sanel Kapidzic, der fik 15 kampe i den bedste danske række for Aarhus-klubben.

30-årige Sanel Kapidzic er i øjeblikket tilknyttet Jyllandsserie-klubben Vatanspor, hvor han skal hjælpe holdet med at komme op i Danmarksserien.

Serie-stjerner: Martin Jørgensen overraskede

Sanel Kapidzic blev som ganske ung anset som et stort talent, og han blev inviteret til prøvetræning i AGF sammen med sin gode ven Kenan Hajdarevic. 

På daværende tidspunkt spillede angriberen i barndomsklubben Galten FS, men han skulle hurtigt blive en del af AGF.

Først var han en del af AGF's ungdomshold i en årrække, og i januar 2009 blev han rykket op i førsteholdstruppen. Samme år fik han debut som 19-årig i Superligaen (daværende SAS Ligaen) for AGF, da han startede mod Vejle 31. maj 2009.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmark -Serie-stjerner: Martin Jørgensen overraskede
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sanel Kapidzic siger til LigaBold.dk, at tiden i AGF var god, men der var også lidt uro med mange trænere og stor udskiftning i spillertruppen.

- Det var en fin tid. Det er en tid, som jeg ser tilbage på, som rigtig god. Det var positivt, men der skete mange udskiftninger, mens jeg var der. Jeg nåede at have tre trænere, så der var også lidt kaos, hvor der kom mange spillere ind og ud. Det var også en helt anden tid i AGF, end det er nu, hvor der er styr på klubben generelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var som sagt en rigtig fin tid, hvor jeg lærte meget og fik mig nogle rigtig gode venner og holdkammerater. Jeg ville dog gerne have slået mere igennem, end jeg gjorde, men man kan altid kigge tilbage på, hvor der gik galt, og om jeg kunne have gjort nogle ting bedre eller anderledes, men sådan er det, siger Sanel Kapidzic til LigaBold.dk.

Påvirkede kaosset dig?

- Jeg var selvfølgelig påvirket af det. Hver træner kigger på dig med forskellige øjne, så der var nogle trænere, der satsede mere på dig end andre trænere. Generelt er det sådan i fodbold, at der tit bliver skiftet trænere, og det må man bare tage med. Man lærte noget fra hver træner, som der var der, så det var både positivt og negativt, men sådan er det jo.

Det blev til i alt 15 Superliga-kampe og et enkelt mål for Sanel Kapidzic. Målet faldt i 1-2-nederlaget til Silkeborg 15. marts 2010 på Ceres Park. I sæsonen 2011/2012 blev han lejet ud til FC Fredericia, og herefter var angriberen fortid i AGF.

I sommeren 2012 valgte Aarhus-klubben at ophæve Kapidzics kontrakt, og derefter stod den på et ophold hos FC Fyn. Det blev dog alt andet end vellykket.

- Det var lige på det sidste. Vinduet var ved at lukke, og jeg ville egentlig gerne være blevet i AGF, men så skete der noget, som gjorde, at jeg skulle væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så det var lidt i sidste sekund, at jeg skulle afsted, og det var faktisk ikke så velovervejet. Klubben (FC Fyn, red.) havde nogle økonomiske problemer, som jeg ikke vidste noget om, så det var ikke så succesrigt med FC Fyn. Jeg nåede også kun at være der i to måneder, så gik klubben konkurs. Det var heller ikke særligt positivt.

Hvad var grunden til, at du ikke blev i AGF?

- Det kan man altid komme rundt omkring, men lad os bare holde det, som det er nu, siger Sanel Kapidzic kortfattet uden at uddybe yderligere.

Martin Jørgensen overraskede mig positivt

Sanel Kapidzic nåede i løbet af AGF-tiden at spille med og mod mange gode fodboldspillere, men én bestemt imponerede ham mest.

- Den, der overraskede mig meget positivt, var Martin Jørgensen. Han kom jo fra Italien, og han havde ikke stjernenykker eller følte sig meget bedre end os andre. Han var én af de få, som jeg synes, virkelig hjalp de unge spillere. Han hjalp generelt bare mig og snakkede meget med mig, så det var jeg rigtig glad for. Både på banen var han kanon og også uden for banen.

Hvad viste han på banen i AGF?

- Han kunne jo det hele. Han var generelt en god fodboldspiller sådan erfaringsmæssigt, boldmæssigt og taktisk. Der var han klasse. Det er heller ikke for sjov, at han har været så mange år i Italien og været landsholdsspiller. Det kunne man se med det samme, også uden for banen, som var professionelt og generelt væremåden.

Gav norsk fodbold en chance

Herefter valgte Kapidzic at drage udenlands, hvor han endte med at kaste sin kærlighed på norsk fodbold, og Kapidzic tilbragte mange år i Norge. 

