2022-11-09 19:24:24

Vejle sejrede i lokalderby og sendte Horsens ud af Pokalen

Vejle Boldklub er videre i DBU Pokalen, efter holdet onsdag aften slog AC Horsens med 1-0 i ottendedelsfinalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 4. runde

FT

VB

1 - 0

ACH

70'
1 0
Mouhamadou Drammeh
Mål

Onsdag aften ventede et vaskeægte lokalderby, da Vejle tog imod AC Horsens i DBU Pokalen. 

På papiret var Horsens favoritter til at vinde opgøret, da holdet har sin daglige gang i 3F Superligaen, mens Vejle befinder sig i NordicBet Ligaen, men til trods for det var det hjemmeholdet, der tog teten fra kampens start. 

Første afslutning kom fra offensivspilleren Mouhamadou Drammeh, der efter 12 minutters spil sendte et hård langskud af sted fra kanten af feltet. 

Afslutning blev blokeret ud til et hjørnespark, som Oliver Provstgaard kom først på, men Vejle-stopperens hovedstød gik over mål. 

Et kvarter senere var Vejle igen på spil. Hurtigløberen Dimitrios Emmanouilidis modtog en god stikning og tog et træk forbi Horsens-keeperen Markus Bobjerg Jakobsen, hvorefter han fra baglinjen sendte et fint indlæg ind til Drammeh. 

Drammeh sendte en flugter af sted mod Horsens-målet, men Bobjerg fremførte en solid redning og sikrede således, at stillingen fortsat forblev ved 0-0.

Artiklen fortsætter efter billedet

Pokalen -Vejle sejrede i lokalderby og sendte Horsens ud af Pokalen
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

I anden halvleg fortsatte Vejle med at presse på, mens Horsens kæmpede for at komme med i kampen. 

Efter 65 minutters spil kom gæsternes angriber Simon Makienok frem en god chance, hvor han headede bolden på overliggeren, men efterfølgende viste det sig, at Makienok var offside i opspillet. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kort efter var der nok en gang fare på færde i den anden ende. Midtbanespilleren Said Ezatolahi spillede Thomas Gundelund fri med en smuk aflevering, men gæsterne fik lige akkurat afværget, at højrebackens flade indlæg blev mødt af en Vejle-spiller. 

To minutter senere gik den ikke længere. Vejle bragte sig i front på mål af Mouhamadou Drammeh, der klogt opsøgte heldet, efter angrebskollegaen Andrés Ponces afslutning blev blokeret. 

Drammeh var således først over den løse bold, og derefter var det ingen sag for offensivspilleren at sparke bolden i kassen, da Bobjerg var gået på Ponces skud, og derfor ikke havde en chance for at reagere.

Skidt var tæt på at blive til værre for Horsens, da Drammeh syv minutter senere forsøgte sig med en drilsk flugter, der kun blev afvist af højre stolpe. 

Mod slutningen kastede Horsens alt frem i jagten på en udligning, men Vejle holdt stand og trak sig sejrrigt ud af opgøret. 

Vejle er således klar til kvartfinalerne i pokalturneringen, mens Horsens må sande, at denne sæsons pokaleventyr sluttede onsdag aften i Nørreskoven.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 4. runde

FT

VB

1 - 0

ACH

70'
1 0
Mouhamadou Drammeh
Mål

48 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0