Snak

Mere indhold efter annoncen

EC-triumferne: Da Bayern gik på autopilot

Skrevet af bold
lør 19. feb 2011
B 1903 chokerede fodbold-Europa i 1991 ved at smadre Bayern München i UEFA Cuppen. Med på Gentofte-holdet var Iørn Uldbjerg, der også fremhæver Palle Petersens præstation i returopgøret.

Læs hele nyheden her
Skrevet af SkiveIK
Nice! *Like*
[b]Stolt Scouser Skibonit[/b] Sympatiserer med Hibernian FC, UD Las Palmas, BVB Dortmund SIK 3-2 VFF: https://youtu.be/Gv2PsXr2j2A
Skrevet af Kramer
Husker tydeligt den første kamp i Gentofte. Det var sidste sæson, hvor B1903 spillede som et regulært inden overbygningen med KB i FCK.

Tiderne var helt anderledes; DR, der havde rettighederne til at sende kampen, mente ikke, at der var penge til sende kampen direkte.

Men heldigvis kunne man se kampen live på en af de tyske satellit-tv-stationer, og den tyske kommentator troede vel sine egne øjne, da danskerne i anden halvleg på det nærmeste spillede Bayern under græsset.

Det skal dog siges, at kommentatorerne tog sagen alvorligt, og ikke på nogen måde undervurderede 3´erne.

Bayern var i en temmelig stor krise på det tidspunkt, og jeg mener ikke, at Lerby overlevede i sit job ret meget længere end efter returkampen.
Skrevet af sunthomas2003
Uhyggelig kamp dengang. Men det var nu alligevel flot af 1903 at smadre dem så meget
http://www.youtube.com/watch?v=s3z33EsnHN0&feature=related
Skrevet af Jesper Delfin
Carsten V. Jensen var ved Gud ikke med i den kamp. Han var slet ikke i B1903 på det tidspunkt.
Jeg er idiot.
Skrevet af sunthomas2003
@Jesper

Tror du husker dårligt. Carsten C var ved Gud med. Her er de 11 spillere fra dengang
B 1903: Palle Petersen, Kenneth Wegner, Diego Tur (Michael Johansen 46), Ivan Nielsen, Lars Højer Nielsen (Brian Kaus 50), Torben Piechnik, Carsten V. Jensen, Pierre Larsen, Iørn Uldbjerg, Michael Manniche, Martin Johansen.
http://www.youtube.com/watch?v=s3z33EsnHN0&feature=related
Skrevet af brpe0309
Der Adler fliegt wieder! Velkommen til divisionerne FC Sydvest 05
Skrevet af Éder
Fantastisk kamp.
Overskriften havde dog passet bedre til en artikel om Champions League-finalen 1999
Arsenal St.Pauli Rayo Vallecano OB
Skrevet af Acheron 3
Ja Bayern med Lerby ved roret var ingen succes, nærmest tværtimod. Jeg mener at de sluttede som nr. 11 eller lign. Ved sæsonafslutningen var Lerby naturligvis forlængst fortid. En anden ting jeg mener at kunne erindre er at Lerby gav en ung Christian Ziege en del spilletid på 1. holdet, hvilket næsten må have været hans debut i BL.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Lokvenc
Heldigvis valgte Palle Petersen at stå sin plankeværk-kamp


Hvilken fantastisk beslutning han foretog den dag.

