2021-12-08 15:00:00

Serieklub får millioner: Vil i division på sigt

Sundby-formand Bo Hammer siger til LigaBold.dk, at de tre-fire millioner årligt, som interessenterne spytter i klubkassen, betyder, at det bedste herrehold gerne skal i 3. division om maksimalt fire år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sundby-formand Bo Hammer siger til LigaBold.dk, at klubbens bedste kvindehold, der nu spiller i 1. division, skal op i den bedste række, mens der gerne skulle være divisionsbold på menuen for herreholdet om maksimalt fire år. Lige nu spiller mandskabet i Københavnsserien.

- Vores kvindehold skal være i top otte i Danmark. Det vil sige, at vi skal være med i Gjensidige Kvindeligaen, og så har vi en strategi om, at vores herrer inden for de næste tre til fire år skal have tre oprykninger. Nu er holdet i Københavnsserien, så lugter det af divisionerne, siger Bo Hammer til LigaBold.dk.

Hammer pointerer, at pengene kommer til at styrke i et forvejen stærkt setup.

- Når man kigger på Sundby Boldklub i dag, hvor man har et hold i top ti på kvindesiden og et Københavnsserie-hold på herresiden, og så har vi licens til drengene og vil også gerne have det til pigerne. Vi omsætter i dag for cirka fem millioner, og det er for hele klubben, elite og bredde.

Artiklen fortsætter efter billedet

Sundby BK -Serieklub får millioner: Vil i division på sigt
Foto: Sundby Boldklub

- Med det løft, som vi får nu, så tilfører de (interessenterne, red.) cirka to tredjedele af den omsætning, som vi har i dag. En del skal gå til at få et endnu bedre kvindehold og styrke os på herresiden. Vi har setuppet i forvejen, så meget af det handler om at tiltrække de dygtige spillere.

Hvad med akademiet?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Akademiet kører selvstændigt, og det er inde i de fem millioner. Hvis vi omsætter for fem millioner i dag, så tror jeg, at vi kommer op og omsætter for otte. Den samlede muskel i klubben bliver noget stærkere, og det kommer også ungdomsspillerne til gavn.

- Inde i planen ligger der også en professionalisering af ledelsen, så helt konkret vil der komme nogle ansatte til at tage sig af den daglige ledelse. I dag er det sådan, at vi måske har ti ansatte i Sundby Boldklub, men lederne og cheferne for dem er bestyrelsen, og vi kommer i klubben som gæster lejlighedsvis.

- Hvis man kigger på statistikkerne, er vi blevet til en mellemstor, dansk virksomhed med ti ansatte, der omsætter for fem millioner. Alligevel sidder kasseren med det i sin fritid, og ledelsen og direktionen sidder med det i sin fritid. Der er jo ikke andre steder, hvor en fabrik til fem millioner ledes på den måde med frivillige kræfter. Det er noget af det, som skal styrkes.

Flere medlemmer giver penge i kassen

Formanden siger endvidere, at der er planer om at bygge et nyt stadion, hvor klubben lige nu er i dialog med Københavns Kommune. Dette er en gave fra de fem lokale interessenter, siger formanden.

- Det (Et nyt stadion, red.) vil betyde, at vores kvinder ikke skal spille i Sundby Idrætspark. Omvendt er der jo mange storklubber i Europa, som ikke spiller lige op og ned af, hvor de træner, og det er sådan nogle ting, som vi må forholde os til på sigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er i dialog med Københavns Kommune om nogle konkrete stadionplaner. Det er simpelthen en gave til os som forening. Vi skal finde en grund, og det er ikke det bedste sted at gøre på Amager lige nu, siger Hammer og tilføjer, at det er Sundbys bedste kvindehold, der er mest kommercielt interessant lige nu.

Budgettet til kvindeholdet kommer til at være på den rigtige side af to millioner, men selvom klubben nu har fået ekstra penge, så skal man ikke regne med, at Amager-klubben bruger mange penge på at hente spillere.

- Vores idé er at nå så langt som muligt med egne spillere, men vi ved også godt, at man skal ikke meget højere op, end hvor vi er nu, så kommer vi til at møde folk, der har været professionelle eller er på vej ned og gearer ned, og så kan du ikke bygge det op uden at have økonomi selv. 

- Så kommer der økonomi til spillere og trænere, som er noget andet, end det vi har i dag. Det er næste tryk på elevatoren, og så er vi ret forsigtige. Vores strategi kommer også til at gå på to ben.

- Man kan få to millioner mere ind i vores fodboldklub, hvis vi får 1.000 medlemmer mere, hvis ellers vores faciliteter kan følge med. Så vi står på det ben, at vores kerneforretning er medlemmerne. Der bliver jo bygget rundt omkring, og vi kan slet ikke følge med.

- Vi er den største klub på Amager med 1.300 medlemmer, og vi har bare vokset siden corona med 200-300 medlemmer. Lykkes det os at komme op på 2.000, så giver det os næsten 1.000, der betaler et par tusinde om året. Vi kommer ikke til at flagre med pengene. Vi siger bare tre oprykninger og går det, er vi i 3. division. Der er budgetterne ikke 25 millioner, men det er de i 1. division, og så foreligger der en anden sag. Den er ikke en del af vores plan.

Mulige forstærkninger

Han vil dog ikke afvise, at herreholdet får et par rutineret kræfter tilføjet, da man har set, hvad den tidligere Superliga-spiller Rasmus Minor Petersen har haft af effekt i klubben.

- Rasmus Minor Petersen har været en kæmpe forstærkning, selvom han ikke har spillet så meget. Hans psykologiske og mentoreffekt har været koloenorm. Derfor kan det også godt være, at vi styrker dem med én til to, så fodboldmæssigt kan vi sagtens være med.

- Med nogle unge drenge, der spiller senior, og hvor modstanderne sætter sig fysisk på dem, når de kommer bagud, så kan det være svært at hanke sig selv op, hvis der ikke er nogle, der har prøvet det før, så det er også for at styrke drengene i deres udvikling. Er vores egne dygtige nok, så spiller vi med dem. Det er en del af strategien, siger Bo Hammer og pointerer, at 90 procent af spillerne i Københavnsserie-truppen er U19-spillere.

Sundby kommer til at tage små skridt på specielt herresiden, men de nye interessenter har også idéer til, hvordan Sundby Boldklub kan komme til at tjene flere penge, hvis ambitionerne nås.

- På sigt er der en række andre idéer om, hvordan man ved siden af at drive fodboldklubben kan få det kommercialiseret, så vi ad andre veje end fodboldvejene kan skabe nogle andre indtægter, så Sundby kan fortsætte i det gear. 

- Det er uinteressant at komme derop og så ikke have en kommerciel side, der kan sikre indtægterne. Der er også nogle tanker med i planen om, hvordan vi får styrket vores indtægtsside, siger Bo Hammer til LigaBold.dk.

Sundby Boldklub har et budget på fem millioner til amatørafdelingen, og pengene fra de lokale interessenter kommer udelukkende til at gælde klubbens bedre kvinde- og herrehold.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

1 kommentar

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce