2022-09-28 15:12:38

VAR-fejl ærgrer dommerchef: Handler om balancen

Michael Johansen lægger ikke skjul på, at VAR har lavet for mange fejl i sæsonen hidtil, men det handler om at finde balancen i forhold til tidsforbruget, mener han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seks VAR-fejl og 19 korrekte interventioner.

Det er, hvad dommerformand Michael Johansen onsdag har præsenteret på et pressemøde med evaluering af VAR i 3F Superligaens første ti runder.

Der blev gennemsnitligt brugt 38 sekunder på at vente på VAR i hver kamp, og tidsforbruget er Michael Johansen meget tilfreds med, men det må ikke gå for hurtigt, så der kommer for mange fejl af den grund.

- Det er en ekstremt flot tid. Inden denne tredje sæson med VAR blev der rejst et faresignal om, at vi skal passe på ikke at gøre tingene for hurtigt, for det kan gå ud over kvaliteten, og vi har også set, at det desværre er årsagen til nogle af de fejl, vi står med.

- Høj kvalitet og det tidsmæssige er to ting, der trækker i hver sin retning. Ingen vil vente på VAR unødigt, og omvendt forventer man høj kvalitet, og det handler om at finde den helt rigtige balance.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -VAR-fejl ærgrer dommerchef: Handler om balancen
Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

- Overordnet set er vi på et flot niveau. Vores dommere gør det rigtig godt ude i bilerne, men der er selvfølgelig stadig ting, vi skal lære over tid, siger Michael Johansen.

Fokus på fejl – her er målet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Generelt ser Michael Johansen gerne, at der bliver sat mere fokus på de situationer, hvor VAR fungerer godt, så det ikke kun handler om fejl.

- Vi er ikke så glade for, hvis der kun bliver fokuseret på de seks fejl, for vi kan vise 19 gode situationer, hvor VAR intervenerer og sikrer den rigtige beslutning.

Dommerformanden oplever til tider en fejlfinderkultur fra omverdenen.

- Vi lever som dommere i en verden, hvor fejl er en præmis, men omverdenen forventer fejlfrihed. Det er nok langt hen ad vejen skabt af medierne, men sådan er det, og det kan vi ikke gøre så meget ved.

- Vores dommere skal agere i det miljø med tårnhøje forventninger. De skal lære at erkende fejlene hurtigt, analysere dem og så skal de omstille sig til næste runde allerede seks-syv dage senere og løse opgaven igen.

- Hvis vi alle sammen kun fokuserer på fejl, får vi også et miljø, hvor man tydeligt kan sige, at det er en fejlfinderkultur, men det er ikke sådan, vi arbejder internt, siger Michael Johansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet er at komme ned på fem VAR-fejl over en hel sæson, hvilket dommerformanden kalder meget, meget ambitiøst.

- Det er urealistisk at forvente, at vi er der endnu, men det er målsætningen, fortæller Michael Johansen.

Se de seks VAR-fejl i toppen af artiklen.

5 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0