2022-07-09 06:30:01

Fra serieklub til maltesisk mester: Drengedrøm

Andreas Laursen siger til bold.dk, at det er en drengedrøm, der går i opfyldelse, da han er skiftet fra DS-klubben Odder til den maltesiske mester Hibernians. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 1. runde

FT

HIB

0 - 0

SHA

At Andreas Laursen skulle få mulighed for at spille for en udenlandsk klub, havde han afskrevet for lang tid siden, men en unik mulighed er opstået for danskeren. 

Han har tidligere sagt til bold.dk, at han fik muligheden for at skifte fra Danmarksserie-klubben Odder til maltesiske Hibernians, da han kender Hibernians-anfører Bjørn Kristensen, der er hans grandfætter. 

At Laursen nu er en del af den maltesiske klub, er nærmest uvirkeligt, siger han til bold.dk. 

- Det er en drengedrøm, men efter at jeg begyndte at arbejde, så var drømmen forsvundet. Man havde slået en streg over det og sagt, at det nok ikke var en mulighed, så det er lidt af en drengedrøm, siger Andreas Laursen til bold.dk. 

23-årige Laursen har fået en kontrakt, der blot gælder en måned. Her skal han se, om det er noget for ham at være en del af en udenlandsk klub. 

Tirsdag aften sad han på bænken for den maltesiske klub i opgøret mod Shamrock Rovers fra Irland i Champions League-kvalifikationen. Her tabte Hibernians med 0-3. 

Artiklen fortsætter efter billedet

International -Fra serieklub til maltesisk mester: Drengedrøm
Foto: Hibernians FC

Laursen siger dog, at han er rigtig glad for at være en del af klubben, hvor niveauet er noget højere end i Odder.

-- Jeg har fået et utrolig godt indtryk af mine nye holdkammerater. Det hjælper nok også lidt, at man er i familie med anføreren, så man ikke kommer ind som den laveste i hierarkiet som den nye. Det har været fint. Der er mange forskellige nationaliteter, så det har været let nok at komme ind i det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvor stor niveauforskel er der i forhold til Odder?

- Niveauet er selvfølgelig højere end i Odder. Det højeste, som jeg har spillet i Danmark, er i Danmarksserien. Jeg vil nok skyde på det, at det er noget 2. division eller bunden af 1. division, uden jeg ved det. 

Har altid joket

Laursen fik ikke minutter i den første kamp for mandskabet, men den store drøm er at krydse Champions League-kvalifikationen af på CV’et.

Forsvareren fortæller, at det ofte er blevet sagt i sjov af grandfætteren Bjørn Kristensen, om Laursen ikke skulle ned til en prøvetræning, og nu faldt tingene i hak.

- Vi har altid joket med, at det godt kunne være, at jeg skulle med ned at træne. Jeg tænkte, at jeg havde sommerferie, og hvorfor jeg ikke skulle tage den chance. Det var lidt en ferieting, og så tænkte jeg, at jeg bare gjorde det. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så du vil se, om du har lyst til at fortsætte?

- Det er lidt blandet. Til at starte med vil jeg bare se, om det overhovedet er noget for mig at bo uden for Danmark. Hvis det er det, håber jeg, at der er mulighed for at blive eller at finde en anden klub hernede.

Starten i den maltesiske klub har været en del nemmere for Laursen grundet kendskabet til Bjørn Kristensen.

- Det har jeg været utrolig glad for. Det har gjort alting lettere. Jeg kører med ham til træning hver dag og alt det praktiske. Han kan sproget og det hele, så alt er bare lettere, når han er der, så det er jeg glad for, siger Andreas Laursen til bold.dk. 

Andreas Laursen har også tidligere været en del af Vejle Boldklub og AC Horsens. Hibernians spiller returkamp mod Shamrock Rovers tirsdag 12. juli.

Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 1. runde

FT

HIB

0 - 0

SHA

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce
annonce