2021-10-10 07:00:00

Skade betød exit for Burnley-dansker: Skuffet

Arman Taranis brækkede kravebenet, da han var en del af Premier League-klubben Burnley. Det betød, at klubben valgte at ophæve kontrakten, og det ærgrer ham.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kom som en overraskelse for mange, da danske Arman Taranis blev præsenteret som ny spiller i Burnley i november 2020 efter at have stået uden klub.

Den nu tidligere Burnley-dansker siger til LigaBold.dk, at han brækkede kravebenet i foråret, og derfor blev angriberen sat ud af spil. Det betød, at Burnley vurderede, at klubben ikke ville satse på den danske angriber, og det ærgrer ham.

- Jeg havde en toårig kontakt med en option, og jeg fik så at vide i preseason, da jeg kom tilbage i sommer, efter fire måneder, hvor jeg ikke var 100 procent tilbage endnu, at så ville det ikke blive til særlig meget spilletid, da de bedste U18-spillere kom op. 

- Med min årgang skulle man afgøre, om man var klar til at komme op på førsteholdet eller ej, og det var jeg desværre ikke, siger Arman Taranis til LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier Reserve League -Skade betød exit for Burnley-dansker: Skuffet
Foto: Burnley

Er du skuffet over, at det ikke blev til mere?

- Ja, jeg er selvfølgelig skuffet, fordi inden jeg brækkede kravebenet, kørte det rigtig godt, og jeg fik lov til at træne med førsteholdet. Jeg følte virkelig, at det kørte, så selvfølgelig er man skuffet, når man fik den mulighed, men det var en virkelig fed oplevelse, og jeg savner det også. Igen kan man være bagklog ved at spørge sig selv, hvor man så havde været, hvis man ikke have brækket kravebenet, så jeg savner det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kæmpe oplevelse

Danskeren, der også har været i SønderjyskE og FC Midtjylland, siger dog, at han har fået meget ud af opholdet i Burnley.

- Det var lærerigt og en kæmpe oplevelse. Det er en stor klub i England, og så spillede man med nogle store drenge. Det var med til at give en masse til mig fysisk, mentalt og teknisk, fordi man skulle konkurrence mod nogle af de bedste i England. Det har givet mig meget.

Det var tydeligt for Taranis, at han var kommet til en Premier League-klub, hvor der er en helt anden fodboldkultur end i Danmark.

- Det kunne man hurtigt mærke med alt lige fra teknikken, størrelsen og ærgerrighed. Der er jo nogle spillere, der kæmper om at spille foran 50.000 og tjener rigtig godt og kører i dyre biler. 

- Selvom man er kammerater uden for banen, så var man ikke kammerater på træningsbanen, for man ville spille og vise sig frem for førsteholdstrænere, der kom ud for at se én. Det er jo en helt anden kultur især i England. Der ved man, at den fodboldkultur er noget bedre og større, end hvad den er herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Var godt med

Den nye Ringkøbing-angriber siger, at han fik god feedback fra Burnley-trænerne, og han følte, at han var ved at bide sig fast, inden han brækkede kravebenet.

- Vi havde månedlige dialoger med trænere og fysioterapeuter, og så havde vi også en vejleder, og så satte vi os ned og så på, hvor meget man havde nået i forhold til den seneste måned i forhold til løbetal, teknisk og fysisk. 

- Der var jeg rigtig godt med på den tekniske og fysiske del i løbetal og træninger. Jeg spillede jo fast som wingback, så jeg havde en virkelig god tid, indtil jeg brækkede kravebenet, hvor jeg kom tilbage og var lidt efter de andre.

Nu skal Arman Taranis få en masse kampe i benene for Ringkøbing, men selvom Burnley-opholdet sluttede brat, så håber angriberen, at han en dag kan vende retur til engelsk fodbold.

- Jeg håber inderligt, at man kan få den mulighed igen, når man er blevet lidt ældre og har fået noget seniorerfaring under huden og er klar til at matche med drengene derovre i England, så 100 procent, siger Arman Taranis til LigaBold.dk.

20-årige Arman Taranis nåede at få syv kampe for Burnleys U23-hold i Premier League 2.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce