2022-11-21 08:29:01

Dommerchef begrunder underkendt AGF-mål

Dommerformand Michael Johansen sætter ord på den omdiskuterede situation, hvor AGF fik annulleret et mål mod FCK.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

AGF

1 - 1

HÄC

- Jeg synes ikke, der skal dømmes offside, når han ikke har en jordisk chance for at tage bolden.

Sådan sagde AGF's Nicolai Poulsen om episoden i sidste efterårsrunde i 3F Superligaen, hvor Frederik Tingager scorede mod FC København, men målet blev annulleret, fordi Poulsen var i duel med Kamil Grabara inde på stregen.

Se situationen i toppen af artiklen.

I fredags holdt Michael Johansen en VAR-status på efteråret, og hvis man spørger dommerformanden til AGF's annullerede mål, er der ingen tvivl om, at målet skal annulleres.

Nicolai Poulsen har teoretisk set en pointe, i forhold til hvis målmanden slet ikke kan redde bolden, og en spiller står offside, men her tillægges det ikke ret stor værdi, fortæller Michael Johansen.

- På den konkrete episode kan jeg roligt sige, at der en entydig intervention, men man kan godt forestille sig nogle andre situationer, hvis man rykker den angribende længere væk fra målmanden, men stadig lader ham blive i en offsideposition. 

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Dommerchef begrunder underkendt AGF-mål
Foto: Bo Amstrup/Boamstrup/Ritzau Scanpix

- I det tilfælde at keeperen på ingen måde kan nå bolden, så vægter det også som et kriterium, i relation til om hans udsyn bliver generet.

- Det er et kriterium, men i den konkrete episode vægter det meget lidt, for her er der tale om en fysisk duel mellem målmand og angribende spiller. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil næsten sige, at den per definition er strafbar, for når man står i sådan en brydekamp, har man svært ved rent fodboldfortolkningsmæssigt at sige, at han ikke generer målmanden.

- Det er ikke helt forkert som et kriterium at tage det med, at klare scoringer kan godt føre til, at man tillægger det, at han står i en offsideposition, mindre værdi. 

- Det er et UEFA-kriterium og noget, som dommerne tager med i alle deres skøn, men i den konkrete episode er der indiskutabel offside og indiskutabel intervention, hvis ikke den bliver dømt, siger Michael Johansen.

FC København vandt opgøret i Aarhus med 2-0.

Se det annullerede mål i toppen af artiklen.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

AGF

1 - 1

HÄC

25 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0