Først hos Vard Haugesund og derefter hos Mjøndalen, Fredrikstad og Sandnes Ulf. Angriberen havde brug for at prøve noget andet end dansk fodbold, selvom han havde muligheder for at blive i Danmark.

- Jeg havde faktisk et par gode tilbud fra Danmark på det tidspunkt, men jeg ville gerne til et nyt land og prøve noget nyt. Så kendte jeg nogle i Norge, og de havde snakket positivt om det. Så gav jeg det en chance og skrev først en kontrakt på seks måneder for at se, hvordan det hele var.

- Så blev jeg overrasket over, hvor godt det hele var i Norge. Jeg var tilfreds med måden, hvorpå der bliver spillet på i Norge. Jeg var faktisk overrasket over, hvor godt fodbold der blev spillet deroppe, end man lige tror om Norge. 

- Jeg blev der så i lang tid, og sådan blev det bare. Jeg gjorde det godt deroppe, og jeg fik muligheder, hver gang mine kontrakter var ved at udløbe, så jeg havde det fint.

Godt tilbud fra Polen og drilsk baglårsskade

Efter godt fem år i norsk fodbold valgte Kapidzic at tage på en kort afstikker til polsk fodbold og Korona Kielce i foråret 2018. Klubben spillede i den bedste polske række og havde spillet med om de sjove placeringer i sæsonen forinden.

Angriberen siger, at han fik et godt tilbud fra klubben, og der var kommet nye tyske investorer og tysk træner til den polske klub. Det betød også, at der kom mange nye spillere på holdkortet.

Kapidzic fik fire kampe for det polske mandskab og scorede to mål. Klubben var interesseret i at fortsætte samarbejdet, men en skade i båglåret spolerede det. Baglårsskaden er også noget, der påvirker ham i dag, og det er en af grundene til, at angriberen har valgt at trække stikket fra professionel fodbold.

- Det var en rigtig fin tid, og så havde jeg en klausul i min kontrakt, om at kontrakten skulle fortsætte et år mere, men så blev jeg skadet i den næstsidste kamp, hvor det satte mig ude i fire måneder. Den skade har jeg døjet med lige siden, hvor jeg var skadet i hele den seneste sæson.

- Det har også påvirket mig, at mit baglår ikke kan holde til at spille på det høje niveau mere. Jeg har fået sådan en kronisk skade i baglåret, og det mærker jeg, når det er højt niveau, og der er træning hver dag og fuld knald på. Så det er også en af grundene til, at jeg gerne vil trappe lidt ned.

Ville hjem til familien

Derefter var den tidligere AGF-spiller skadet i en lang periode, hvorefter han endte med at tage tilbage til Norge og Sandnes Ulf. Det blev dog en ujævn tid grundet coronakrisen og sygdom i familien. Derfor valgte Sanel Kapidzic at rejse permanent hjem til Danmark i efteråret.

- Det var fint. Jeg var skadet i hele året, før coronaen kom, og så kom jeg tilbage til Norge i januar 2020. Jeg skulle egentlig i gang med at genoptræne efter ni måneder på sidelinjen. Så kom coronaen og noget sygdom i familien, og så var jeg hjemme indtil om sommeren, hvor jeg tog til Norge.

- Der havde jeg været ude i lidt over et år, og så gik sæsonen i gang i Norge. Jeg var lige kommet tilbage, men min kontrakt var ved at løbe ud. Klubben troede dog på mig og gav mig en kontrakt på et halvt år, som var de første 15 kampe. Jeg havde ikke trænet eller ikke spillet kampe i halvanden sæson.

- Så gik jeg i gang med at spille kampe med det samme, så jeg sprang ud i det uden 'pre-season' og uden at træne med den nye træner, men det var fint, og så var jeg med i 15 kampe. De ville gerne fortsætte, men så kunne jeg godt mærke, at jeg gerne ville tilbage til Danmark, da jeg savnede familien.

Drengedrøm

Når angriberen ser tilbage på karrierens meritter, så er han glad for, at han endte med at udleve drengedrømmen om at blive professionel fodboldspiller.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have opnået noget mere, men generelt er jeg tilfreds. Jeg har været rundt omkring. Jeg har spillet i den bedste danske, norske og polske række. Så det er jo en drengedrøm, og der er ikke mange, der kan sige, at de har gjort det. Så i bund og grund er jeg tilfreds, men jeg kunne godt have fået mere ud af karrieren, helt bestemt, siger Sanel Kapidzic til LigaBold.dk.

30-årige Sanel Kapidzic spillede 15 Superliga-kampe med et mål til følge. Ifølge transfermarkt er han i alt noteret for 270 kampe, 89 mål og 10 oplæg.

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce
annonce