2022-04-07 10:00:00

Schmeichel hylder Eriksen-læge: En legende

Kasper Schmeichel åbner i en podcast op om Christian Eriksen-episoden i Parken i sommer, som stadig sidder i kroppen på landsholdskeeperen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kasper Schmeichel og resten af det danske landshold var vidne til, da Christian Eriksen faldt om i Parken i sommer. 

Nu fortæller den danske landsholdsmålmand om, hvordan han oplevede hele episoden i sommer. Det fortæller han i podcasten Fozcast, som er med Premier League-målmanden Ben Foster som vært. 

- At det skete på den måde, som det gjorde, var meget surrealistisk, næsten som om det ikke var virkeligt. Alt jeg tænkte var: ”Det kan ikke være rigtigt det her”. Men det var det.

- Jeg kan huske, at vi stod rundt om ham for at dække af, men vi anede ikke, hvad vi skulle gøre. Jeg kan huske, at jeg tænkte på hans kone og børn, der var på stadion. Jeg kan huske, at jeg tænkte: ”hvad hvis det var mig?”, fortæller Kasper Schmeichel i podcasten. 

Den forfærdelige oplevelse sidder stadig i kroppen på Kasper Schmeichel, hvor det især var de hurtigt reagerende læger, der imponerede ham.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmark -Schmeichel hylder Eriksen-læge: En legende
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Jeg kan huske, hvad lægerne sagde, og hvad de gjorde. Tal om at være en legende, wow. Du kan vinde hvilken som helst liga, men at gøre hvad han gjorde den dag, er den mest fantastiske ting, jeg nogensinde har være vidne til.

- At være under det pres. Det er jo et højt stadion, så folk kunne se ned på hvad der skete. Det pres han var under, at han tænkte så klart, og at han reagerede så hurtigt og præcist for at redde Christians liv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg bliver stadig rørt over at tænke over, hvordan de kunne gøre det. Hvordan kunne de vække ham til live igen?

- Jeg kan huske, at jeg så Christans kone, og at jeg løb over til hende. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Hun havde læst og hørt på de sociale medier, at han var død. Det var en vanvittig ting at gå igennem, fortæller Schmeichel. 

Det gjorde heller ikke situationen nemmere, at det danske landshold var i en corona-boble, hvor de ikke havde mulighed for at se familien. Men reaktionen fra Spillerforeningen og Kasper Hjulmand gjorde tingene nemmere at bearbejde. 

 - Vi var i den her dumme UEFA-boble. Det var inhumant, og vi kunne ikke se vores familier. Måden spillerorganisationen og vores træner behandlede det på var fantastisk. ”Fuck træning” sagde de. Vi er mennesker i det her, siger Kasper Schmeichel i podcasten. 

5 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0