2021-12-02 15:10:00

Vraget Andreas P: Får ingen jordisk chance

Den 22-årige Gladbach-dansker Andreas Poulsen er havnet helt ude i kulden under sit lejeophold i Ingolstadt. Han får ingen jordisk chance af en ny træner, siger han til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er slet, slet ikke gået, som Andreas Poulsen havde håbet på, efter han i sommer skiftede Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach ud med et lejeophold hos Ingolstadt i den næstbedste tyske række.

Kort efter Poulsens debut skiftede Ingolstadt træner, og siden har den 22-årige danske venstreback ikke set skyggen af spilletid for klubbens førstehold – det selv om han har været fit for fight.

Det er ikke nogen acceptabel situation, og derfor kan det da også komme på tale, at parterne ophæver samarbejdet til vinter.

Det fortæller Andreas Poulsen til bold.dk.

- Siden vi fik en ny træner, er jeg egentlig bare blevet meldt fuldstændig ude. Jeg har ikke fået nogen jordisk chance for at komme ind på holdet, så det er en svær situation, jeg står i, siger Poulsen til bold.dk.

- Jeg har ikke set skyggen af banen

Den nye træner, André Schubert, blev ansat kort efter Poulsens startdebut, men de gode takter stoppede brat altså brat, og siden september har han ikke været i truppen til en førsteholdskamp.

Artiklen fortsætter efter billedet

2. Bundesliga -Vraget Andreas P: Får ingen jordisk chance
Foto: FC Ingolstadt

- Jeg kom tilbage efter en lille skadespause på et par dage, og der sagde han bare, jeg ikke var god nok. Derefter var jeg ikke med i truppen, og det overraskede mig helt vildt, for klubben har hentet mig, fordi jeg skulle hjælpe dem.

- Siden det har jeg ikke set skyggen af banen og er bare blevet sat til at spille med andetholdet, siger Ingolstadt-lejesvenden, der prøver at tage turen i kulden med oprejst pande og han føler, at han har lagt det arbejde, en startplads kræver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg gør, hvad jeg kan til træning. Jeg har haft nogle snakke med træneren om, hvad jeg skal gøre bedre, men jeg ved også godt, at der næppe er den største chance for at komme tilbage, når han har dømt mig ude fra start af.

- Jeg synes, jeg har fortjent mere. Jeg har gjort det fint til træning og ved, at jeg blev hentet hertil for at hjælpe klubben og spille fra start. Jeg kan ikke se, hvad jeg ellers skal gøre.

- Så jeg har været lidt utilfreds med, hvordan det er forløbet over de sidste par måneder, men det er ikke sådan, at jeg har følt, han har haft onde hensigter. Han synes nok bare ikke, jeg er god nok, vurderer Andreas Poulsen.

Den danske back har spillet 70 minutters førsteholdsfodbold under sit udlån.

Vinter-exit lurer: Åben for Danmark

Den uacceptable situation kan meget vel ende med, at Andreas Poulsen pakker sine ting og vender hjem til Gladbach igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I hvert fald har Gladbach haft fat i Ingolstadt for at udrede situationen for nylig.

- Hvis klubberne er enige om det, så tror jeg da, at muligheden for at ophæve er der, men den beslutning har vi ikke taget endnu.

- Vi tager først beslutningen her i december, men hvis det fortsætter sådan her, og de bliver ved at melde mig ude og ikke give mig den chance, jeg synes, jeg fortjener, så håber jeg, at jeg kan komme tilbage til Gladbach, siger Poulsen, der har halvandet år tilbage af kontrakten i Bundesliga-klubben.

21 førsteholdskampe siden FCM: Ikke perfekt

Poulsen, der blev købt i FC Midtjylland i 2018 har blot spillet 21 førsteholdskampe siden sit skifte.

Han erkender, at han ikke har haft den håbede succes i udlandet, så der skal snart ske noget, der kan sætte udviklingen i gang.

- Det har selvfølgelig ikke været det perfekte udenlandsophold, jeg har haft. Men jeg synes, jeg har lært en masse stadigvæk. Nu kan jeg selvfølgelig godt mærke, at der skal til at ske noget, så jeg får en masse spilletid snart. Jeg overvejer meget, hvad der skal ske nu, siger han og tilføjer:

- Jeg har egentlig alle muligheder åbne. Om det er Danmark eller om det skal være noget andet, det ved jeg ikke. Det må vi se på, når jeg har truffet en beslutning om, hvad der skal ske her om to-tre uger.

- Jeg har jo håbet i lang tid på at få udløst mit potentiale og få en form for gennembrud. Jeg håber, jeg kan gøre det her eller finde en klub, der tror på mig, og som kan være med til at udvikle mig som spiller.

I denne uge er Gladbach-danskeren ramt af coronasygdom, som han ikke forventer at være tilbage fra, før holdet går på vinterferie – dermed kan kampen mod St. Pauli i september altså have været Poulsens sidste i Ingolstadt.

Poulsen har tidligere været udlejet til Austria Wien, mens han har været Gladbach-spiller. I Wien nåede han 18 kampe, i Gladbach er det blevet til en enkelt kamp og i Ingolstadt har han altså fået to.

Han nåede 13 kampe for FC Midtjyllands førstehold inden han skiftede videre i karrieren.

7 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0