2022-06-28 12:51:02

Stor forskel: Malmö ser misundeligt mod FCK

I Malmö kigges der misundeligt mod Danmark og specifikt FC København, der træder ind i Champions League-kvalifikationen langt senere end MFF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seks uger.

Så lang tid er der mellem Malmö og FC Københavns indtræden i kvalifikationen til Champions League.

De svenske mestre får på tirsdag besøg af islandske Vikingur Reykjavik i første kvalifikationrunde, mens FCK som danske mestre først skal i aktion i playoffrunden den 16./17. august.

Sidste år gik Malmö hele vejen igennem alle fire runder og endte i Champions League-gruppespillet, men Søren Rieks og co. ville gerne være i FCK's sko på det punkt.

- Vi er misundelige. Vi skal kæmpe os igennem fire runder, og vi så sidste år, at selv i første runde mod Riga var det svært. 

- Så havde vi Helsinki, som også var svært, og så Rangers og Ludogorets. Vi kigger misundeligt mod Danmark og de danske hold. De har det lidt nemmere i Europa, end vi har det, siger Rieks til bold.dk.

Lokomotiverne Malmö og FCK

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store forskel skyldes, at Danmark ligger højere end Sverige i koefficientregnskabet, som opgøres efter hvert enkelt lands samlede pointhøst de seneste fem år.

Som det fremgår af nedenstående tabel trækker Malmö det tungeste læs i forhold til svenske koefficientpoint.

KlubKoefficientpoint de seneste fem år
Malmö23,500
Östersund10,000
AIK5,000
Häcken4,500
Hammarby4,000
Djurgården3,500
Elfsborg2,500
Norrköping2,500
IFK Göteborg1,500

- Det er godt for svensk fodbold, hvis der kommer flere hold med. Det gavner ligaen, klubberne og alt rundt omkring, så vi håber også, at de andre svenske klubber kan tage sig ind i et gruppespil, siger Søren Rieks.

Er det frustrerende, at det primært er Malmö, der henter point til Sverige?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ved ikke, om det er frustrerende. Som sagt kigger vi misundeligt mod Danmark. Vi ville selvfølgelig gerne træde ind i playoff-runden som FCK og være garanteret Europa League, men det er også en fantastisk rejse, vi har mulighed for at tage på. 

- Vi kan møde fire hold i otte kampe, og følelsen efter at have klaret hele kvalifikationen sidste år var noget af det fedeste, jeg har prøvet, siger Rieks.

Til sammenligning ser de danske klubbers koefficienthøst således ud:

KlubKoefficientpoint de seneste fem år
FCK40,500
FCM19,000
Brøndby8,500
Randers7,000
AGF3,000
SønderjyskE2,000
FCN2,000
Esbjerg1,500
Lyngby 1,000

Ved ikke hvad der venter deroppe

Malmö tager altså hul på Champions League-jagten på tirsdag, hvor Vikingur Reykjavik kommer på besøg i det sydsvenske.

For Malmö handler det om at tage et skridt ad gangen og ikke kigge for langt frem.

- Vejen er lang, men det gælder om ikke at tro, at vi er videre. Vi skal gribe kampen an som enhver anden kamp, og nu starter vi på hjemmebane, hvor vi skal have et godt resultat, for vi ved, at det kan være svære forhold på Island. 

- Vi ved ikke rigtig, hvad der venter os deroppe, så hjemmekampen er vigtig. Vi glæder os. Det er en fed rejse, og jeg håber, at vi kan gøre det mindst lige så godt som sidste år, siger Rieks til bold.dk.

16 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0