2022-12-29 12:33:01

Tidl. divisionsspiller er rejst til Grønland: Landstræner anbefalede ham

Nicolai Nielsen er på et grønlandsk eventyr hos B67 Nuuk, og bestyrelsesmedlem Kenneth Kleist siger til bold.dk, at Grønlands landstræner Morten Rutkjær lagde et godt ord ind for Nielsen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er sjældent, at en dansk fodboldspiller rejser til Grønland for at udleve fodbolddrømmen, men det har 29-årige Nicolai Nielsen valgt at gøre. 

Den tidligere divisionsspiller er nemlig en del af den traditionsrige, grønlandske klub B67 Nuuk, hvor han arbejder som U18-træner og spillende assistent for førsteholdet.  

Bestyrelsesmedlem i klubben Kenneth Kleist siger til bold.dk, at den tidligere Vanløse-spiller har bidraget med meget på og uden for banen, og klubben er meget tilfreds med ham. 

- Nicolai kom jo op til os på baggrund af, at Morten Rutkjær (den grønlandske landstræner, red.) anbefalede ham. Det er en stor cadeau til ham. Vi kan godt se, at der er et kæmpe potentiale i forhold til at fortsætte med ham. 

- Han vil dog meget gerne spille seniorfodbold, og det gør, at det er svært for ham at sige ja til et trænerjob, hvis han samtidig skal spille, siger Kenneth Kleist til bold.dk. 

Nyder det
Nielsen har forsøgt at sætte sit præg i klubben med noget dansk gåpåmod, og det har haft stor effekt, mener Kleist. 

- Det sociale aspekt har han været utrolig god til, og det er ikke fordi, grønlændere ikke snakker sammen. Han er bare kommet med noget gejst, og han er en meget åben person. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmark -Tidl. divisionsspiller er rejst til Grønland: Landstræner anbefalede ham
Foto: Morten Rutkjær

- Han er blevet utrolig hurtigt vellidt af de andre. I mange grønlandske byer er man måske mere stille, men hovedstaden er meget danskpræget. 

- Så der bliver snakket meget grønlandsk og dansk. Han nyder at være her. Det er selvfølgelig noget andet om vinteren, hvor der er tre meter sne, og man ikke kan begå sig med noget som helst. 

- Han er ved at tillære sig noget futsalviden, så der stadig kan være noget med fodbold, siger Kleist og tilføjer, at Nielsen i vinterpausen er ansat som konsulent i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere divisionsspiller vikarierede som cheftræner for førsteholdet, da B67 Nuuk tabte finalen ved det grønlandske mesterskab efter et stort drama. Nielsen har haft en god evne til at få holdet til at præstere. 

- Der er en stor forskel på en dansk spiller, der har begået sig godt i Danmark, og vores grønlandske spillere. Det var en øjenåbner for mange, da han er meget mere højlydt på den gode måde. Han dirigerer, og det var super fedt. 

- Vi har brug for noget erfaring og viden. Det kan godt være, at vi har en masse talenter, men hvis vi ikke kan få et talenthold til at fungere sammen, så er der ikke så meget ved det, siger Kenneth Kleist til bold.dk. 

Nicolai Nielsen har tidligere divisionsfodbold i Danmark for Vanløse, Greve og AB Tårnby. 

B67 Nuuk kan skrive hele 13 grønlandske mesterskaber på CV’et.

3 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce