DBU: Nyt stadion kan være aktuelt til EM 2024
2016-03-23 16:04:02
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

DBU: Nyt stadion kan være aktuelt til EM 2024

Hvis de nordiske lande får EM i 2024 eller 2028, kan det være aktuelt med et nyt stadion i Danmark. Det siger DBU-formand Jesper Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DBU-formand Jesper Møller meldte i starten af marts ud, at de nordiske lande vil undersøge muligheden for at afholde EM i 2024 eller 2028.

Endnu er man meget tidligt i forløbet, da budprocessen i UEFA-regi slet ikke er startet. Men hvis de nordiske lande får slutrunden, kan det blive aktuelt med et nyt stadion i Danmark til at supplere Parken.

Det fortæller DBU-formand Jesper Møller.

- Så langt er vi ikke endnu. Men vi skal nok finde et stadion mere i Danmark, vil jeg tro, hvis vi som udgangspunkt skal levere to pr. land. Men det kommer også an på, hvad planerne er i de andre lande. Det er vi ved at undersøge, siger Jesper Møller til bold.dk.

DBU-formanden forventer, at et EM-stadion skal have en kapacitet på minimum 30.000. Det er i overkanten til Superligaen, og så må man tænke i alternative baner.

- Det skal være bæredygtigt. Vi skal ikke have et stadion stående, som bagefter ikke bliver brugt til noget som helst. Så hvis det her bliver aktuelt, skal vi tale med borgmestre, regeringen, og organisationer som Sport Event Danmark og Wonderful Copenhagen.

- Jeg har været nede og besøge Horsens. De har et fleksibelt stadion, hvor de rykker den ene tribune væk, så der kan være 10.000-vis af koncertgæster. Der er en speedway-bane og så videre. Så det kan være, at vi skal tænke mere fleksibelt. Det går ikke, at der står et kæmpe stadion ledigt bagefter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmark skal afvikle fire kampe ved EM 2020. Det forventer Jesper Møller ikke stiller et eventuelt nordisk bud ringere i forhold til at tiltrække en kommende slutrunde.

- Der er mange, der siger, at det er en specielt situation, fordi det er bredt ud til 13 lande, så den tæller egentlig ikke med, siger Jesper Møller og fortsætter:

- EM 2020 bliver utrolig spændende at evaluere på. Det er klart, at hvis det går rigtig dårligt, så bliver det nok lidt sværere for os. Men hvis EM 2020 går fremragende, vil vi være fremme i skoene og være klar.

DBU-formanden forventer, at udbudsprocessen i UEFA starter i 2018. Men det er godt at have gjort benarbejdet i god tid.

- Det er utrolig vigtigt at være i god tid. Og vi får muligheden for at ‘varme op’ i 2020. Og så kan vi styrke det nordiske samarbejde. Vi er nødt til at stå stærkere sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det, vi gerne vil vise frem, er vores foreningsmodel, vores græsrodsmodel. Vi vil gøre det bæredygtigt, så der ikke står nogen stadions tilbage, når slutrunden er overstået. Det kommer ikke til at ske, siger Jesper Møller.

DBU-formanden fortæller, at næste skridt i den lange proces er et møde mellem de nordiske fodboldformænd i april.

kristian@bold.dk


Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

79 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Seneste nyheder

Seneste nyheder

0