1. Division -Zimling: Formand-udtalelse er for egen regning
2019-11-12 16:55:02
Foto: KIF Fodbold

Zimling: Formand-udtalelse er for egen regning

Sportschef i Kolding IF, Niki Zimling, afviser, at ledelsen ønsker indflydelse på, hvem der spiller. Hvad Koldings bestyrelsesformand har sagt, må stå for egen regning, siger Zimling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

1. divisionsoprykkerne Kolding IF fyrede mandag aften træner Anders Jensen trods en fjerdeplads i landets næstbedste række.

I en meddelelse på klubbens hjemmeside lød begrundelsen fra sportschef Niki Zimling således:

- Hvis vi skal opfylde klubbens helt overordnede målsætninger, er forandring påkrævet. Vi har behov for en cheftræner, der i højere grad kan udvikle holdet, spillestilen og den enkelte spiller. 

- Vi savner, at der bliver taget bedre hånd om nytilkomne spillere og talenter ligesom klubbens egne talenter i de kommende år i større grad skal bringes i spil, sagde Zimling.

Anders Jensen fortalte selv, at en årsag til fyringen også var, at der var uoverensstemmelser i forhold til, hvilke spillere der skulle spille kampene - at ledelsen havde presset ham.

Tidligere tirsdag fortalte bestyrelsesformand Claus Holm-Søberg, at man i Kolding-ledelsen ikke ønskede at uddybe fyringen, men fik samtidig fortalt, at ledelsen i Kolding har holdninger til, hvem der spiller på banen for Kolding - uden dog at presse noget ned over træneren.

Det lader Niki Zimling bestyrelsesformanden om at stå til regnskab for, siger han til bold.dk:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det står for bestyrelsesformandens egen regning. Det kan jeg jo ikke kommentere på, siger Zimling, der ej heller vil kommentere på, hvordan sådan en udtalelse stiller Kolding i jagten på en ny cheftræner.

- Nej, jeg har ikke nogen holdning til det. Det er nogle gange sådan, det er, og al polemikken omkring det kan vel ikke undgås.

- Det har intet med mit at gøre. Jeg forholder mig til det, vi har sendt ud, og så er den ikke meget længere. Alle har en holdning til tingene, og det har man vel lov til, siger Zimling og understreger:

- Træneren sætter holdet hos os, selvfølgelig. Den er ikke længere.

Så ledelsen ønsker ikke at have indflydelse på, hvem der spiller?

- Ikke mig bekendt, nej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan du se et problem i, hvis det var tilfældet?

- Det vil jeg ikke forholde mig til. Det eneste jeg vil forholde mig til er, at hos os er det træneren, der har sat holdet.

Heller ikke Niki Zimling ønsker at uddybe årsagerne til fyringen af Anders Jensen.

- Jeg har ikke tænkt mig at sidde og uddybe noget. Vi forholder os til den pressemeddelelse, vi har sendt ud, og det er det, vi har aftalt at gøre. Der er ingen uddybning på det.

Jagten på en ny cheftræner i Kolding er endnu ikke sat i gang – klubben ønsker at holde fuld fokus på den kommende kamp i 1. division mod Skive IK, som er sidste kamp i sæsonen.


Foto: KIF Fodbold

17 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0