2022-05-19 11:07:49

Ikon om Esbjerg-nedtur: Katastrofal situation

Hans Henrik Andreasen siger, at Esbjerg befinder sig i en katastrofal situation efter nedrykningen til 2. division. Det gør rigtig ondt, fortæller Esbjerg-ikonet til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedturen er total for Esbjerg fB. 

Den vestjyske by vandt for tre år siden bronze i 3F Superligaen, men i næste sæson står den på fodbold i 2. division efter mandskabets nederlag til Fremad Amager onsdag aften. 

Dagen derpå gør det ondt på Hans Henrik Andreasen, der har hele 312 Esbjerg-kampe på CV’et. 

Esbjerg-ikonet siger til bold.dk, at klubben befinder sig en katastrofal situation, og han føler med de mange Esbjerg-fans. 

- Jeg har det meget stramt med det. Det er en katastrofal situation, som vi befinder os i. Det er virkelig svært som esbjergenser. De esbjergensere, der befinder sig andre steder som på Fyn og Sjælland, har det svært på arbejdet i dag. Det kan ikke være en sjov arbejdsdag for dem. 

- Der bliver snakket fodbold alle steder, så det betyder rigtig, rigtig meget, fordi det er følelser. Det ser man også på de fans, der reagerede efter kampen i går (onsdag, red.). Det er en svær situation for klubben og byen, fordi man har et stadion, og Esbjerg er også en fodboldby, så der bliver snakket fodbold alle steder. Det er eddermame svært. 

- Nu har jeg været så heldig at være en del af Esbjerg igennem ti år og har fulgt dem på sidelinjen de seneste fire-fem år, så jeg synes virkelig, at det er lidt surrealistisk at skulle forstå, at man skal spille 2. division i Esbjerg. Man spillede 2. division senest i 1994, så det er alligevel nogle år siden, siger Hans Henrik Andreasen til bold.dk

Hvor ondt gør det på dig, når du ser på, hvordan klubben har gjort tingene?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har stået på sidelinjen og kigget på de valg, som der er truffet og de spillere, der er købt ind, og de trænere, der er røget ind. Der har været utrolig meget tumult omkring klubben, og det har bestemt ikke gjort det nemt for spillerne på banen. Det har været et af de største elementer til, at det er gået den vej.

Store følelser

Efter nederlaget mod Fremad Amager var der store protester blandt klubbens fans på Blue Water Arena, og den tidligere Superliga-spiller kan godt forstå, at de viser frustration.

- Det er følelser det hele. Fodbold er følelser. Der bliver snakket fodbold alle steder, så det gør ondt på alle. Man skal også videre, og som den kære Jens Hammer siger, skal de have fundet slagkraftigt hold til 2. division. For mig at se er det at komme hurtigst muligt tilbage til 1. division, så man kan etablere sig der med nogle spillere, som man også har til rådighed i nogle år. 

At gå fra bronze i Superligaen til 2. division på tre år. Havde du i din vildeste fantasi forestillet dig det?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nej, overhovedet ikke. Ikke at man skulle ende i 2. division. Det er fair nok, at de har ligget i bunden af 1. division, fordi holdet ikke har været bedre, og resultaterne har de ikke kunnet få i hus, så det er klart, at resultaterne skal være der først, og når de ikke har kunnet lykkes med det, så er det fair nok, at klubben tager turen ned, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi skulle rykke ned i 2. division. 

- Jeg tror ikke, at der var nogen, der havde forestillet sig, og slet ikke efter, at klubben solgte over halvdelen af aktierne til gruppen (PMG, red.). Ingen havde forestillet sig, at det ville ende på den her måde. Det er svært at spå om, siger Hans Henrik Andreasen til bold.dk. 

43-årige Hans Henrik Andreasen stoppede sin professionelle karriere ved udgangen af 2017, men han spiller stadig på klubbens Serie 4-hold.

4 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Seneste nyheder

Seneste nyheder

0