Canadian Championship 1 -Uenigheder bag Silberbauers canadiske brud
2019-10-22 21:35:01
Foto: Pacific FC

Uenigheder bag Silberbauers canadiske brud

Michael Silberbauer og Pacific FC var uenige om fremtiden, beretter danskeren, der erklærer sig stolt af præstationerne i den forgangne sæson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lørdag meddelte Pacific FC fra den nystartede canadiske Premier League, at den tidligere danske landsholdsspiller Michael Silberbauer var færdig som cheftræner i klubben.

Bruddet kom dagen før sidste turneringskamp, og 38-årige Silberbauer afslører over for bold.dk, at der ligger uenigheder om fremtiden og ambitionsniveauet i klubben bag.

- Vi havde et møde dagen før den sidste kamp i sæsonen, hvor vi snakkede om, hvordan og hvorledes det var gået og om fremtiden. Jeg gav udtryk for, at denne første sæson var gået godt. 

- Vi har planmæssigt givet unge canadiske spillere chancen for at udvikle sig. Vi har givet vores U21-spillere klart flest minutter af alle i ligaen. Ti gange mere end nogle af de andre klubber, og vi havde før sidste kamp muligheden for at ende som nummer fire - lige midt i rækken - med den klart yngste trup, og det mente jeg ville være flot.

- Men selvfølgelig var der også ting, der skulle rettes op på frem mod næste sæson, siger Silberbauer til bold.dk og fortsætter:

- Klubben gav så udtryk for, at vi skulle blive ved med at bruge unge spillere, men samtidigt vinde meget mere. Det syntes jeg lød svært. Det er få hold, der vinder med så unge spillere. 

- Ajax gør, men de har jo også erfarne profiler som Huntelaar, Tadic, og de havde Schöne. Så vi endte med at blive enige om, at det var bedst, at vi stopper her.

På ingen måde slået ud

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uden Silberbauer på sidelinien sluttede Pacific FC af med en 2-0-sejr over Valour og slutter dermed som nummer fire af syv hold i den første sæson af Canadian Premier League.

Forge FC og Calvary FC sluttede langt foran de andre fem hold, der lå meget tæt, og spiller nu om mesterskabet over to kampe.

- Jeg sagde til klubben på forhånd, at jeg var sikker på, vi ville vinde den sidste kamp. Vi havde lige leveret en dårlig præstation, og typisk for dette hold ville vi på hjemmebane gå ud og levere en meget bedre præstation og vinde.

- Og sådan blev det også. Og selv om jeg ikke sad på bænken, følte jeg stadigvæk, at det var mit hold og mange af mine idéer ude på banen, siger Silberbauer.

Hvor realistisk er det, at Pacific FC kan spille med om titlen i næste sæson med den nuværende satsning på de meget unge spillere?

- Den kommende offseason er meget vigtig for klubben. Der skal siges farvel til nogle spillere, og så skal de helt rigtige spillere hentes ind. Hvis det sker, kan det sagtens være, at man får lukket noget af hullet op til de to bedste hold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men som jeg også sagde til mødet, så tror jeg, at det kræver en sæson mere, inden holdet kan spille med helt i toppen. Tiden må vise, hvem der har ret, men i bund og grund ønsker jeg kun det allerbedste for drengene og klubben.

- Jeg har ikke noget udenstående med nogen, og jeg har kun mødt fantastiske mennesker, som det forhåbentligt kommer til at gå godt i fremtiden. Selvfølgelig lavede vi nogle småfejl undervejs, der skal rettes, men når man spiller med så unge spillere og ender som nummer fire, er det flot.

- Og jeg er stolt af det arbejde, som jeg og vi har lavet. Men klubben vil i en anden retning fremover, og det er deres ret. Jeg kan kun sige tak for denne gang og held og lykke fremover. Jeg er på ingen måde slået ud af. Tværtimod. Jeg er stolt, siger Silberbauer.

Next stop Danmark?

Med et års erfaring i bagagen i som cheftræner i en helt nystartet canadisk klub kan Silberbauer meget vel være interessant for de klubber, der kandiderer til at være med i Canadian Premier League i de kommende år.

Men danskeren holder foreløbigt alle døre åbne - også dem, der kan føre ham hjem til Danmark.

- Lige nu tager jeg det stille og roligt og overvejer, hvad jeg skal fremover. Skal jeg kigge efter noget herovre, tilbage til Europa, eller måske hjem til Danmark? Jeg er åben for de meste og leder i princippet ikke efter noget bestemt.

- Det har været spændende at være cheftræner, og det vil jeg gerne prøve igen engang, men jeg skal ikke absolut være cheftræner i mit næste job. Så længe jeg arbejder med gode mennesker, og vi har samme forventninger, kan jeg sagtens se mig selv i andre jobs, siger Silberbauer.

Silberbauer har taget sin P-licens og kan derfor arbejde på alle niveauer i trænerverden. Han har tidligere været assistent i de schweiziske klubber Luzern og Biel-Bienne.


Foto: Pacific FC

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce