2021-10-31 22:44:12

Zlatans 400. ligamål kanonerede Milan til sejr

Zlatan Ibrahimovic scorede sit ligamål nummer 400 og tilkæmpede sig et straffespark, da Milan ude besejrede Roma med 2-1 i Serie A trods et rødt kort halvvejs i anden halvleg til Theo Hernandez.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Serie A - 11. runde

FT

ROM

1 - 2

ACM

26'
0 1
Zlatan Ibrahimovic
Mål
57'
0 2
Franck Kessié
Mål på straffe
66'
0 2
Theo Hernández
To gule kort
90'
1 2
Stephan El Shaarawy
Mål

I toppen af Serie A tog Roma hjemme på Olimpico imod Milan, som før kampen havde vundet fem Serie A-kampe i træk.

Roma kom ind til opgøret med en sejr over bundproppen Cagliari fra sidste uge, og det var det momentum hovedstadsklubben skulle forsøge at bygge videre på.

Kampen var bare et par minutter gammel, da Lorenzo Pellegrini var tæt på at bringe hovedstadsklubben i front, men hans afslutning fra Matias Vinas indlæg gik en halv meter forbi mål.

Kampen bølgede herfra de næste tyve minutter, og så stemplede Zlatan Ibrahimovic ellers ind i opgøret.

Rick Karsdorp begik et frispark på venstre side af feltet, og Zlatan skulle sparke bolden, hvilket svenskeren gjorde med et knaldhårdt, fladt spark, der gik under muren og i mål bag en chanceløs Rui Patricio.

Et flot mål, som den flamboyante angriber fejrede med sin vanlige kølige overlegenhed, og desuden ligamål nummer 400 for Zlatan, siden han scorede sit første mål for Malmö i oktober 1999.

Artiklen fortsætter efter billedet

Serie A -Zlatans 400. ligamål kanonerede Milan til sejr
Foto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix

Det gav Milan blod på tanden, og det var som om, Roma ikke rigtig kunne komme op i omdrejninger, mens Milan pressede videre.

Det medførte også, at Rafael Leao med teknisk snilde tog en bold med ind i feltet, løftede den over Rui Patricio og headede den i mål, men der var blevet fløjtet offside på portugiseren kort forinden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere blev det ikke til i første halvleg, og de to hold gik til pausen ved stillingen 1-0 til Milan.

Straffespark og rødt kort i dramatisk anden halvleg

Efter pausen var der mere Milan på programmet, og Roma blev gradvist mere og mere frustrerede over, hvad de følte var fejlkendelser mod dem.

Da der var spillet fem minutter, fordoblede Milan scoringen, da Zlatan sendte en flot tværaflevering fra Simon Kjær i nettet, men der var offside på den 40-årige svensker, som derfor ikke kunne skrive endnu en scoring i bogen.

Det var Roma imidlertid tæt på minuttet efter, men opspillet fra Karsdorp, der landede hos Tammy Abraham, endte med en blokeret afslutning.

I stedet var der drama i den modsatte ende kort tid efter, og nok engang var Zlatan hovedperson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ibrahimovic modtog en aflevering i feltet, og samtidig kom Roger Ibanez klodset ind i en tackling, som dommer Fabio Maresca tolkede til et straffespark.

Trods det ikke lignede, der blev begået et decideret benspænd, vurderede Maresca, at straffesparket var der trods VAR-gennemsyn.

Det straffespark omsatte Franck Kessie til en 2-0-føring, og pludselig så det lovende ud for Kjær og co.

Det var ændrede sig umiddelbart efter scoringen, for her blev Milan reduceret til ti mand, da Theo Hernandez indkasserede sin anden advarsel for et klodset frispark.

Det skabte en kampfase, hvor initiativet i spillet blev overladt til hjemmeholdet, men Roma havde svært ved at omsætte overtalssituationen til at blive rigtig farlige.

Med ti minutter igen headede Nicola Zaniolo på kassen, og havde det ikke været for Simon Kjær, der headede bolden væk fra stregen, kunne den chance godt være blevet farlig.

Det var ikke Romas aften og selv med overtag i spil og chancer, virkede holdet rådvilde, når de var på bolden.

Det ændrede sig til gengæld i tredje minuts overtid, hvor Stephan El Shaarawy udnyttede en nedfaldsbold i feltet og sikkert bragede bolden op i nettaget.

Det gav yderligere tre intense minutter, hvor Pellegrini blandt andet appellerede forgæves for et straffespark på Simon Kjær, og det lignede da også, at Kjær ramte Roma-kaptajnen, men Marescas fløjte forblev tavs.

Det endte derfor med en 2-1-sejr til Milan i en hårdt spillet kamp, hvor gæsterne formåede at tilrane sig syv af de i alt elleve gule kort, der blev uddelt.

Sejren sender Milan á point med Napoli, hvor begge hold fortsætter deres højst imponerende stimer, hvor det endnu kun er blevet til ét pointtab i 11 kampe.

Roma ligger nummer fire, á point med Atalanta på femtepladsen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Serie A - 11. runde

FT

ROM

1 - 2

ACM

26'
0 1
Zlatan Ibrahimovic
Mål
57'
0 2
Franck Kessié
Mål på straffe
66'
0 2
Theo Hernández
To gule kort
90'
1 2
Stephan El Shaarawy
Mål

25 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0