2022-09-25 22:34:20

Danmark nedlagde mægtige Frankrig i Parken

Danmark slog de franske verdensmestre med 2-0 i søndagens Nations League-kamp, men da Kroatien vandt over Østrig, forblev Kasper Hjulmand og co. på gruppens andenplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Nations L. A - 6. runde

FT

DAN

2 - 0

FRA

34'
1 0
Kasper Dolberg
Mål
39'
2 0
Andreas Skov Olsen
Mål

Et udsolgt Parken dannede søndag aften rammerne for Danmarks sidste gruppespilskamp i Nations League, hvor ingen ringere end de forsvarende verdensmestre fra Frankrig kom på besøg.

Danmark var tvunget til sejr for at holde liv i håbet om at sikre gruppens førsteplads og dermed booke en billet til turneringens finalstævne.

Ovenstående scenarie krævede dog også, at Kroatien, der forinden søndagens kampe toppede gruppen, smed point mod Østrig. 

Efter en hektisk start, hvor Danmark forsøgte at blæse til angreb, fik franskmændene lagt et mindre tryg på danskerne, der dog stod godt imod. 

Kampens første chance tilfaldt den franske stjerneangriber Kylian Mbappé, som efter et hjørnespark kom på skudhold bagerst i det danske felt. PSG-angriberens afslutning blev dog reddet af Kasper Schmeichel, som var vaks ved havelågen med en fornem parade. 

Eriksen strålede

Som første halvleg skred frem, kom Danmark bedre og bedre med. 

Frankrig havde særligt svært ved at håndtere de danske dødbolde, der ad flere omgange kastede store chancer af sig til luftfarlige Thomas Delaney. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Nations League A -Danmark nedlagde mægtige Frankrig i Parken
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Delaney manglede lige den sidste power på sine hovedstød, og derfor var det fortsat målløst efter 25 minutters spil, men Danmark satte sig mere og mere på spillet. 

Det danske spilovertag blev orkestreret af midtbaneprofilen Christian Eriksen, der hele tiden søgte at lave de chanceskabende afleveringer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lykkedes for alvor efter 34 minutters spil, hvor Eriksen bragte offensivkollegaen Mikkel Damsgaard i en god position på venstrekanten.

Herfra sendte Damsgaard en drømmebold i det franske felt, hvor angriberen Kasper Dolberg havde timet sit løb perfekt og med en glidende afslutning lige akkurat prikkede bolden forbi Alphonse Areola i det franske mål.

Dansk dominans

Danmark fortsatte ufortrødent med at presse på efter 1-0-scoringen og kom derfor frem til flere gode muligheder. 

Først var Thomas Delaney nok en gang tæt på at stange bolden i mål på et hjørnespark, og efterfølgende var det venstrebacken Joakim Mæhle, der fik testet Areola fra en spids vinkel.

Efter 39 minutters kom forløsningen for Danmark, da kantspilleren Andreas Skov Olsen udbyggede føringen med en flot flugter, der strøg i netmaskerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Scoringen kom efter et hjørnespark, hvor Thomas Delaney fik dirigeret bolden ud til Skov Olsen, der bragede læderet ind bag en chanceløs Areola.

Stillingen ved pausefløjt var således 2-0 til Danmark.

Franske ændringer

Franskmændene var naturligvis ikke tilfredse med kampforløbet, og derfor foretog landstræneren Didier Dechamps to ændringer i pausen. 

Forsvarsspilleren William Saliba og midtbanespilleren Edouard Camavinga gik ud til fordel for højrebacken Jonathan Clauss og midtbanespilleren Youssouf Fofana. 

De franske gæster havde et mindre spilovertag i løbet af første halvlegs begyndelse, men Danmark holdt stand og fortsatte med at true den anden vej. 

I det 52. minut fik Griezmann testet Schmeichel, men igen var den danske Nice-keeper klar med en redning. 

1, 2, 3 – Schmeichel er en mur 

Kasper Schmeichel fik mere at se til, som anden halvleg skred frem. Efter 67 minutters spil viste han for alvor klassen, da han med en flot fodparade sørgede for, at Kylian Mbappé ikke omsatte sin friløber til en reducering.

I samme minut fik Mbappé igen sendt et skud af sted, der efter et par blokader lige akkurat sejlede over mål. 

Tre minutter senere var Mbappé minsandten på spil igen, men denne gang blev angriberens skud grebet ud en af storspillede Schmeichel. 

Friske kræfter viste sig frem

Kasper Hjulmand foretog flere udskiftninger i løbet af anden halvleg, og det betød blandt andet, at angrebskometen Rasmus Højlund fik sin hjemmebanedebut for det danske landshold.

19-årige Højlund gjorde en fin figur og lukrerede konstant på at løbe i dybden, når Danmark var på bolden.

Mod kampens slutning var det danske spil meget kontrabaseret, da Frankrig skubbede flere og flere folk frem i et forsøg på at påvirke resultatet. 

Det var dog Danmark, der kom frem til de bedste muligheder, men gang på gang manglede den sidste aflevering for at skabe de helt store chancer.

Med cirka fem minutter igen var indskiftede Martin Braithwaite tæt på at udbygge føringen, da han opsnappede bolden bagerst i det franske felt, men angriberen manglede lige et par millimeter for at kunne sparke kuglen i mål.

Det blev aldrig til flere scoringer, og dermed sluttede kampen med en dansk 2-0-sejr.

De tre point rakte dog ikke til en førsteplads i gruppen, da Kroatien slog Østrig med 3-1. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

Nations L. A - 6. runde

FT

DAN

2 - 0

FRA

34'
1 0
Kasper Dolberg
Mål
39'
2 0
Andreas Skov Olsen
Mål

1 kommentar

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0