Viste DR ikke kampen? Sådan husker jeg det nu, men det kan da godt have været forskudt, synes da i hvert fald at jeg så den, og i 92 havde jeg ikke noget tysk TV.
I er så søde allesammen
Skrevet af Mikkelinhos
Den Carsten V. Jensen, som i dag er tilknyttet FCK var ikke med for B1903 den 22.10.1991. På daværende tidspunkt var han spiller i Næstved, og bare 3 dage inden den. 19.10.1991 spillede Næstved med Carsten V. Jensen mod netop B1903 på hjemmebane og tabte 3-1, Søren Christensen scorede for "de grønne". Carsten V. Jensen spillede i Næstved indtil sæsonafslutningen 1992, hvor han til middagen efter miraklet mod Frem, hvor Næstved sikrede sig endnu en sæson i det fine selskab, bekendtgjorde at han skiftede til FC. København. Og lige netop FC København, var Næstved de første til at slå i Parken, med netop Carsten V. Jensen i den grønne trøje. Målene blev scoret af Søren Juel, Jeppe Tengbjerg og Kongen af sydsjælland MARK STRUDAL!!!

Al information er taget fra Jesper Hallgrens bog "70 år med "de grønne".

Hvis nogen skulle være interesseret i at gense kampen kan den ses på dr. Det var dengang Brian Laudrup var en ung purk, og Tommy Troelsen var kommentator.

http://www.dr.dk/bonanza…r/b1903.htm

Derudover så var B1903´s holdopstilling således (og uden Carsten v. jensen): Palle Petersen, Kenneth Wegner, Ivan Nielsen (som iøvrigt sluttede sin fodboldkarriere i Næstved), Torben Piechnik, Diego Tur, Pierre Larsen, Jørgen Juel Jensen(som bl.a. blev pokalfighter for Næstved i pokalfinalen i 1994, da Brøndby vældig ufortjent vandt over Næstved),Iørn Uldbjerg, Michael Manniche, Martin Johansen, Lars Højer.
De Grønne, De Kongeblå og The Red Devils!
Skrevet af 1.The Gunners
Jeg kan tydelige huske de kampe.
B1903 slog Aberdeen,Bayern M og Trabzonspor ud inden de selv røg ud til Torino i 1/4 i UEFA-cuppen.

Det var fedt dengang,det var året efter Brøndby nåede semifinalen og nogle år efter slog OB Real Madrid ud og Brøndby sendte Liverpool ud.

Det var 5-6 gyldne år for dansk klubfodbold.
Michael Laudrup,Dennis Bergkamp og Ryan Giggs = KUNST ! Det Danske Landshold 1984-2004 Deltog i 9 ud af 11 VM og EM slutrunder! -EM Guld -EM semifinale -VM 1/4 finale -EM 1/4 finale -2 VM 1/8 finaler
Skrevet af Ramazan
Det må sku fantatisk for dem :). Kan FCK os gøre en overraskelse?
Tyrkiet: Galatasaray Danmark: Brøndby IF
Skrevet af John de Wolf
Jeg var til kampen på Gentofte stadion, og det var en speciel oplevelse, at se mål efter mål havle ind bag den stakkels Bayern keeper, mens vi hoppede kraftigere og kraftigere på det til dagen opstillede "stillads-tribune", der i bogstaveligste forstand svajede pga vægten og de mange hopå.
Kort efter faldt en lignende tribune sammen ved en kamp i Frankrig, og slog en masse folk ihjel, og så forbød man dem.

Men den dag, var det nu alligevel sjovt at hoppe, og synge "1-2-3´erne"....

Skrevet af John de Wolf
Søren Lerby der var træner for Bayern den dag, var i øvrigt ikke uden humor på det efterfølgende pressemøde, som der kan ses et klip fra, lidt inde i det her klip:
http://www.youtube.com/w…W4kMTeqebpY
Skrevet af Napoleon XIV
Jeg har læst et sted, at Søren Lerby hele tiden var tænkt som en overgangsfigur, som skulle banke noget hårdhed ind i en blød Bayern-trup og rense ud. Et par pokaler ville have været en bonus, men det var ikke en katastrofe, at de ikke kom. Det var ikke sådan de danske medier beskrev det dengang, men jeg synes, at det lyder ganske sandsynligt.

Det skal ikke tage noget fra 3´erne, det var en fantastisk præstation.
fri mig fra dine odds. det er fodbold, vi taler om her.
annonce
0