2023-03-21 15:50:02

Brøndby-fans valfarter til Serie 2-kamp: Forventer at slå stadionrekord

Holmegaard GB-formand, Michael Vangsgaard, siger til bold.dk, at minimum 600 Brøndby-fans har meldt deres ankomst til et Serie 2-opgør til april som led i en protest mod Brøndbys nye ejere.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag 7. april skal Holmegaard GB og Brøndby IF’s Serie 2-hold i duel mod hinanden.

Det bliver dog ikke hvilket som helst Serie 2-opgør i det sydsjællandske.

Brøndbys fans kommer nemlig til at strømme til Serie 2-opgøret som et led i en protest mod Brøndbys nye amerikanske ejere, Global Football Holdings. 

Fansene vil gerne vise, hvad det ‘rigtige Brøndby IF’ er, og der vil fansene lave i et ‘statement’ ved at støtte op om klubbens Serie 2-hold. 

Holmegaard GB-formand, Michael Vangsgaard, siger til bold.dk, at han blev noget overrasket, da han blev ringet op. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Brøndby II -Brøndby-fans valfarter til Serie 2-kamp: Forventer at slå stadionrekord
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Vi blev kontaktet af en koordinator, der plejer at stå for klubbens udebaneture. Han ringede til mig for at høre, hvad vores tanke var. De ville nemlig gerne lave et ‘statement’  fra fangruppen i forhold til opkøbet. 

- De spurgte, hvad jeg ville sige til det. Han havde dog allerede været inde på Google Maps for at se på vores bane, og hvor man eventuelt kunne sætte to mobiltribuner. 

- De sagde, at de forventede at kunne fylde to mobiltribuner med 600 fans. Så gik planlæggergenet i gang, og jeg tænkte, om vi kunne det. Han sagde, at de ville stå for alt: Tribuner, kontakte Københavns Vestegns Politi, og de vil endda sætte kontrollører ved tribunerne. 

- Jeg så mit snit til at få liv i stadionet hernede. Det er bare skidefedt og kæmpestort for vores lille klub sydpå, siger Michael Vangsgaard til bold.dk. 

Håber på 1400 tilskuere
Formanden glæder sig til at se de mange tilskuere, og han regner med, at det bliver klubbens største kamp i historien. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er et ungt hold på 21-22 år, og jeg tror, at det er ‘once in a lifetime’ for mange af spillerne. Da Brøndby satte billetter til salg, blev de solgt på to døgn, så der er allerede udsolgt. 

- Så ringede koordinatoren til os igen og spurgte, om der måtte komme flere herned. Det er helt fint. Vi giver dem hele endetribunen. Vores gamle tilskuerrekord står for fald, siger formanden og tilføjer. 

- Holmegaard spillede mod Fremad Amager på et tidspunkt, og der var der 800 tilskuere. Vi regner og håber på, at der kommer 1400 tilskuere. 

Vangsgaard regner med, at der kommer en del penge i kassen til kampen. Det er gratis at se kampen i Holmegaard, men der kommer til at være boder med lidt forskellige lækkerier. 

- Vi forventer helt sikkert, at der kommer et overskud. Alt overskuddet kommer til at gå til vores nye klubhus. Der vil være lotteri og ølboder blandt andet.

- Jeg forventer, at der kommer 60 frivillige. Det er kæmpestort for vores lille område. Jeg ved, at hele byen kommer til at støtte op om det.

Kan samle byen
Formanden kan mærke fodboldfeberen i lokalområdet, og opgøret 7. april kan blive startskuddet på noget større i den lille Serie 2-klub. 

- Jeg tror, at det er med til at samle os igen efter corona. Normalt er vi omkring 50-100 tilskuere til en hjemmebane, og det er vi først begyndt at få gang igen nu. Vi vil lave en samlet fest, siger formanden og tilføjer med et smil..

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der bliver en god stadionpølse. 

Da bold.dk spørger ind til Brøndbys fansene budskab angående protesten og en mulig ballade, fortæller formanden, at han har ikke nogen holdning til selve protesten, og han forventer kun, at der bliver god stemning til opgøret. 

Formanden siger ligeledes, at samarbejdet med Brøndby har foregået super professionelt. 

Lige nu indtager Holmegaard GB en niendeplads i Serie 2 Pulje 4, mens Brøndbys Serie 2-hold er nummer to. 

Der er kampstart fredag 7. april klokken 19.

37 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce