2022-01-20 10:30:00

Tidligere udlandsprof vender hjem til DS-klub

Kasper Nissen, der har været udlandsprof i Norge, siger til LigaBold.dk, at han skifter til Danmarksserie-klubben Varde IF. Han har senest været i FC Sydvest 05 Tønder. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kasper Nissen er kun 24 år, men alligevel har danskeren prøvet meget i løbet af fodboldkarrieren. Han har blandt andet været professionel fodboldspiller i Norge i Sogndal, da holdet var i Eliteserien.

De senere år har den stået på ophold i Ringkøbing IF og FC Sydvest 05 Tønder for danskeren, men nu tager Nissen til en ny dansk serieklub.

Kasper Nissen siger til LigaBold.dk, at han har valgt at skifte til Varde IF i Danmarksserien. Det var her, at fodboldkarrieren startede for Nissen.

- Der har været flere muligheder, men jeg skal til Varde. Det er kun 15-20 minutter, hvor jeg bor. Fodbolden er lidt mindre alvorligt for mig nu, da jeg er blevet for skuffet for mange gange. Jeg røg til Norge i en ung alder. Så blev jeg korsbåndsskadet, og så har jeg været uheldig. 

- Hele vejen igennem har jeg spillet på nogle hold, hvor det ikke er gået så godt spillemæssigt. Det har været mentalt hårdt, og nu tænker jeg, at jeg vil fokusere på min uddannelse og spille lidt ude i Varde, som på papiret er en bedre klub end Sydvest, og så må vi se, hvad der sker, siger Kasper Nissen til LigaBold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmarksserien -Tidligere udlandsprof vender hjem til DS-klub
Foto: Sogndal

Den danske angriber skiftede fra Ringkøbing til Sydvest i februar 2021, og han fortæller, at resultaterne i Sydvest ikke har været tilfredsstillende. Sydvest indtager lige nu sidstepladsen i Danmarksserien Pulje 3.

Køretiden fra bopælen i Esbjerg til FC Sydvest har også været grunden til, at han har valgt at takke af i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tog til Sydvest, fordi det var det en klub, der lige havde rykket ned fra 2. division. Jeg havde mange samtaler med sportsdirektøren om, at vi i hvert fald skulle lege i den gode ende af tabellen. Jeg tror bare, at selve køreturen blev for meget. 

- Nu bor jeg i Esbjerg, og så blev det for meget, når det ikke gik den vej, som jeg ville have, at det skulle gå. Hvis jeg skulle køre langt, så skulle være, hvis det gik godt og var et fedt sted at være. Det var ikke det, som jeg havde forventet.

Nissen kommer til at spille med flere kammerater i Varde, og det glæder han sig til.

- Det passer rigtig godt. Jeg kender rigtig mange, og det var der, hvor jeg startede min karriere. Der er mange gode klassekammerater, som jeg skal spille sammen med, og så passer det godt med, at jeg studerer i Esbjerg, og så er der 15 minutter ind til Varde.

Blev topscorer i Norge - skader ødelagde meget

Kasper Nissen var 18 år, da han drog fra Esbjerg til norsk fodbold i 2016 og Nest-Sotra i den tredjebedste norske række. Her imponerede han stort med 18 mål i 25 kampe. Nissen blev blandt andet kåret som årets unge spiller i rækken, og det kastede en kontrakt med den daværende Eliteserie-klub Sogndal af sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han nåede også at være til prøvetræning i Molde under Ole Gunnar Solskjær, hvor Erling Haaland på daværende tidspunkt også var en del af Molde.

Skader har dog ødelagt meget for Nissen.

Udover Nest-Sotra og Sogndal nåede han at være en del af Levanger FK, Florø FK og Åsane, inden Nissen vendte hjem i marts 2020.

Offensivspilleren siger, at det har været mentalt hårdt at kæmpe med skaderne, men han har ikke helt opgivet at komme tilbage på højt niveau igen. Det skal bare være den rigtige klub.

- Jeg blev korsbåndsskadet i Norge, og der følte jeg, at jeg godt kunne have sagt, at det var slut, men der fortsatte jeg min genoptræning. Jeg blev i Norge i tre år ekstra, fordi jeg ville gerne tilbage, men det er så ikke lykkedes på grund af dårlige klubvalg. Det har ikke været den rigtige timing. Jeg vil selvfølgelig gerne spille på højt plan igen, men det kræver også, at man spiller på et hold, hvor det kører godt, og jeg føler mig tilpas.

Det kan gå stærkt i fodbold, siger Nissen, og han håber, at han kan finde melodien i Varde.

- Grunden til, at jeg tager til Varde, er for at finde spilleglæden igen, som jeg har manglet. Jeg har måske haft en forventning om, at jeg skulle lave 15-20 basser, og det ved jeg godt, at jeg kan, men det er så ikke lykkedes, og så er man blev skuffet i så lang tid.

- Nu hygger jeg mig mere, og lige nu er førsteprioriteten uddannelsen, og så spiller jeg selvfølgelig stadig på et okay plan, og så håber jeg, at det kommer helt af sig selv. Hvis det gør, er jeg klar til at gå 'all inn' igen. Jeg er kun 24 år, og det kan gå hurtigt. 

- Jeg røg til Norge, hvor jeg blev topscorer og røg direkte videre, og jeg kunne vælge mellem tre-fire klubber i Eliteserien. Det er bare en god sæson, så er man tilbage igen, siger Kasper Nissen til LigaBold.dk, der tilføjer, at han glæder sig til at komme til Varde, hvor han ser noget potentiale.

Kasper Nissen læser til pædagog i Esbjerg, men når karrieren er slut, kunne han muligvis godt tænke sig at tage nogle trænerkurser, siger han.

Varde er placeret som nummer syv i Danmarksserien Pulje 3, og Nissen og co. skal møde Marienlyst i den første kamp i forårssæsonen 25. marts.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce