2023-03-23 16:25:01

Dan Thomassen er blevet cheftræner i Italien: Jeg er overrasket

Den tidligere Superliga-spiller Dan Thomassen er blevet ansat som cheftræner i den italienske Serie C-klub LR Vicenza, og han siger til bold.dk, at han ikke havde regnet med at få jobbet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere AGF- og FC København-spiller Dan Thomassen har bosat sig i Italien, og han har kastet sig over trænergerningen efter karrierestoppet. 

Nu venter der en stor opgave for danskeren, da han er blevet udnævnt som cheftræner for det italienske Serie C-mandskabet LR Vicenza. 

41-årige Thomassen siger til bold.dk, at han er meget beræret over at skulle stå i spidsen for Serie C-holdet.

- Jeg er ekstremt glad for muligheden. Det er mit første job som cheftræner for et seniorhold. Jeg fik tjansen som U19-træner i sommer, og det er min femte sæson i klubben. Jeg er ekstremt beæret over, at jeg får lov til at være cheftræner her, siger Dan Thomassen til bold.dk.

Ifølge danskeren lå det ikke i kortene, at han skulle være cheftræner. Han har fået en aftale, der gælder resten af sæsonen.

Artiklen fortsætter efter billedet

Serie C -Dan Thomassen er blevet cheftræner i Italien: Jeg er overrasket
Foto: Stefano Sartore/LR Vicenza

- Jeg er forholdsvis overrasket. Jeg gik ikke lige med tankerne om, at det kunne ske, og at det skulle være mig. Jeg er først og fremmest overrasket. 

Hvordan har du det med den tillid, som klubben giver dig?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har jeg det enormt positivt ved. Det er ene og alene klubbens beslutning. Når klubben har truffet den, så må du kunne se et eller andet. Det er en enorm tillidserklæring. Jeg går ud fra, at det er en tillidserklæret grundet de mange år i klubben, og hvem jeg er som person. 

Thomassen glæder sig til at hjælpe Serie C-mandskabet, men det bliver også en lille omvæltning at skulle stå med det store ansvar for førsteholdet.  

- Mine forventninger er, at jeg først og fremmest skal lære så meget som muligt. Det har været en af præmisserne, som jeg har givet, da jeg blev træner. Jeg vil bygge på så meget som muligt, og den her mulighed gør rigtig meget. 

- Jeg kommer op på et niveau, som jeg ikke har været på, og jeg får et meget større ansvar, end jeg har været vant til med mange mennesker omkring mig. Jeg håber, at det bliver en lærerig oplevelse. 

Mange fans
Thomassen kender LR Vicenza særdeles godt, og han kan berette om, at klubben har en stolt tradition med mange fans. 

- Der er en enorm fanskare i betragtning af, at vi ligger i den tredjebedste række. Man kan virkelig dufte det i byen, at det er en rigtig fodboldby. 

I løbet af spillerkarrieren spillede Thomassen for Padova ad flere omgange, Ravenna, Triestina, Este, Abano, Vigontina samt Albignasego, som han i sommeren 2018 stoppede karrieren i. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere AGF- og FC København-spiller vidste fra første sekund, at han ville bosætte i Italien, da han er blevet forelsket i kulturen. 

- Det startede med, at jeg tog på et eventyr, da jeg var 17 år. Det har bragt mig forholdsvist vidt omkring. Jeg var en årrække i Danmark og lidt i Norge som spiller. 

- Jeg kunne allerede mærke for første gang, at Italien var et sted, hvor jeg skulle tilbage, og det valgte jeg at gøre med min familie i 2011 at tage de sidste år af karrieren og bosætte mig. Derfor var det naturligt for mig, da jeg begyndte at træne, at det skulle være her, siger Dan Thomassen til bold.dk. 

Thomassen nåede at spille 96 kampe i Superligaen (41 kampe for AGF og 45 kampe for FC København). Han kan ligeledes skrive to danske mesterskaber med FCK på CV’et i 2006 og 2007.

LR Vicenza er nummer fem i Serie C - Girone A med 51 point efter 33 kampe.

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce